4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Tesatura fibra de sticla, inta...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Tesatura fibra de sticla, intaritor si rasina cata comand?

Detin un cielo si de curand m-am decis sa  fac evazari aripilor pe spate.Am gasit un site de unde imi pot comanda rasina, intaritor, tesatura. (rasina+ intaritor : http://www.2rc.ro/rasina-epoxy-intaritor-400120-grame-p-1590.html ; tesatura : http://www.2rc.ro/tesatura-fibra-sticla-p-5787.html ).Tin sa va anunt ca sunt incepator...dar inainte de toate m-am informat  cum se foloseste, prelucreaza etc....ideea e alta...nu stiu exact cat sa comand din fiecare.Daca as comanda 400 grame rasina + 120 intaritor si 2x tesatura fibra de sticla 18g/mp (100X45cm) mi-ar ajunge?(eventual mai cumpar..si pt un badboy pt capota, pt repararea unor praguri din plastic. - sunt crapate)

Multumesc

Gen poza:

Imagini atasate

A intrebat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani este scumpa rasina asta?ia si tu mai multa daca e convenabil la pret.ia si tu 500 de grame rasina,plus 150 intaritor.sa-ti ajunga.tot te apuci de ea nu????

Comentarii:

A comentat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani Aman putin...din cauza timpului.O sa comand..., am gasit la cineva o oferta mai buna decat aceasta.
0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani

editat de workaholic_ro acum 11 ani

Nu poti lucra cu epoxy daca n-ai experienta, nu-mi cere sa-ti povestesc acum in detaliu, nu te ambitiona ca pur si simplu vei arunca banii.
Rasina poliesterica e sub 3 Euro kilogramul si se lucreaza cu ea mult mai usor. Prepari cantitati mici, reactia e exoterma si intarirea destul de rapida. Intaritorul e peroxid de metiletilcetona, prescurtat MEK, se pune intre 0,5 si 2%.
Ca scule ai nevoie de pensule si o rola din plastic sau metal cu canale pentru evacuarea aerului din straturi.
Furnizor Polydis Arad-Bucuresti-TgM. Fibra e aproape la acelasi pret cu rasina 3-4 Euro pe kil. Cu 18g/mp nu faci nimic, ala e un voal pentru aeromodele, f. subtire si scump, ai nevoie de 200-300 g/mp. Acolo unde vrei ca piesa sa nu se lipeasca de forma peste care o construiesti foloseste ca demulant alcoolul polivinilic (PVA). Se intinde cu un burete in 2-3 straturi, dupa uscare ramane ca o folie subtire, care ulterior se spala cu apa.
Pentru curatare cand lucrezi cu rasina foloseste diluant 209. Pensulele se arunca dupa folosire, nu merita sa le speli. Lucreaza cu manusi de unica folosinta. Succes!

Comentarii:

A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Atentie! Se degaja stiren, un gaz inflamabil cu miros intepator, evident nesanatos. Lucreaza in spatiu deschis sau foarte bine ventilat.
A comentat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani Am comandat deja...azi trebuie sa ajunga.Sa o refuz? si sa comand de la cineva...care vindea online?Avea niste preturi avantajoase
A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Ce anume ai comandat ?
A comentat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani 1 x    Rasina Epoxy si intaritor 400+120 grame   
3 x    Tesatura fibra de sticla 18 g/mp (100 x 45 cm)
A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Aha! Voalul ala de 18 grame e subtire ca un celofan. Impregnat cu rasina devine perfect transparent, e foarte bun daca vrei sa protejezi o suprafata imprimata, un logo, ceva. Pentru elemente de caroserie nu-ti trebuie decat vreo 30 (treizeci) de straturi :(
Spre deosebire de poliester, care se lipeste si incepe sa se intareasca in timpul lucrului, rasina epoxy va curge pana ajunge la timpul de gel, adica ore. F o proba pe un petec de ceva cu 3+1 grame ca sa vezi cum se comporta. Poate fi si o bucata de material textil. Ca sa o faci utilizabila, rasina trebuie amestecata cu aerosil pentru tixotropizare, ca sa se transforme intr-o pasta.
Ziceam ca le birui pe toate si ai facut piesa. Blestemul adevarat abia incepe. Epoxy e tare ca naiba si greu de slefuit. Iar dupa ce ai obtinut totusi ceva, trebuie sa dai o tusa finala cu chit si pe urma cu spritzchit. Ei bine, chitul e poliesteric si la epoxy adera prost...
Materialele tale sunt prea scumpe si de calitate mult prea buna pentru ceea ce vrei sa faci. Le-as pastra pentru o utilizare viitoare si m-as apuca de lucrare cu rasina poliesterica si fibra de 200.
0 voturi
A raspuns spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani Exact asa am procedat.Va multumesc mult pentru sfaturi...o sa revin cu o poza, doua...sa va dati cu parerea.