4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Intrebare jante; cauciucuri in...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Intrebare jante; cauciucuri intinse;?

Salut! Am o intrebare de copil de clasa a 3-a, sper sa se oboseasca totusi cineva sa raspunda...

In actele masinii este trecuta si latimea jantelor? (Nu am acum la indemana actele vreunei masini ca sa verific.)

Vreau sa inlocuiesc jantele stock ale masinii cu unele mai late pe care sa pun aceleasi gume folosite pe jantele actuale, in ideea ca nu schimb "inaltimea" jantei nici cauciucul, deci n-o sa bata prea tare la ochi, obtin aspectul mult dorit oferit de "strech tyres", fara sa mai fac modificari in acte.

Credeti ca e ok? Daca ma opreste vreun nebun, hotarat sa dea amenzi, imi verifica si latimea jantelor, i sa intamplat cuiva? Cine si cum le verifica?

Si cel mai important, pot intinde ori ce cauciuc pe ori ce janta? Sau imi trebuie un anumit tip de cauciuc, jante mai speciale? Eu vreau sa pun actualele cauciucuri, pe niste jante de tabla, normale, tot de 14"  dar vopsite intr-o culoare mai "fistichie". Se poate?

A intrebat bogdan_bp (340 puncte) acum 10 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

–4 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani nu ai cum sa pui un cauciuc de pe janta cu masura sa pe o janta mai lata!

Comentarii:

A comentat bogdan_bp (340 puncte) acum 10 ani Esti sigur? Nu cumva fix asta e ideea la "strech tyres", sa pui un cauciuc îngust pe o janta mai lata, cauciucul fiind întins (ca de asta se numesc cauciucuri întinse)???

Sau poate trăiesc eu in lumea mea si in realitate nu e așa. :/
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani

editat de DAI acum 10 ani

conform logicii si legilor fizicii cum faci sa intinzi un cauciuc in latime pe o janta mai lata si cum face el sa ramana la masura dorita daca ar fi fost facut din guma de mestecat poate dar orice amvelopa are o structura de rezistenta care suporta niste forte multiplicate in baza vitezei si sarcinii suportate eu nu cred nici intru-un prototip mai ales cu criza asta din care se taie continuu din calitate si implicit siguranta fiind ilocuita cu plasticu....
A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 10 ani Pentru "DAI", se poate face:
https://www.youtube.com/watch?v=_969LMBnxPA
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani pentru mine nu este decat consum de informatie de la niste  baieti destepti ca sa faca niste lovele cauta pe net sau oriunde alt undeva niste cauciucuri care se intind sa vedem daca se gasesc oricum amvelopa este o componenta deloc de neglijat  deoarece este unicul contact cu solul al autoturismului oricum bafta la cautare!!
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani cand vulpea nu a ajuns la struguri a zis ca sunt acri...
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Auzi prietene dece nu-ti vezi tu de treaba ta ca nu e prima oara cand comenezi si te bagi in seama cu mine?
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani Asta e o intrebare sau nu? Dupa cum ai scris cred ca este o intrebare...si am sa-ti raspund de ce m-am bagat in seama cu tine....
Deci eu am comentat la ce ai zis pentru ca am vazut ca nu renunti la ideea ta chiar daca e gresita ...
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Da cine esti tu ca sa judeci daca ideea mea e buna sau gresita te-a intrbat cineva? Vezi-ti de treaba ta  si nu te mai baga in seama cu mine ca nu a fot pentru prima oara!
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Apropo prima a fost o intrebare iar a doua a fost un sfat! Numai bine!
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani Care e faza frate...???ce nu suporti sa iti zica cineva ca ai gresit?
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani hai ca nu am chef sa ma cert cu tn  ..o seara buna
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani IN MOMENTUL IN CARE CREZI CA CINEVA A SUSTINUT CEVA CARE CREZI CA ESTE GRESIT VII CU ARGUMENTE NU CU FAZE DE MAI SUS!
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani NICI EU NU AM CHEF DE CEARTA NUMAI CA NU TE-AI COMPORTAT CORECT O SEARA BUNA SI TIE!
+2 voturi
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani Am eu pe masina... cauciucurile de iarna sunt de 195 pe jante unde normal trebuia sa pun de 205...
+1 vot
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani In talon e trecuta dimensiunea anvelopelor nu a jantelor. Nu se ia nimeni de tine daca ai dimensiunea anvelopelor specificata in carte. Nu ai spus ce anvelope ai(dimensiuni, marca, model) si nici ce latime au jantele pe care vrei sa le pui deci nu prea te putem ajuta daca nu stim chestiile astea

Comentarii:

A comentat bogdan_bp (340 puncte) acum 10 ani O sa revin dimineața cu dimensiunile si modelul anvelopelor, cred ca sunt Continental, sau Lassa nu știu exact ce marca le am pe cele de vara...
Jantele late nu le am încă, in funcție de ce mai aflu aici, le aleg. După  un calcul "ochiometric", ar trebui sa meargă si de 9j cu gumele astea, cele de acum fiind de 6,5, cred, totuși eu ma gândesc la ceva de 7,5-8j, mi-e teama sa nu se lase mașina prea jos pentru ca sunt întinse cauciucurile prea tare, fiind deja destul de joasa.
In cazul in care nu sunt ok anvelopele pt așa ceva, astept recomandari pentru alte anvelope, astea (cele de vara) au deja 3 ani, deci nu e exclus sa fie schimbate.
+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani vezi ca ai in cartea de idenitate marimile anvelopelor ,sunt trecute vro 4-5 dimensiuni
+2 voturi
A raspuns 15DOMINO (12,840 puncte) acum 10 ani DA, este posibil,numai sa gasesti meseriasi care sa ti le monteze.
0 voturi
A raspuns bogdan_bp (340 puncte) acum 10 ani Dimensiunea anvelopelor: 175 70 r14,
Ce latime a jantelor recomandati?
Am gasit pe tyrestrech.com, niste imagini cu anvelopa asta intinsa pe o janta (nu stiu ce dimensiune, probabil 8-9j). E putin cam exagerat, dar ceva de genul asta as vrea sa iasa.
http://www.tyrestretch.com/10.0_175_70_R14/10.0_175_70_14_22/
Am vreo sansa sa gasesc jante de tabla, ceva de genul asta: http://www.4tuning.ro/images/vand-jante-tabla-vw/vand-jante-tabla-vw-7b21815aa67b08adff-0-0-0-0-0.jpg, dar de 8-9j? Sau trebuiesc dublate ca sa ajung la latimea asta?