Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Filtru de aer sport mareste puterea motorului??

salut. am achizitionat  de  curand  un  golf  4  1.6 SR.  am auzit ca  filtru  sport  la  masina  ii  mareste  puterea motorului. nu  cu  mult  dar se  cunoaste  diferenta. ii  cauzeaza  cu  ceva  motorului si care e  diferenta dintre  filtru  sport  si  cel  clasic. multumesc!!
A intrebat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 5 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 5 ani nu iti creste cu nimic puterea motorului(in cazul in care nu ai vreo 300 de cp si folosesti un kit de admisie complet care sare de cateva sute multe de euro si in acest caz castigul fiind mic undeva la 5-10cp maxim),e un mit si un tertip folosit pentru a vinde aceste filtre,ele nu fac nimic altceva decat permite sa intre mai mult aer in amestecul carburant-aer,se simte o usoara urcare mai rapida in turatii si cam atat,si scoate un sunet de aspirator la acceleratie motorul,in rest e chiar daunator deoarece intra mai mult aer in motor si implicit mai mult praf ,el se depune pe internele motorului si este coroziv,si mai ales daca ai debimetru pe masina il va da peste cap,stiu mai multe persoane care au schimbat unu sau doua debimetre de aer pana au realizat ca era devina filtru nu debimetrele.

Comentarii:

A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 5 ani multumesc  mult  pt  raspuns!!!
A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 5 ani Cu alte cuvinte, e mai putin restrictiv. Cate unele chiar inghit si un pic de praf, fin-fin-fin, care cica nu face paguba mare...(?)
–5 voturi
A raspuns jambon (8,100 puncte) acum 5 ani Singurul avantaj e ca nu mai schimbi filteu mult timp,astea sunt fara intretinere si limite de km.
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 5 ani Daca ai o masina modificata ai nevoie de filtru sport cu admisie sport(creste consumul cu 0,5-1litru %), altfel nu prea isi are rostul!
Filtru sport nu iti da CP, poate cu o evacuare  cap coada si admisie sport sa obti 6-7 CP!
Admisia sport iti da putin cuplu in ture mai mici!
0 voturi
A raspuns razvanpower (2,640 puncte) acum 5 ani inseamna ca aia din formula 1 au pe masini filtru de fabrica ca oricum nu ii da mai multa putere.
Cu un filtru sport profesional castigi cativa cai dar nu e o mare diferenta si un mare + care il are este ca sa spala si il folosesti foarte mult timp