4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Este posibil sa transform un S...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Este posibil sa transform un SDI in TDI?

Buna tuturor

Este posibil sa transform un vw golf 5 SDI in unul TDI?

Si daca da, ar mai veni urmatoarele intrebari:

Aproximativ la ce pret se invarte un kit turbo varinata stoc?

Cu kit turbo stoc la cati CP ajunge de la cei 75 pe care ii are initial masina?

Multumesc!
A intrebat florin159 (190 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–24 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Sa transformi un sdi intr-un tdi?Stii care e diferenta intre ele?Tdi in primul rand e motor turbo pe motorina din gama vw,sdi sunt motoare pe benzina.
Daca vrei sa faci asta,nu ai nici cea mai mica sansa sa faci din benzinar diesel pe acelasi bloc motor.
Sa inteleg din intrebare ca vrei sa pui turbo pe un motor sdi?De cat e motor, ce cod motor are.Modificarile pentru turbo,daca vrei sa il faci bine si fara probleme pe viitor se ridica ca cateva mii,daca vrei sa iti incerci norocul cu turbine sh si altele,gandestete ca mai e si resoftarea,mai multa benzina,adica alta pompa si alte injectoare,plus montajul de intercooler.

Comentarii:

A comentat florin159 (190 puncte) acum 11 ani Oficial sunt foarte confuz...
Nu sunt foarte documentat in general vorbind despre auto.
Eu pana acuma stiam ca motoarele SDI sunt motoare diesel fare turbina, am aruncat o privire pe net si am dat peste aceleas informatii. Gresesc?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu,nu gresesti,nu am fost destul de atent si nici bine informat,eu stiam ca sdi inseamna benzina,am confundat cu fsi.Greseala mea si imi cer scuze.
Revenind la problema pusa de tine in intrebare,da se poate transforma de la un diesel fara turbina in unul turbo.Majoritatea spun ca vei iesi mai ieftin cu un transplant de motor care a fost montat pe aceeasi caroserie,omologatul costa putin si probleme mici de fiabilitate.
Daca vrei neaparat conversia acestui motor in unul turbo,iti vor trebui un kit turbo sau ansamblu de turbina sh,intercooler,resoftata masina pentru a putea da mai multa motorina cat are nevoie pentru turbo,nu in ultimul rand galerie de evacuare pentru turbo si montajul turbinei.
Ideal de facut toata afacerea la un mecanic foarte priceput,si ai face bine sa iei in calcul ca unui motor proiectat fara turbina nu ii va place cu turbina,asadar daca vrei sa ai o putere mare iti va trebui si o presiune mare la turbina,ceea ce nu poti pune cu internele actuale,va trebui sa schimbi si internele.Ce motor ai acum pe masina si care este suma pe care vrei sa o investesti in modificari?
@nehalitii care stau si pasc numai negative,lumea mai greseste fratilor,nu e nimeni perfect.Bagati cat mai multe,tot fara cunostinte minime de gramatica o sa ramaneti.
+2 voturi
A raspuns Synck (4,050 puncte) acum 11 ani Eu am avut golf 4 cu motor 1.9 SDI 75cp(diesel). Si este exact cum zice florin159. SDI = TDI fara turbina. Daca gresesc si exista motoare pe benzina cu denumirea SDI si sa facut confuzie va rog sa ma scuzati.



PS: a fost cea mai puturoasa masina pe care am conduso eu. Nici 2 luni nu am tinut-o
+1 vot
A raspuns powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani mai degraba iei alta masina tdi  poti face asta dar costa mult ,pt cine zice ca tdi nu da asa mare putere probabil ca nu fumctioneaza bine un tdi bun chiar se simte la drum.
+1 vot
A raspuns c@t@lin (3,100 puncte) acum 11 ani salut florin.motorul tau sdi-DIESEL SIMPLU-este un motor excelent,foarte fiabil,consum foarte mic dar cam puturos.este exceent pt cei care fac multi km dar nu sunt impatimiti ai vitezei(tata are sdi p golf 4 are 400.000km si inca toarce impecabil).
daca o sa-i pui turbo pe langa costuri mari,nu o sa te tina mult.mai bine o vinzi;)
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Mai bine o vinzi, mai pui un banutz acolo cam cat ai da pe o turbina si iti iei una la fel TDI.
Parerea mea laso asa SDI deoarece ai un consum formidabil !!! :)

Ontopic : Bineinteles ca se poate sa pui turbina.
.

Salut
:)
+1 vot
A raspuns Bosnagiu (1,000 puncte) acum 11 ani Salut. Uite ce inseamna SDI. Este prescurtarea folosita de constructorii automobilelor cu motor diesel, motor bazat pe absorbtie si injectie directa. Sigla apare in spatele masinii in locul destinat variantei de motorizare. Asa ca din cate stiu eu, poti sa pui turbo la motor., nu iti trebuie decat un mecanic priceput. Succes
+1 vot
A raspuns florin159 (190 puncte) acum 11 ani Deci, uitati care este ideea: eu deocamdata sunt in cautare de masina si am vazut anunturi cu masini SDI foarte putin folosite, si foarte ieftine.
Am intrebat daca este posibil in cazul achizitoonarii unei masini cu motor SDI si sa stiu costule care ar aparea pentru aceasta modificare.
Modificarea asta nu as vrea sa o fac ca sa am multa putere, ci ca sa am unpic mai mare "sprintul" si vroiam sa stiu la ce pret ajung cu un kit turbo varianta stoc.
+9 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani SDI are alte pistoane decat TDI .Conversia costa prea mult ca sa merite si inseamna mult mai mult decat un simplu montaj de turbina.
0 voturi
A raspuns powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani iti ofer eu la skimb o masina 1,9tdi daca te intereseaza tdi d si i rosii.