4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Senzor temperatura apa

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Senzor temperatura apa

Vreau sa imi pun un ceas de temperatura a apei aftermarket.Il pot lega de senzorul actual al masinii?

Masina nu a fost dotata decat cu un bec in bord.

Imagini atasate

A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani Sincer, nu stiu, dar cauta un senzor de apa asemanator cu al tau (sa se potriveasca la filet)  de pe un tip de masina ce a fost echipata cu ceas de temperatura. Nu costa mult, intre 15 si 30 lei, in functie de producator si de unde il cumperi, si sti sigur ca nu iti da erori, daca sonda inregistreaza 50 grade atat ar trebui sa iti arate. Cu senzorul tau e posibil sa nu functioneze. E posibil sa se ridice acul doar cand apa a ajuns la nivelul maxim de temperatura admis. (ceva gen sonda de ulei ce aprinde becul de ulei)
–2 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani mda, in teorie mc rada are dreptate dar, in practica, trebuie sa gasesti un senzor cu acelasi pas al filetului, filetul trebuie sa fie de lungime potrivita pentru a nu afecta curgerea apei, apoi trebuie sa stii temperatura de functionare optima a motorului tau pentru a sti cu siguranta ca iti indica corect(daca functioneaza corect la 65-70 de grade si nu se ridica la 80-85 ai putea crede ca e ceva defect) in poza facuta de tine nu stiu zau ce e... pare a fi o sonda dar mie mi se pare ca este in  bloc, si acolo nu cred ca se monteaza astfel de sonde, iese numai un fir din ea si nu stiu zau modul de functionare din moment ce trebuie sa returneze o valoare, la masina mea senzorul are 4  fire, nu unul... de unde stii tu sigur ca acela este senzorul de temperatura???

Comentarii:

A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani La mine, senzorul care imi indica temperatura in bord are un singur piciorus, de fapt, la multe masini are doar un singur piciorus, prin care trimite un semnal la ceas. Sonda de care vorbesti tu, cea cu 4 picioruse, sigur face si alte lucruri in afara de a-ti arata in bord temperatura motorului. Sigur nu e cea care deschide termocupla?   cea din poza e infiletata in chiuloasa si seamna destul de mult cu o sonda de temperatura.
A comentat myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani termocupla nu deschide nimic, eventual da comanda electroventilatorului sa porneasca,stai linistit ca nu le confund, cat despre senzorul de temp cu un singur fir... perfect posibil, nu contest, numai nu inteleg cum trimite semnal(electric) daca nu primeste curent... in fine, poate nu e electric si vorbesc prostii, dar tot va intalni greutati in a monta/adapta un astfel de senzor, poate il ajuti tu cu un indicator si un senzor de la masina ta!
A comentat myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani si sa nu uit, o vorba cat se poate de americana: if it ain't  broken don't fix it!!!
A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani

editat de mc rada acum 12 ani

". Sigur nu e cea care deschide termocupla?"     in alta traducere, sigur nu e sonda care deschide termocupla?  adica cea care da comanda la termocupla. Ai inteles acum ce am scris?
A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani @myker22    Primeste curent ! Tensiunea la borna senzorului variaza funtie de temperatura.


baterie
   Ø
    |
    |
   --
   |  |
   |  |     <<< rezistor
   |  |
    --
     |
     |-----------------> spre indicatorul din bord
     |
     |
    O    <<< senzor
     |
     |
     |
   ===      masa
0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu e in bloc,ci in chiuloasa.Langa se poate observa injectorul.
0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Daca e un senzor cu iesire variabila da, daca e de tip arde/nu arde, nu. Pune un aparat de masura pe el si afli.
N-ai un prieten care sa stie ceva electronica, sau timp liber sa bricolezi ? O mica dioda obisnuita cu siliciu, care costa nimic, are o variatie a caderii de tensiune pe jonctiune de cca 2mV/Celsius. Montajul e joaca de copii si scheme se gasesc tone.