4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Audi B2diesel pot monta un Tur...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Audi B2diesel pot monta un Turbo???

Salutare,am o mare dilema,as vrea sa achizitonez o turbina(mica)si sa o montez pe acest motor,problema este ca nu stiu daca incape in compartimentul motor.Atasez si o poza sa vedeti,eu zic ca nu am pe unde sa amplasez,deoarece deasupra galeriei de evacuare se afla galeria de admisie,astept de la voi niste sfaturi.Va multumesc.

P.S:Daca ar merge montat un turbo pe acest motor,ce turbo mi-ati recomanda?luat de pe un alt model sau facut de mine,o turbina de pe alte marci si cele necesare tot asa de pe alte masini.

Imagini atasate

A intrebat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning

editat de L!V!U acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns attyka2007 (6,960 puncte) acum 12 ani Da se poate monta, iei turbina cu tot cu galerie de la un 1.9 td (merge si cel de 1.6) da 1.9 e mai tare), iei si galeria de admisie si potriveste sigur. daca ii mai pui si un intercooler o sa fi placut surprins de masina. am un prieten cu motor de asta pe T2 si ia pus turbina de 1.9 si intercooler de golf3, si trage foarte bine masina..merita munca depusa.
0 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani OK,multumesc mult de ajutorul tau,oricum acum sunt la stadiul de "remediere" prin toamna sper sai fac marea modificare.Inca o data iti multumesc si mai astept si alte raspunsuri in legatura cu aceasta tema.
P.S:Daca poti atasa ceva poze de la masina preietenului tau sau ceva link'uri legat de aceasta modficare.
+1 vot
A raspuns sir_sanjei (1,900 puncte) acum 12 ani eu spun sa te documntezi foarte mult inainte de a monta turbo pe motor.
adica in primul rand costurile de montaj(poate gasesti un 1.9 tdi cu tot cu electronica si toate acareturile la un pret mai bun decat te-ar costa montajul de turbo)

simplul montaj te turbo pe diesel SDI nu este chiar asa de simplu.

trebuie sa vezi ce fel de turbina vrei sa montezi si care este ce-a mai accesibila si ca pret si ca eficienta.(depinde de ce vrei sa faci cu motorul)
sunt multe feluri de turbine cu geometrie fixa sau variabila si tubinele hibride.
dupa ce ai montat turbina cu galeria aferenta, intercoolerul, traseul de la intercooler la admisie(admisie pt turbo) racordurile furtunelor pt racire si ungere a trubinei, mai trebuie pompa de vacuum, schimbata pozitia sondei lambda, si cel mai important electronica, electronica care nu ti-o face oricine.

doar ca un sfat mai bine ai cauta sa achizitionezi un motor complet tdi cu toate anexele necesare pt a functiona.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Pai ma gadeam sa fac acest lucru astfel scap si de multe ore de munca si  tot asa.Acum ma gadeam ce sa aleg intre un 1,9tdi sau2,5tdi?
Aaa si vreau sa ii pun si 4x4 stii cum ar trebui sa fac trebuie sa gasesc punte de la motorul pe care il iau sau cum?
+1 vot
A raspuns sir_sanjei (1,900 puncte) acum 12 ani daca il vrei 4x4 iti recomand sa cauti unul lovit cu transmisia in stare buna(cutie, cardan, grup, planetare) si sa muti de pe ala pe masina ta si daca ai noroc sa mai gasesti una si cu motorul pe care il vrei tu este ideal.
dar ai putea sa iei in considerare ce nu ai nevoie de 4x4 permanent pe sosele patriei.
tractiunea integrala inseamana greutate in plus, mai multe piese in miscare deci mai multe probleme mecanice, micsorarea cumplului/cailor ajunsi la roata.
mai mult daca ai de gand sa pui un motor mai mare, mai capabil, mai puternic, trebuie sa iei in considerare si o "upgradare" a franelor pt ca nu ai vrea sa ai probleme pe partea de franare, si un motor mai mare inseamna si o greutate mai mare pe puntea din fata deci probleme la viraje(ai putea castiga o echlibrare partiala a greutatii cu sistemul quattro datorita adaugarii de greutate pe puntea din spate)

mai multe detalii ai putea sa cauti pe forum, lucru pe care de altfel ti-l recomand.
ai putea obtine pareri, sfaturi, opinii de la persoane care au facut/fac astfel de modificari

mai mult indiferent de ce alegi va trebuii sa faci si o omologare a motorului ce urmeaza sa il pui(asta daca nu faci sdi-ul tdi)

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Multumesc de sfaturi,masina va fi doar de week-end cum ar veni,o voi folosi doar cand o sa am nevoie sa trag,car,la munte,etc. de asta vreau sa o fac si 4x4.Sunt constient de toate probleme pe care le voi intampina in timpul cat si dupa transformare.Nu ma intereseaza sa fie cat mai usoara,eu vreau sa am cuplu cat mai mare,viteza,confortul,etc. nu ma intereseaza la aceasta masina,am allta de scandal;).Acum nu stiu de pe ce model sa iau puntea spate,ai vreo idee? ma candeam la b3 se potrivesc?trebuie schimbata si puntea fata?
+1 vot
A raspuns sir_sanjei (1,900 puncte) acum 12 ani nu cred ca trebuie schimbata puntea fata(poate doar planetarele dar nu sunt foarte sigur)
oricum eu nu stiu extraordinar de multe despre aceasta masina de aceea te sfatuiesc ca daca vrei sa iti concretizezi visele sa apelezi cu incredere la forum sau persoane care au mai facut transplanturile acestea.
pe forum vei gasii oameni pasionati si cumsecade care presupun ca te vor ajutat si sustine atat cat pot si le permite timpul si nervii.
0 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Acest model este destul de rar,am cautat pe toate forumurile insa nu am gasit cine stie ce sfaturi intr-adevar au fost de mare ajutor,dar tot sunt intr-o ceata.Inca nu stiu ce motor sa iau de pe ce masina,imi spunea unul ca cica sa iau motorul de pe VW LT duba:))))))))))) ce mai vrei mai mult de atat.Oricum acest motor nu il fac turbo nici in cele mai mari cosmaruri,pierde ulei,estc.