4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Sall,am si eu o intrebare la c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Sall,am si eu o intrebare la care nimeni nu a reusit sa ma lamureask.ms?

Sall eu asi vrea sa imi pun pe masina suspensii sportive dar numi dau seama care e diferenta dintre aceea reglabila si sport.miami place sa merg mai taren curbe,asi vrea niste suspensii care in curba dak eu virez dreapta sa se aplece pe dreapta nu pe stanga(nu stiu dak ma inelegeti ce doresc eu),am un golf 4 din 2000 in  astept raspunsu3 usi exista asa ceva pentru acest model???si ce mark exista'??ms mult
A intrebat Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Pai diferenta intre reglabila si fixa e cam asa:cea fixa o montezi si ramane cu aceeasi duritate stabilitate oferita masinii etc si cea reglabila se poate regla,fie doar pe duritate fie pe inaltime si duritate.
Ce vrei tu sa faci ca masina sa se aplece pe partea care virezi in primul rand e impotriva fizicii,in al doilea rand nu te ajuta cu mare lucru,decat ca centrul de greutate a masinii ar fi mai jos.
Ideal e sa montezi un kit reglabil(se gaseste sigur pentru masina ta) si sa il setezi in functie de cat de tare mergi si cat de tare te doare spatele.Alege unul dedicat g4 3 usi si lasa masina sa se incline atat cat are nevoie,e si ea calculata,nu o poti face sa se incline ca un avion.
Daca vrei neaparat sa se aplece masina in partea in care virezi,cauta suspensii oil cover si studiaza fenomenul,poti incerca un experiment cu alea dar nu uita ca fortele care actioneaza asupra masinii in curbe trebuie sa se consume si ele undeva,preferabil cu toate rotile pe asfalt si cu masina inca controlabila.

Alte raspunsuri: (11)

+3 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Vorbind strict profesional, suspensiile sport se monteaza pentru a imbunatati rigiditatea si performantele masinii atat in cadrul competitiilor sportive cat si pentru placerea personala de a modifica masina de zi cu zi, daca nu te deranjeaza durerile de spate, plus alte defecte aparute in urma drumurilor noastre proaspat plombate:)):)).
Suspensiile reglabile sunt mai adecvate unui condus sportiv in cadrul unor curse, acestea avand disponibile mai multe setari de duritate in functie asfaltul sau terenul pe care se alearga (deci aici trecem la treburi importante unde conteaza sa cunosti in functie de ce factori setezi suspensia ca altfel degeaba o ai)
Fizica e pentru toata lumea si se aplica in mod egal, daca tu vrei ca in momentul in care intri intr-un viraj dreapta masina sa se aplece tot in dreapta vrei degeaba ca nu te lasa forta centrifuga.
Daca vrei ca masina ta sa se comporte precum un motor pe curbe iar vrei degeaba ca ai 4 roti, alt centru de greutate, cel mai apropiat vehicul care ti-ar putea satisface cat de cat dorintele ar fi un triciclu care intr-adevar se apleaca pe curbe.
0 voturi
A raspuns Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani dar acele suspensii reglabile se pot regla de cate ori vreu eu sau le reglezi o data si gata???si le pot regla eu sau trebuie sa merg la mecanic de fiecare data???va multumesc fff mult bun saitu si raspunsuri imediate.ms astept raspuns o zi buna

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Pai de aia sunt reglabile ca sa le setezi ori de cate ori ai nevoie in raport cu terenul pe care alearga masina.
Daca sti ce anume vrei de la masina si te pricepi poti sa le reglezi si tu, daca nu trebuie sa apelezi la cineva calificat care sa iti indice setarile corespunzatoare, iar un mecanic care face schimburi de ulei + alte maruntisuri nu o sa te ajute cu nimic pentru ca vorbim de echipamente de performanta prin urmare ai nevoie de oameni cu experienta, asta daca nu vrei sa strici tinuta de drum a masinii sau mai rau sa aterizezi doamne fereste pe plafon
–1 vot
A raspuns Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani va multumesc asi dori dak se poate sami spuneti niste marci bune.ms mult,dar distantierele dak le pun pe teate rotile ar fi vreo problema???pentru mecanik si suspensii=???ms mult
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Daca vrei sa nu se mai simta ca o barca pe curbe, nu-ti trebuie alte suspensii, ci doar o bara de torsiune mai groasa pe puntea spate. Usor de instalat si mult mai ieftina decat alt set de suspensii, dar crede-ma ca vei ramane impresionat de efecte. Inaltimea masinii va ramane aceeasi, dar va fi mai stabila cu mult si aderenta rotilor fata va fi imbunatatita.
0 voturi
A raspuns Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani si aia unde se gaseste de cumparat la piese auto,si cam cat costa???ms mult

