4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > acoperit gaura cu fibra?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Acoperit gaura cu fibra?

Va salut dragi colegi!Am si eu o problema,nu stiu cum o pot rezolva si de aceea am apelat la ajutorul vostru..Pot astupa niste gauri si crapaturi in barile masinii cu fibra?Daca pot va rog sa imi dati si mie sfaturi despre cum as putea folosi fibra.Multtumesc

Imagini atasate

A intrebat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 11 ani Se poate rezolva cu fibra de sticla.
Daca esti din Cluj te pot ajuta eu cu un numar de telefon.

Salut!

Comentarii:

A comentat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani As vrea sa fi fost di Cluj,un oras mai mic si mai frumos decat Bucurestiul,dar din pacate stau in Bucuresti..dar totusi imi poti da te rog o idee de ce materiale am nevoie pentru reparatii..?ar fi minunat.Multumesc
A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 11 ani Nu pot sa te ajut pentru ca nu ma pricep deloc.Puteam doar sa-ti dau numarul de telefon al unui tip care se ocupa cu asa ceva.
A comentat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani aaaa,ok multumesc oricum!
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani mergi la targ si vezi ca au cei de acolo kituri de reparatie cu fibrra.costa 25-30lei si mai iti trebuie inca un kit simplu. orice ar fi trebuie sa dai bara jos si pui fibra pe interior
eu am avut o gaura mult mai mare decat a ta si a iesit bine

Comentarii:

A comentat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani aaam inteles,dar care e diferenta intre unu simplu si cel de fiibra?

Cel mai bun raspuns:

+7 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Te pot ajuta doar cu procedura de lucru,cu locatii pentru materiale nu.
1.Ai nevoie de fibra de stila(ideal sa cumperi o cutie,aia facuta acasa nu are 100% garantie),o bara mica de metal(aprox 10 cm mai lunga decat gaura),nituri,pistol de nituri,smilgher,kit,primer,vopsea,lac.
2.Se da jos bara masinii.
3.Dai 2 gauri la cativa cm de gaura(burghiu identic cu nitul,gaurile le dai dupa ce ai dat deja 2 gauri in placa de fier,la dimensiunile de pe placa).
4.Se prinde cu nituri bara de fier pe dedesubt.In jurul ei se pune fibra se sticla pe lungimea gaurii,apoi se lasa la uscat(atentie cu fibra ca se incalzeste foarte tare).
5.Se incarca gaura prin fata,pana depaseste putin nivelul barii.
6.Se lasa la uscat.
7.Se ia un smilgher(ideal de 80 pt inceput,apoi 120,apoi 250),cu cel de 250 deja trebuie sa fi intrat 1 2 mm in bara si in fibra de sticla(trebuie sa ramana ca o burta spre interior).
8.Dai o mana de kit preparat cu intaritor(ca 1 cm cub de kit eu puneam o picatura de intaritor rosu),se lasa la uscat.
9.Se slefuieste cu P400(smilgher),apoi verifica daca e cat de cat la linie cu toata bara,kit-ul trebuid intins si in jurul gaurii ca sa acopere acea burta spre interior).
10.Dai o mana se spritz-kit,aici vei observa micile imperfectiuni.Acestea se scot cu smilgher 800 si apoi 1200 pe baza de apa,daca te adancesti prea mult poti sa mai dai o mana de spritz.
11.Trebuie vopsita toata bara,altfel iese tiganie.Se ia la smilgher toata bara(ornamente,plastice negre grile se acopera cu banda).
Smilgherul va fi de 1200 cu apa,se lucreaza pana matuiesti toata partea de vopsit.
12.Dai o mana de primer pe toata bara(acopera orice suprafata,lasa sa se usuce foarte bine,e unul din cele mai imp elemente la vopsit plasticul).
13.Dai o mana de vopsea,astepti sau usuci cu ceva cald(ventilator de folie,incalzitor halogen in lipsa unui cuptor de vopsit),apoi inca o mana,uscata la fel.
14.Dai 2 straturi de lac daca vopsesti la spray(atentie ca e cam greu la inceput),o singura mana daca vopsesti la pistol.
15.Se usuca,dai banda jos si pui bara la loc.
Materiale:kit,intaritor,smilgher P120(sau 80),P250,P400,P800 si 1200 ambele hidro(pe baza de apa),vopsea,primer,lac,spritz-kit,nituri,pistol nituri,bormasina,burghiu mic,bara de metal(nu trebuie prea groasa).

Comentarii:

A comentat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani

editat de luk10n3 acum 11 ani

Multumesc mult pentru ajutor,cu vopsitul ma descurc destul de binisor..partea cu fibra mi se parea putin complicata,dar cu putina atentie o sa reusesc.Mai am o problema daca ma poti ajuta..cu vopseaua.Nu gasesc nicaieri pe masina codul culorii si nuanta oricum nu mai este aceea ca la iesirea din fabrica..crezi ca as putea gasi un laborator sa imi faca o culoare in nuanta masinii?
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani uite si un video, poate iti este de ajutor la teoria spusa de stefan

http://www.youtube.com/watch?v=wosqImEdzLY&feature=relmfu
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani In legatura cu codul vopselei,acesta se gaseste pestalpul usii,pe usita de la rezervor sau in compratiment motor(de obicei la asiatice).
Daca nu e in aceste locuri,inseamna ca din diverse motive a fost sters.
Cauta un atelier,fie vine cu paleta e culori de la modelul tau si compara pe masina,fie vine cu o hartie speciala care recunoaste vopseaua.
Ideal de cautat paleta de culori,probat pe masina si decis codul.
Bara vopsita se va cunoaste fata de vopseaua veche,in timp se vor apropia nuantele.
Spor la treaba!
A comentat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani prefer totusi o diferenta de culoare decat gaurile alea..se vede urat.in Bucuresti e greu sa iti ti o masina neatinsa de vreun "sofer"..bara din spate asa am gasit'o intr'o parcare iar bara din fata din nefericire am evitaat pe unu care a iesit dintr'o parcare si din pacate am lovit un catelus care saracul nu a rezistat loviturii:(
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Sa stii ca asa e in toate orasele mai mari.Majoritatea masinilor sifonate,deh..se mai intampla.Cainele s-a dus la domnu' tu ai ramas cu bara de vopsit.
Spor la treaba si eventual pune si tu un update cu ce a iesit.
Salut!

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns cristaness (140 puncte) acum 11 ani salut daca faci socoteala cat timp si cati bani se aduna dute la dezmembrari si iati bara si esti sigur ca iese ok  fibra e pretentioasa si trebuie sa ai experienta sa iti iasa ok ascultama eu fac reparati de acest gen se merita doar daca deti o masina scumpa

Comentarii:

A comentat luk10n3 (2,040 puncte) acum 11 ani Salut.Avand in vedere ca era vorba de doua bari..nu cred ca ma avantaja sa cumpar doua,sa cumpar vopsea...a fost mai ok asa..o sa pun poze cu barile fara gauri.