4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > se poate pune un motor tractiu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Se poate pune un motor tractiune spate bezina sau diesel de pe papuc pe o berlina?

sau mai bine zis cum se poate face un motor de berlina k sa ii traga spatele?
A intrebat danyy20_2007 (540 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns AlexandruDorin (800 puncte) acum 12 ani Chiar sunt curios ce raspunsuri primesti de la baietii care chiar se pricep.  Eu doar presupun ca este foarte mult de munca, si costa mai mult decat face...deci utilitatea este zero. Apoi ma gandesc cum motezi tu cardanul de tractiune pt spate pe platforma de berlina:-?
 Dupa care ma intreb cum faci sa elimi toate elementele tractiunii fata astfel incat sa nu periclitezi nimic din directie si ce mai e pe acolo. Tare interesanta intrebare ai pus. Sunt curios sa vad ce zic baietii.
0 voturi
A raspuns NBY.SYS (7,900 puncte) acum 12 ani Motorul su cutia potrivesc dar cardanul  si diferentialul si de alea..nush ce sa zic.....ai de lucru pe ea:))
–8 voturi
A raspuns danyy20_2007 (540 puncte) acum 12 ani SGM a pus pe dacie  berlina un motor de clio dak nu ma insel cu tractiune spate.

Comentarii:

A comentat TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani Visezi!
Avea tractiune fata toata ziua.
0 voturi
A raspuns tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani

editat de tavi_cc acum 12 ani

Motorul este acelasi(fie rwd sau fwd),transmisia difera si unele prinderi.Deci se poate dar implica un volum de munca impresionant(nu uita ca nu numai arcurile difera,lamelare,elicoidale ci si sasiul in sine,prinderi,traseu evacuare s.a.m.d).Succes
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani In aparenta este simplu.
Ai nevoie de CV cu iesire, spate pentru a putea monta cardan si o punte rigida spate cu diferential.
Asta e partea usoara.
Partea grea este sa adaptezi puntea pe sasiul de berlina.
Pentru fata nu faci nici o modificare,decat scoti planetarele si montezi niste flanse false ;se vad la orice papuc cu RWD.
0 voturi
A raspuns reptor_99 (450 puncte) acum 12 ani ...cum zcea un coleg mai sus.motoarele sunt identice ca principiu de functionare...deci cu fata am terminat,se arunca planetarele si totul e ok.problema incepe de la cutie(care tre sa fie una ptr transmisie spate) in spre spatele masinii...doua lucrari trebuies facute...1,sa faci loc la un cardan care va trebui sa strabata masina longitudinal si 2,sa adaptam o ,,punte cu transmie" pe spate...deoarece nu prea ne da voie constructia masinii sa adaptam o suspensie cu roti independente,va trebui sa o adaptam pe cea cu punte rigida si diferentialul in ea...din punctum meu de vedere puntea o gasesti repede,prinderile se pot face si ele....problema e CARDANUL.aceasta piesa(angrenaj in miscare) va avea nevoie de un tunel creat in caroserie...nu zik ca nu se poate face,dar la asa ceva te poate ajuta doar un pasionat sau un nebun...ati zik asta ca trebuie taiata caroseria...aceasta taiere necesita sa asezi caroseria intrun stamp,bine prins si rigidizata,sa nu se traga,contorsioneze caroseria la taiere si apoi sudare....cine se okupa de tinichigerie stie unde sa plaseze tiranti si blocaje...MOOLT SOCCES  in continuare...

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Berlina are tunelul central pentru evacuare,deci e loc pentru cardan.
Se va modifica doar traseul evacuarii.
–2 voturi
A raspuns valik01 (12,740 puncte) acum 12 ani si cu rotile de 14" ce faci?? ca toti papucii cu tractiune spate,chiar si cei cu tractiune fata, cred ca au distanta dintre prezoane mai mare decat la berlina,care are jante de 13"...

Comentarii:

A comentat TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani Asta era cea mai mare problema...