4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Nu stiu ! Nu dati cu parul doa...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Nu stiu ! Nu dati cu parul doar intreb :)))

Daca la scutere merge sa pui un set mai mare la motor .... La masini este la fel ? Cum la scutere se poate trece de la 49 la 80 s.a.m.d la masini poti trece de la 1400 la ceva mai mare 1600 1800 s.a.m.d. ... ?  

Multumesc frumos .

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu se poate ,deoarece camasa la motorul de masina este in bloc si la scutere este in exterior..In schimb se poate face o aliezare.

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani si aliezarea in ce consta ?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Se mareste cilindrul. http://www.youtube.com/watch?v=ESmI3JG_UBQ
–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani La scuter motorul este in exterior si deasta se poate, iar la masina are locul lui, un anumit spatiu.
Salut
:)

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Chiar si la scuter trebuiesc schimbate carcasele motorului pentru ca intra cam 5 cm camasa.
+1 vot
A raspuns tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Poti trece la o cilindree mai mare dar cu anumite limite.Motoarele vechi(din fonta cu camasi otel) sunt limitate de grosimea peretelui camasii,motoarele noi(al) se pot aleza,honui pentru a mari capacitatea dar nu este recomandat(aceleasi limite impuse de grosimea peretelui cilindrului).Toate cotele de reparatii au fost calculate din start pentru a nu pune in pericol fiabilitatea motorului.Orice trece peste r3 deja este....La scuter motorul nu este in exterior ci doar cilindrul si implicit pistonul dar si acolo sunt anumite limite impuse de lungimea bielei,fusta pistonului etc.Dar principial,se poate trece la o alta cilindree(mai ales daca ai broscuta:) )Succes si spor la lecturat pentru ca este un subiect mult prea vast pentru a fi discutat pe un forum
–1 vot
A raspuns florin260hp (3,160 puncte) acum 12 ani se zice alezare nu aliezare !

Comentarii:

A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani asa maica, asa, alienare cum spui; cine naiba-i narodu' care ti-a dat negativ ?
0 voturi
A raspuns aka_adytzu (750 puncte) acum 12 ani se poate mari diametrul colindrilor da vorbim de ordin milimetric, iar cc obtii foarte putini, presupun ca te gandesti la sporirea performantelor motorului, sa stii ca risti sa il distrugi, o sa ai durata de viata mai scurta, stima