4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Evacuare Golf IV R32 ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Evacuare Golf IV R32 ?

Salut , am un Vw Golf IV 4 usi din 2002 . Intrebarea mea este daca se poate monta evacuare de R32 cap-coada cu iesire dubla ? Astept pareri . Multumesc .

Imagini atasate

A intrebat sYdanyel (900 puncte) acum 10 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Depinde ce motor ai pe masina.Daca e tedei,evacuarea de benzina ii face mai mult rau decat bine.Specifica intai motorul.

Comentarii:

A comentat Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 10 ani Salut,argumenteaza raspunsul te rog,teoretic,ce ,,mai mult rau decat bine ,, ii face? cand pur si simplu gazelle sunt evacuate direct prin evacuarea goala fara alte coturi,etc?sa nu incepi cu depresurizat turbine si toate alea...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Nu poti pune evacuare completa de la benzina pe diesel,difera temperatura gazelor,directia lor de evacurare,presiunea facuta de gaze,contrapresiunea necesara motorului(ai zis sa nu incep cu cel mai important rol al evacuarii,este crucial pentru un motor si o turbina in mintile ei sa aiba contrapresiune,daca se face opusul se schimba turbine in serie).Poti sa pui de la dpf incolo ce fel de toba vrei,dar galeria de evacuare si pana la racordul flexibil trebuie sa fie cele originale(sau aftermarket pentru acel motor,de aia o evacuare refacuta necesita destule cunostinte,proiectare verificare).
Deasemeni,performantele motorului vor scadea.Adica,turbina se invarte si dupa ce scade turatia/opreste motorul.Daca evacuarea nu e calibrata,se va invarti mai repede sau mai incet,presiunea aerului nu va corespunde cu cea scrisa deja in hartile centralei=limp mode(turatie,viteza) performante scazute,consum marit si 'la tester nu zice nimic'.
Ps:Faptul ca merge motorul cu o toba de benzina pe diesel sau invers,nu inseamna ca merge in mintile lui si ca respecta planul de fiabilitate stabilit.De aia costa evacuarile custom,de aia cele facute in spatele blocului atrag moartea multor piese mai devreme sau mai tarziu.
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Se poate monta ,dar sa ai masina pe penzina
0 voturi
A raspuns sYdanyel (900 puncte) acum 10 ani Motorul este 1.6 FSI , deci se poate monta , nu ?

La ce bani se poate gasi o evacuare cap coada sh intr-o stare mai buna ?
+1 vot
A raspuns Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 10 ani Salut,se poate monta pe ambele motorizari,doar ca sunetul va fi diferit.Unde o poti face?ori la un service,acolo o fac eu custom.Ori o cumperi si vezi cum te descurci sa o ,,combini,, .
Eu recomand sa cauti in orasul tau un meserias sau un service care o poate face custom .Multa bafta