4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > 308 cai pe tractiune fata?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

308 cai pe tractiune fata?

M-am uitat pe site la superchips si am vazut ca la un VW Passat 2.0t, cu 200 cai din fabrica , se poate face o crestere a puterii pana la 308 cai. Nu-i cam mult pentru o tractiune fata?

Citisem undeva ca deja de la 250 de cai pe puntea fata aceasta devine greu de controlat.

Ce credeti? Se poate descurca o tractiune fata cu 308 cai?
A intrebat SoferuLuPestePrajit (450 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+6 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
108 cai in plus numai din cip?Nici cea mai mica sansa de departe.Cum se face aceasta crestere miraculoasa?Resoftare si gata?Fara nici un intern schimbat,pompa injectoare si tot tacamul?
Intrebarea e cat rezista motorul cu 308 cai,ca de condus depinde piesa dintre volan si scaun.
Poti conduce si 500cp cu tractiune fata daca stii sa conduci,nu are nici o relevanta cati cai are masina si unde are tractiunea.Da,se conduce mai greu decat rwd sau awd,dar cei 250 de cai pentru puntea fata nu sunt o limita stricta.
De obicei,masinile mai puternice cu tractiune fata vin la pachet cu diferential cu alunecare limitata,care imbunatateste semnificativ mersul masinii.
Daca soferul se descurca cu cei 308 cai,nu stiu cat ii va conveni motorului.

Comentarii:

A comentat SoferuLuPestePrajit (450 puncte) acum 11 ani Habar n-am cum obtin 308 cai.Aceasta valoare se obtine la stage 4, deci banuiesc ca e mai mult de un chip.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Stage 4 ar insemna si ceva schimbari hard in motor.Acum ramane fiabilitatea daca mai e de macar 50%,cat de bine s-a lucrat si cum am zis si mai sus,piesa dintre volan si scaune.De controlat se poate controla,doar nu o folosesti mereu la putere maxima,in curbe sau la vreun derapaj depinde de cum se invarte de volan si cum se apasa pe pedale.
+4 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 11 ani nu! nici vorba, sunt cai aruncati pe fereastra, inafara de acceleratia in linie dreapta si faptul ca-ti face praf cauciucurile mai repede alte avantaje nu ai caci 308 cai pe fata sunt foarte multi iar subvirarea in curbe este ucigatoare si mai ales pe un sasiu ca al passatului si fara un diferential. eu am 150 de cai si 305nm si cand o mai calc pe coada pe trasee virajate se observa subvirarea si tendinta de a rupe aderenta si a derapa, nu mai zic cand intri cu viteza in curba si tre sa si franezi...se blocheaza directia instantaneu, tendinta subviratoare a masinilor cu tractiune fata.
N-are rost sa arunci bani in cai multi pt o masina cu tractiunea fata pentru ca inafara de "liniute" nu prea poti face mare lucru, si in plus poate sa-ti faca si belele