4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Acoperire masina cu folie

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–3 voturi

Acoperire masina cu folie

Buna,

 

Am un e36 si vreau sa-i pun folie, culoare negru mat, sau negru lucios. Asta mai vad eu. Am gasit la pret foarte bun coala, iar manopera ma ocup eu. Deci imi iese mai ieftin.

Intrebarea mea este ? Cat de fragila e? Dupa cat timp s-ar putea duce?

Diferenta mare intre folie si vopsea ?

 

Salut si numai bine :)
A intrebat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Eu iti recomand sa faci manopera intr-un atelier care se ocupa cu asa ceva.E mai greu decat crezi.
–6 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Am mai pus folii, ma pricep, sunt in domeniu. Deci nu-i stress ;))

Comentarii:

A comentat TBonu (930 puncte) acum 12 ani Daca esti in domeniu de ce mai pui intrebari despre folii?
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Sunt in domeniu, stiu sa le pun bine, insa nu stiu mai exact cat tin adica cat de repede se zgarie si daca iti da un tir cu pietricele pe folie, cum se comporta.
Salut :)
A comentat D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Folia e destul de rezistenta si la pietricele ,si chiar am dat cu bara intr-un bloc :))  si s-a julit autocolantul , nici macar nu a ajuns la vopsea. Oricum , ce ai prefera ? sa lovesti sa zicem bara,sa dai 100 de euro sa o vopsesti ? sau sa cumperi autocolant de 30 de lei sa il schimbi de pe bara ?

Cel mai bun raspuns:

–5 voturi
A raspuns TBonu (930 puncte) acum 12 ani Sunr firme care pun folie Oracal si ofera 5 ani garantie pe ea, deci ar trebui sa tina chiar mai bine ca vopseaua.

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Mersi omu. Sper sa tina cv
Salut si numai bine :)
A comentat D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Nici macar Oracal 971 nu are garantie 5 ani , are 2 ani garantie internationala in care prevede unele riscuri de genul , cu ce solutii speli masina  si etc .

Alte raspunsuri: (6)

+1 vot
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Exista oracal . 641 - nu prea e indicat pt masini,dar este foarte ieftin .
  651 - este cel mai des intalnit pe majoritatea masinilor colate,doarece raportul pret/calitate este bun,avand un adeziv mai puternic decat 641 care risca sa se dezlipeasca .
De aici mai pleaca 651 - mai scump,adeziv mai bun .
                                  671- mai gros,mai scump,adeziv si mai bun.

Si regele colantului - 971 - adica acelasi material ce se gaseste la carbonul 3M de care se spune ca este " musama" adica foarte gros si foarte rezistent , dar si CEL MAI SCUMP , doar materialul pentru a imbraca o masina ajunge la minim 450e , si efectul este cel dorit .
0 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Eu zic totusi sa mergi cu un Oracal negru mat 651 .
O sa fii multumit . Si incearca sa iti cumperi tu materialul pentru masina ta , deobicei la o masina normala ,sedan intra undeva la 16m/liniari , si eventual sa platesti doar manopera .
Stiu ca de exemplu pt un passat costa 250 de euro colatul cu 651 ,dar mai poti sa cumperi si tu materialul separat , sa dai 380 RON , si sa platesti undeva la 100euro pe cineva care este in domeniu . Crede-ma e o munca migaloasa si necesita 2 persoane pentru a intinde autocolantul la evitarea cutelor .

Salut

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Ok omu. Cu manopera ma descurc eu. Am sa vad de care iau :X
0 voturi
A raspuns TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani Sunt curios la treaba cu colantul.
Nu se vede nasol la imbinarile usilor diferenta de culoare? ....
0 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Pentru  TheSketchulator :

Cateva poze sa te convingi de calitatea autocolantului .

Daca este izolat bine la colturi cu pistolul de aer cald , nu poate iesi decat perfect .

Salut.

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns Ionut D D.K. (1,260 puncte) acum 12 ani cat de fragila e?
pai depinde eu am un prieten care lucreaza la o firma de publicitate iar autocolantul care mi-l mai aducea el de pe acolo...era mult mult diferit fata cel din magazin in sensul ca  avea hartia de pe care-l dezlipeai de 2 ori mai groasa era mai maleabil iar lipiciul nu mai spun trageai de se lua lacul de pe masina., in timp isi pierdea putin din luciu in rest tun nu se crapa.
0 voturi
A raspuns Rober (610 puncte) acum 12 ani salut. imi poti spune si mie de unde ai cumparat folia si cat e?:) sunt interesat. mersi

Intrebari asemanatoare