4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Cum se schimba culoarea masini...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum se schimba culoarea masinii in acte?

Doresc sa vopsesc masina.In acte masina este rosu metal dar eu vreau sa o fac verde cromat.Cam cat ma costa sa schimb in acte culoarea masinii si unde declar ca mi-am vopsit masina?
A intrebat SplitSecond (490 puncte) acum 10 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+5 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Dupa ce ai finalizat cu vopsitul masinii proprietate personala, trebuie sa te prezinti la sediul unei reprezentante a Registrului Auto Roman (RAR) pentru a trece in cartea de identitate a vehiculului noua culoare pe care acesta o are. Pentru asta, trebuie sa iti faci, in prealabil, o programare la una dintre reprezentantele RAR.

Potrivit informatiilor de pe pagina de internet a RAR, actele de care ai nevoie pentru modificarea culorii in cartea de identitate a vehiculului sunt:

    cerere - o completezi olograf pe propria ta raspundere, insa o vei semna in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia;
    actul tau de identitate;
    cartea de identitatea vehiculului.

Atentie! Procedura la RAR nu este gratuita, ci va trebui sa scoti din buzunar 90 de lei.

Odata ce ai bifat aceasta etapa, e timpul pentru o ultima procedura birocratica, si anume drumul la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, unde sa soliciti eliberarea unui nou certificat de inmatriculare. Aici va trebui sa platesti alti 37 de lei, contravaloarea noului talon.

Actele de care ai nevoie sunt:
    *O cerere prin care sa soliciti un nou certificat de inmatriculare (atasat la acest articol, poti consulta formularul tipizat folosit de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Bucuresti);
    *Cartea de identitate a vehiculului cu modificarile tehnice operate de Registrul Auto Roman;
    *Actul tau de identitate, in original si copie;
    *Cartea de identitate a vehiculului, in original si copie;
    *Dovada ca ai achitat taxa certificatului de inmatriculare – 37 lei, se poate achita la CEC;
    *Procura speciala autentificata de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o alta persoana decat titularul.

Important! In concordanta cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116, cele 10 culori de baza inscrise in cartea de identitate sunt: alb; galben; portocaliu; rosu; violet; albastru; verde; gri; maro si negru.

Comentarii:

A comentat sorinlica88 (100 puncte) acum 7 ani Salut cum circuli cu mașina pana termini actele de făcut țin sa Menționez ca mașina mea e încă cu numere roșii .

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns ionparaschivcoreeanu (140 puncte) acum 8 ani daca mie mia gresit aia de la.. Rar.. an loc .sa_mi treaca pe cartea masini ..Maro. .mea trecut Gri...cei de facut ..va multumesc...

Comentarii:

A comentat aditzamarian (100 puncte) acum 7 ani Poti merge la RAR si iti modifica culoarea pe CI. Oricum cand au facut cartea la masina iti spun sigur ca au fact si poze masinii, deci se vede ce culoare avea cand ai fost la RAR.