Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

318i e46 ma macina un gand?

am vazut undeva la discovery ca a schimbat axa cu came la un land rover pt marire de putere,m-am interesat si am vazut ca cineva a schimbat axa cu came  la un 316i e46 cu una de la 318i,castigand cativa caluti,eu am 318i motorul de 118 cp,4 cilindri,s-ar putea lua o axa cu came de la alt model pt o crestere de putere?nu vreau axe de 500 euro care sa imi dea 10cp pt ca nu renteaza si mai bine fac un swap...ma intereseaza pt ca as vrea sa scot undeva la 150cp fara o cheltuiala prea mare.
A intrebat dany2good4u (39,820 puncte) acum 6 ani in categoria Tuning motor

editat de dany2good4u acum 6 ani

Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Nesi (22,750 puncte) acum 6 ani swap... nu swamp..

150 de cp cam greu.. cu investite mica sigur nu

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 6 ani trebuie sa mai gandim si putin practic,daca investitia se ridica prea mult mai bine ii pun alt motor(si nu vreau sa ma complic prea mult),iar pe al meu il pot vinde reducand cheltuielile...
A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 6 ani da, daca o luam practic, mai bine pui alt motor, in unele cazuri alta masina...in cazul tau cred ca cel mai bine ii pui alt motor :D
0 voturi
A raspuns mosumosu (8,050 puncte) acum 6 ani de la 118 cp pana la 150 e cale lunga ....nu e greu dar necesita niste banuti mai multi asta in cazu in care nu vrei sa aberezi cu chestii profesionale si de marketing gen // filtru de aer iti creste putere cu 10 15 cp o toba finala inca 10 cp...asteas aberatii.
ai putea incepe cu evacuarea cap coada, interne, injectoare marite pompa benzina etc.

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 6 ani deja la interne ma complic prea mult si nu e un motor pe care merita sa cheltui sume prea mari,bagi 2000 de euro si ajungi la puterea unui 2.0....
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 6 ani Daca gasesti axe cu came mai "violente" adica cele care tin supapele mai mult deschise, tu vei castiga vreo 1-2 cai si aia la ture inalte. Sincer, in cazul de fata nu se merita. Nu uita, chiar daca gasesti axe care se vor potrivi, consum (++), bani in portofel (--) si performanta aproape egala. Tragi tu concluzia ce faci mai departe. Mai bine fa-i un service complet si poate iti recapeti cateva "iepe" care le-ai pierdut peste ani.

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 6 ani

editat de dany2good4u acum 6 ani

ma gandeam la axe cu came,evacuare cap coada si un cip dar nu stiu daca pot castiga mai mult de 10-15 cai...am mai auzit ca se da axa cu came un dinte inainte si ai putin castig in ture inalte dar merge motorul rau in ture mici,ceea ce mi se pare o prostie.
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 6 ani Da, este corect. Ai de ales intre un relanti lin, frumos sau umpic de putere la turatii inalte. Nu te voi plictisi cu fenomenul in sine dar asculta relantiuri de masini modificate calumea, dar cele profi profi, nu conserve care au scos esapamentul si..."ba! uite una tunata!"