4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > La cati km se schimba distribu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

La cati km se schimba distributia(in speta curelele) la Mazda RX-8?

Stie cineva cand se schimba aceste curele si role(fulii) la Wankel-ul de pe RX-8? In manualul masinii nu e specificat nimic...Merita sa-mi iau niste fulii aftermarket pentru un castig de 5-7cai?
Va multumesc!

A intrebat schumi1111 (3,350 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

13 Raspunsuri

–14 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Pai eu stiu ca se skimba cand sunt slabe,nu mai sunt intinse(apasa pe ele sa vezi daca se misca)sau  cand scartaie(atunci cred ca sunt destul de uzate),cat despre fulii aftermarket ce sa zic,daca ai bani normal ca se merita,dar daca faci cv eforturi sa le iei nu se merita,ptr.ca acelle fulii aftermarket nu prea ajuta cu nimik daca motorul nu mai are si alte imbunatatiri;).Acum sa vedem ce zic si ceilalti,eu mai mult de atat nu pot sa te ajut.BAFTA!

Comentarii:

A comentat attyka2007 (6,960 puncte) acum 12 ani cureaua de la distributie...scartaie? unde??? cand??? :)) atunci chiar ca- i belea:)):))
–8 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani HAhahahahahaaaa...cei atat de amuzant:))),eu ma refeream cand curelele sunt slabite incep sa scoata niste sunete asemanatoare unor scartaieli.

Comentarii:

A comentat attyka2007 (6,960 puncte) acum 12 ani scartaie dar nu aia de distributie......
–9 voturi
A raspuns johnnymooo (260 puncte) acum 12 ani dute pe surse sigure, la un mecanic, cu distributia nu este de glumit, daca iti sare cureaua sau vreun rulment strici motoru!  la o masina normala sa schimba in jur de 100000 km, la wankel nu am idee,   ar fi bine sa nu depasesti limita de 5,10 mii de km
–8 voturi
A raspuns bja09 (2,510 puncte) acum 12 ani La mazda rx8 cred ca ai distributie pe lant , daca nu ma insel , iar curelele la 60000km trebuie
+37 voturi
A raspuns ANDR31 (290 puncte) acum 12 ani Mazda Rx-8 are motor rotativ, deci, nu există nici o curea distributie. Nu există, de asemenea, nici un arbore cu came, nici supape care sa fie sincronizate de respectiva curea ...
–7 voturi
A raspuns ando34 (270 puncte) acum 12 ani Nu am incercat, deci dau un raspuns pur teoretic. Daca intr-adevar castigi niste putere cu fulii aftermarket, trebuie sa fie si o prinsoare, ca altfel ar fi folosit inginerii aia de la Mazda din start. Cred ca se uzeaza mai rapid si o sa le schimbi mai des. Daca ramai fara AC sau curent nu e capat de lume, dar mai important este pompa de apa sau frana. Mai incearca si pe forumuri straine ca pana acum nu ai primit nici-un raspuns la subiect.
–1 vot
A raspuns Alecs2004 (1,170 puncte) acum 12 ani La orice masina ... cureaua de distributie se schimba la 60.000 km sau la 3 ani deoarece devine uzura morala . In cazut in care se rupe cureaua de distributie automat trebuie lucrat in motor . In cazul in care se rupe cureaua de accesori , sunt putine cazuri dar exista in care cureaua rupta sa intre pe la distributie (la putine masini exista posibilitatea aceasta ) si gatanta 100 % veti ramane fara incarcare , AC , servodirectie , frane(  la Opel Astra G ) pompa de apa si tot asa
De preferat sa nu se intample asa ceva

Comentarii:

A comentat greenroadsterr (570 puncte) acum 12 ani Deci, RX8 desi nu are curea de distributie, totusi se schimba cand intervine uzura...morala? Cred ca site-ul asta s-a uzat moral in ochii mei :))))
+1 vot
A raspuns Xcsgenius (2,220 puncte) acum 12 ani http://www.mazdausa.com/MusaWeb/pdf/maint_schedules/04_RX8_MS.pdf aici gasesti totul despre service-ul pentru mazda rx-8 simplu si concis. O zi buna
0 voturi
A raspuns 74axd (150 puncte) acum 12 ani asta e caterinca, nu? motoarele rotative au ferestre de admisie si evacuare genul celor de la motoarele in 2 timpi. la ce schimbi tu distributia cand nu are distributie? alea de le vezi tu sunt curele de mecanisme auxiliare - alternator, pompa de apa, pompa de servo, compresorul de AC si altele. SE schimba cand se rup!
0 voturi
A raspuns Prelud Hondarescu (260 puncte) acum 12 ani Tu ai RX8 si nu stii ce motor ai pe ea?
Nu esti prea pasionat inseamna...
Sunt dezamagit sa aud asa ceva.
ps
La intrebare ti-au raspuns altii..
0 voturi
A raspuns lastunul (140 puncte) acum 12 ani Intrebare capcana!
RX-8 nu are curea de distributie. Motorul nu este unul clasic si unul cu piston rotativ.
0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Vreau sa stiu si eu cum arata fuliile alea care castiga cai. De claxon care da plus de putere si reduce consumul am auzit, dar de fulii, nu.
0 voturi
A raspuns BerbecalY (140 puncte) acum 11 ani Daca vrei sa schimbi distrutia la RX-8 puneti un alt motor, pentru ca pe Wankel nu ai asa ceva:)) in plus inloc de fulii aftermarket puneti claxoane si alte tiganeli sa cresti puterea:))).
 Prietene documenteazate si gandestete de 2 ori inainte sa pui o asemena intrebare aruncata la misto.