4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > cat ma costa omologarea unui a...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cat ma costa omologarea unui alt motor pe masina? mentionez k vreau un 2000cmc pe o corsa B

as fi curios daca as putea circula fara probleme mari cu o corsa b la care i-am facut un "mic" transplant cu un c20ne. nu m-ar interesa ft mult sa il omologhez dar vreau sa stiu daca ai putea face itp-ul in aceste conditii, si cam care ar fi sanctiunile maxime la care as putea fi supus. Va multumesc!
A intrebat alinbike (300 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+2 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani in primul rand capacitatea motorului pe care lai pus tu pe corsa este mai mare decat cea a motorului stock. asa am vrut sa fac si eu ai mam lasat pagubas. daca te duci la rar acestia iti vor supune masina unor teste de rezistenta si multe altele care nu-mi vin in minte. taxa de omologare va fi.... mai bn cumperi alta masina:) asa. daca mergi cu ea asa daca te opreste RAR pe strada si te pune sa deschizi capota o sa fie nasol ti se susptenda talonu si nu mai stiu ceti face. la itp poti sai dai lu ala si 500 lei ca nuti va da itp cu motor de 2.0 pe corsa B. restul nu mai stiu. intra pe site la rar ca scrie acolo:)
uite aici ce scrie pe site la rar:

Daca se inlocuieste motorul unui autovehicul, este necesara prezentarea la Registrul Auto Roman pentru efectuarea modificarii cartii de identitate. Cel mai simplu este sa se monteze un motor identic cu cel anterior, adica unul care are acelasi cod motor cu cel mentionat in cartea de identitate. In acest caz la R.A.R. se verifica doar aspecte legate de fixarea noului motor, daca au fost pastrate elementele pentru reducerea poluarii (catalizator, sonda lambda etc.) si se realizeaza testul de poluare specific unei inspectii tehnice. Daca se monteaza un motor diferit, autovehiculul va fi reomologat, iar in cazurile in care noul motor are performante mult diferite fata de cel initial (putere mai mare, configuratie diferita care presupune reamplasarea suportilor motorului etc.) se efectueaza probe specifice in cadrul Laboratorului de incercari pentru securitate rutiera al R.A.R., inclusiv cele legate de stabilirea normei de poluare a vehiculului, in noua configuratie.

Mentionam ca modificarile vehiculelor inmatriculate in Romania ce determina omologarea acestora se pot efectua numai in ateliere specializate, autorizate conform legislatiei in vigoare. Lista de ateliere autorizate le gasiti la sediul oricarei reprezentante R.A.R. sau la adresa www.rarom.ro.

a si inca ceva... motorul trebuie montat la un service autorizat si mecanicul sati faca o foaie in care sa scrie ca el este raspunzator pt inlocuirea motorului:)

Actele necesare sunt:
- act identitate detinator vehicul;
- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia);
- carte de identitate vehicul;
- adeverinta din partea atelierului autorizat care a efectuat inlocuirea motorului

Sper ca te-am lamurit:)