4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Dacii 'tunate' de te timpu' lu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Dacii 'tunate' de te timpu' lui Ceasca?

Salut..

Sunt tare curios sa vad cum erau daciile 'tunate' pe timpul comunismului. Dupa lungi cautari pe net am gasit o singura o poza cu o dacie de dambomvita cu ceva 'tunning' pe ea. Mi se pare destul de interesant, mai stiiti cumva alte poze de acest gen?

Cam ce se modifica pe vremea aia la masni? Am observat ca parca mai mult se scimbau beculete, perdelute, si diverse instrumente de bord. Chiar asa era?

Imagini atasate

A intrebat Aur (160 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Oamenii de rand la acea vreme munceau si isi faceau de lucru acasa,nu schimbau si modificau piese si masini.Daca o facea vreun pasionat,ramanea anonima,nu erau camere foto si video si nici baze de date.
Cei care modificau erau echipele care faceau performanta,cei de la raliuri.Ce se modifica?Roti,suspensii,masini usurate,motoare(nu se duceau la resoftat pentru 3 cai in plus)se modificau in adevaratul sens al cuvantului,alezat,carburatoare dublu,tri-corp si tot tacamul.
Atunci tuningul era divers,elementee vizuale erau putine de modificat,interioarele la fel si la motor se gaseau cele mai multe posibilitati de 'tuning'.

Comentarii:

A comentat Gorby (4,030 puncte) acum 11 ani Şi dacă la povesteai de conceptele astea penibile ca stance sau low, te-ar fi pocnit după ceafă cu carburatorul.
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani De pe timpul lu ceasca nu stiu masini tunate!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Conceptele astea penibile stance low jdm rat(nu stiu de ce le zici penibile) sunt modificarilor anilor in care traim.
Atunci se muncea,azi suntem plictisiti si mai scoatem un curent de 'tuning'.
A comentat Gorby (4,030 puncte) acum 11 ani le zic penibile că-s prost înţelese şi prost aplicate de către românaşii noştri. arată-le alora de afară maşinile noastre stance-uite cu arcuri tăiate cu flexul... câte maşini făcute avem, într-adevăr profi, la noi în ţară? 10? din 1129038, a căror posesori declara că-s şi ei stance? nu mă cert cu tine, nu mă înţelege greşit. suntem încă în sec. 18 în materie de tuning. mai prindem câte ceva din zbor de pe afară şi tot în dulcele stil românesc îl aplicăm.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @gorby:In materie de tuning sunt de vorbit atat de multe incat nu se poate termina niciodata o discutie.Nu se cearta nimeni,e o expunere a parerilor.
Parerea mea:Fiecare isi modifica cum vrea masina.Daca e sa comparam calitatea,sa zicem ca un tuner in ro castiga o suma x,de 3 ori mai mica decat un tuner din germania de exemplu,dar pe net plateste acelasi kit de suspensie,si unul si altul.
Stance,jdm,japan,rat etc au fost inventate intr-un stat si apoi preluate de fiecare cum vrea si cat isi permite.
Cu parere de rau,daca ar fi sa descriu dupa o parere personala un stil de tuning romanesc,as descrie masini terminate aduse din import,care la vremea lor au fost din alte clase(ma refer la cele de sus,premium) a caror utilizatori nu isi pot permite una din generatiile actuale a acelor modele dar isi iau pe cele vechi,nemultumindu-se cu punerea la punct si sa ii dea masinii ce ii trebuie si de calitate,in schimb ii pun subnufere si enpetre precum si tobe sport.Apoi gasesc in targ un 'filtru sport' facut 'in afara' sau 'pe vapor' si se intreaba cati cai scoate.Tuningul la noi e inteles prost si facut prost,fie din cauza unei lipse de culturi in materie sau in cele mai multe cazuri LIPSA DE FONDURI.
Sigur sunt persoane de acord cu ce am zis,sigur sunt persoane care o sa fie in contradictie.
Ps.Sunt unele masini modificate in ro in fata carora te apleci obligatoriu.Modificate de la cap la coada,de la motor la lumini si care au foarte putin 'stock' ramas pe ele.Din pacate,toti stim ca asa ceva costa,si costa mult.
Pana atunci,cu parere de rau,dar salam disc original cu enpetrei,tobe sport de iti vine sa le dai foc,masini vechi care inca 'este bune' si cai putere scosi din nimic.
+1 vot
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani aur ereau oameni impatimiti si atunci dar pe vremea aia nu aveai voie cu foarte multe brizbrizuri....un ex concret tata avea o dacie 1100 cu motor de 1310,genti intoarse,toate farurile adica 4 cu faza lunga....
Cat despre poze vei gasi f greu..
+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Stiu o Dacie 1300 in 1992 (Nu am vazut-o personal, doar pe o filmare de la o nunta, atractia nuntii :)) care intamplator a modificat-o tatal meu )!
Deci dacia avea : Geamuri electrice(sistem gandit de el), podea lasata cu vreo 10+ cm, Tunel schimbator, un fel de short shifter, Spoilere modificate, jante mai late, Scaune mai lasate pe podea !
+O culoare mai ciudata!
Cam asa arata masinuta aia !

Respectivul care a cumparat-o s-a dus la rar dupa ceva timp cu masina si i s-a spus ca masina aia nu exista in circulatie sub forma aia, ca ei nu au vazut niciodata asa ceva :))!