4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Omologare Xenon?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Omologare Xenon?

Buna ziua! Mi-am cumparat recent un Ford Focus mk1 si am faruri aftermarket pe ele cu xenon pe aza lunga si scurta, becuri separate. Am nevoie de ceva omologare pentru xenon? Precizez ca pe faza scurta am lupa. Daca ma opreste politia poate sa imi dea o amenta si/sau sa-mi ia talonul?
A intrebat Bogdy95 (430 puncte) acum 10 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

–5 voturi
A raspuns damian5 (3,600 puncte) acum 10 ani din cate stiu eu nu ai nevoie de omologare la xenon aftermarket si talonul nu are de ce sa ti-l ia doar nu modifici nu stiu ce parametri la masina, circul cu ele de cativa ani si nu mi-a sp nik gaboru cand m-a oprit!!!!!

ps: acum ceva timp am vrut sa fac RAR-ul la o masina si m-a respins deoarece aveam xenoane pe faza scurta si m-a pus sa pun becuri normale
+5 voturi
A raspuns ovy_racer07 (1,360 puncte) acum 10 ani Din cate stiu eu NU ai voie sa pui xenon pe masini care nu au fost prevazute din cu faruri cu lupa, spalator de faruri si auto-leveling
–3 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Sincer nu am auzit de asa ceva.
Eu am avut xenon pe faza scurta, faza lunga, pozitie, proiectoare si ........ nimeni nu m-a bagat in seama. PS: pe proiectoare........ asa au fost puse :D

Comentarii:

A comentat Bogdy95 (430 puncte) acum 10 ani Mie imi e sa nu ma ia domnu Garcea la rost pentru xenoane sau pentru folia de pe geamurile din spate si luneta.
Mersi pentru raspuns!
A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani Daca tot dati - spuneti si de ce baiii omul a spus adevarul.. + de la mine..LiquidTW  chiar se pricepe i este de ajutor.. MULTUMIM !!
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Mersi CataZRO, deabia acum am vazut minusurile si chiar nu stiu de ce. Eu am spus ce stiu, mai exact ca am trecut de n/a ori pe langa politie cu toate fazele + proiectoare cu xenon si nici nu m-au intrebat de sanatate. SI PS: Daca sunteti ofticati si nu va plac cei cu xenon pe pozitie, am specificat mai sus ( asa au fost pe masina - stock ) si le foloseam decat la drumuri unde stiam ca ``sunt nebuni`` se intampla multe accidente, eu am avut 2 in care nici intr-unul nu am condus eu si aman2 masini au fost bagate la fier vechi ( BMW e36 140km/h-MATIZ95km/h ).
A comentat tiuq (2,010 puncte) acum 10 ani Xenoanele aftermarket nu sunt legale(doar daca sunt instalatii omologate, ai spalator de far,faruri speciale pt xenon si sunt montate in service-uri omologate sa monteze xenoane,dupa trebuie sa te duci la rar sa iti treaca jos in carte ceva de genul "echipat retrofit cu instalatie de iluminare cu descarcare in gaz..."), ca nu te-a bagat pe tine in seama garcea cand ai trecut pe langa el...bafta ta.
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Arata-mi 1 care a fost oprit pentru asta.
A comentat tiuq (2,010 puncte) acum 10 ani Sunt zeci de taloane retinute pt xenoane, am avut tangente, la un moment dat, cu drumuri la rar pt recuperari taloane
A comentat Bulanu (470 puncte) acum 9 ani Da, eu am ramas acum 3 zile fara talon :))