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Cauta pe net. In general merg pana in 300-300 si ceva de lei. una de 36 de mm, este mai mult decat suficienta la G4. Multe au si setari (depinde cum pui suruburile), intre 40% mai tare fata de standard, 67% si 100% mai solida decat standard, pe 67 deja incepe sa rupa spatele daca merg cu viteza prin gropi. Cum am mai spus, nici nu vei mai pierde aderenta la accelerari bruste cu rotile virate stanga sau dreapta mai mult de 10 grade si nici nu ii vei mai lipii pe pasageri de geamurile laterale cand virezi la viteze mai mari decat ar trebui prin oras. Daca gasesti una SH iesi si mai bine la bani, in plus este mai simplu si mult mai ieftin decat suspensie noua de la cap la cap.
0 voturi
A raspuns Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani ms mult.o zi buna,dar cu distantierele ce pare ai???
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Distantiere la roti? Va fi mai "lata" si implicit ceva mai stabila, problema este ca nu stiu cat sunt de legale pe la noi si in plus tot barca va fi, deoarece distantierele nu au rolul de a intari suspensia.
0 voturi
A raspuns Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani aha am inteles dar auzisem k ti se strik bucsele,ai probleme la rulmenti de la distantiere.e adevarat???

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Depinde aici de multi factori, cat de bine sunt construite, daca ai curatat suprafata pe care ele se aseaza, etc, etc. Nu neaparat ca distrug masina, dar pur si simplu nu se recomanda. Mai ales ca de multe ori, rotile nu se mai incadreaza in stas-ul tehnic si aripa are toate sansele sa atinga cauciucul in miscare.
0 voturi
A raspuns Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani ms mult o sa mai revin cu niste intrebari,dak nu deranzej bn inteles.o zi buna
–3 voturi
A raspuns Overdrive (2,210 puncte) acum 11 ani Deci, nu, imi cer scuze dar nu ma pot abtine, nu sunt un moderator nu am nici un fel de autoritate, nici nu vreau, defapt asta e al ...4-lea sau al 5-lea coment.

   Draga Tiberiu, te rog sa imi scuzi indrazneala, domnule, daca vrei sa intrebi ceva pe un site public, sau sa iti prezinti aberatile (nu fac nici o aluzie) sau sa injuri pe cineva, fa-o intr-un mod gramatical, nu e de loc greu si plus de asta eviti niste "troli" ca mine de ex. care iti fac offtopic. Daca nu te descurci in unele situatii, fa ca mine, da-i search in google. Ah si mai da-le in mama lor de "K"-uri.... nu e nimic cool in asta....asta in caz ca nu esti din tara!    
     Scuza-ma nu am vrut sa te ofensez in nici un fel!
                               Bafta cu suspensia!

Comentarii:

A comentat Tiberiu24 (1,620 puncte) acum 11 ani dar imi poti explica si mia ce ai scris acolo???eu nu inteleg nimica,si in primu rand nam injurat pe nimeni si scriu cum vreau eu dak nuti place nu citi;)eu am cerut parerile expertilor,pentru k sunt nelamurit.o zi buna
–1 vot
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani la ce drumuri avem noi numai suspensii sport nu iti mai trebuie....

Comentarii:

A comentat ionica.dsf (3,270 puncte) acum 11 ani am venit din italia cu golfuletu meu 3 2.0gti ribasat si suspensii sport....nu te mint dar la 20km de cand am intrat in tara am vrut sa ma intorc..amcontinuat drumu,,mam intors in italia ca trancane usi tabla de pe ea..abia acuma am aranjato ..romannia aia e de rahat baieti...luativa inima in dinti si plecati de acolo ca sunt locuri mai bune cu tot cu criza!!! stiu ca nu are nici o treaba cu intrebarea dar eu tot am spuso. salut