4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Material textil capota motor.

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Material textil capota motor.

Buna tuturor. Am si eu o intrebare la voi. Sub capota de la motor am un material textil care s-a murdarit rau si nu se curata sub nici o forma si arata mai frumos fara:) as fi tentat sa il dau jos. am observat ca la mine desi merg cu masina pe caldura etc, atunci cand ma opresc capota mea este rece fata de alte masini deci banuiesc ca are rol termoizolant. daca as da plansa aceea textila jos credeti ca ar afecta cu ceva functionalitatea motorului, racirea lui sau vopseaua de pe capota? Multumesc.

Masina este Fiat stilo 1.8 16v
A intrebat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning

editat de Soundstream acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani are cel mai important rol iarna.tine motoru cald mult mai mult timp.cat despre vopsea,in timp,100 % se cunoaste
+3 voturi
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani izolator termic pentru motor..nu lasa caldura sa iasa!!!e exact ca la casa cand bagi vata de sticla in pereti si plachezi cu polisteren... BV @e36bvl
+1 vot
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Multumesc pt raspunsuri. Inca ceva: Materialul ala al meu e cam patat e rupt pe ici colo are gaurici in el mai ies cateva ate etc. "cu timpul" cum spun unii, desi eu cred ca proasta exploatare a fostului proprietar este de vina. Cu ce pot sa-l imbrac? sa cos pe toata suprafata lui un alt material sai schimbe unpic aspectul cand deschid capota? Cu ce fel de material as putea sa-l imbrac ca sa reziste la caldura si sa arate mai bine? As vrea sa impac ambele parti: sa arate si bine si sa beneficiez si de functionalitatea acestuia:)

Comentarii:

A comentat bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani aluminul fiind un bun izolator...poti folosi niste folie mai groasa....acum depinde si ce "mana" ai sa il pui peste....
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani pare kitchos aluminiul ala... asa ma gandisem sai pun aluband sau ceva dynamat dar nu stiu daca rezista la caldura motorului dynamatul este pt. vibratii mai mult nu cred ca are termorezistenta asa mare. materialul ala stock am vazut ca e facut din mai multe straturi din diverse fibre. eu ma refeream sal dau jos si sa cos pe el direct o panza de bumbac ceva sau un material ca de blug asa pe care sal vopsesc negru:)
–3 voturi
A raspuns jalov (170 puncte) acum 12 ani Materialul de sub capota nu are rol de termoizolant, dar de izolant al zgomotului.. nu se va intimpla nimic rau daca il vei scoate. Daca ai obserat sunt multe masini care nu au acest material, dar vopseaua nu se deterioreaza.
–2 voturi
A raspuns jalov (170 puncte) acum 12 ani Eu de exemplu rar deschid capota si nu ma deranjeaza daca arata urit materialul :)
+1 vot
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani ce masina ai?
solutia cea mai buna-dezmembrari-cumperi altu e ~30 lei.
acuma,daca ai x6 poate e mai scump.un pic :D

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Masina este un Fiat stilo 1.8 16v. Pe mine ma intereseaza estetica mai mult, cand deschid capota sa arate frumos, ingrijit etc. am curatat cu periuta la motor de mam plictisit. Am schimbat cablurile electrice de la alternator la baterie, minusurile catre caroserie si catre bloc motor, cutie viteze, am inlocuit deja cateva furtunase cu unele albastre si usor usor o sa arate altfel. asa ca de asta tin neaaparat sa arate si capota frumos:)