4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Poate ca suna penibil, dar sun...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Poate ca suna penibil, dar sunt curios.. Pot face ceva masinii mele pt a-i creste puterea?

Am o Skoda Fabia I din 2002, 1.4 MPI, nu ma astept la cine stie ce imbunatatiri, dar cred ca si cea mai mica schimbare conteaza, daca se poate desigur.
A intrebat Toflic (120 puncte) acum 6 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns autodre (13,570 puncte) acum 6 ani S-ar putea adăuga vreo 20 cai putere din soft, dar va crește și consumul destul de mult

Comentarii:

A comentat Toflic (120 puncte) acum 6 ani Cat de mult?
A comentat gabi1904 (270 puncte) acum 6 ani bati campii... nu poti creste doar din soft puterea cu 30% la un motor aspirat
0 voturi
A raspuns autodre (13,570 puncte) acum 6 ani Chiar și cu 2 litri la mersul în oraș

Comentarii:

A comentat Toflic (120 puncte) acum 6 ani Am inteles. Ai idee unde pot face treaba asta? Si daca o fac, trebuie sa trec pe la RAR iar sau mai stiu eu ce?
0 voturi
A raspuns zapp_robert (900 puncte) acum 6 ani Poti face atat de multe, incat s-ar putea scrie cateva carti pe tema asta: de la modificari mecanice, pana la modificari de soft, gama transformarilor posibile, e incredibil de mare!

Rectifica chiulasa (dupa ce calculezi cat sa iei din ea, ca raportul de compresie sa ramana totusi in limite acceptabile si sa nu deteriorezi alte piese), in paralel slefuieste perfect tot ce inseamna admisie, cat si bielele si capetele pistoanelor, modifica in concordanta tot sistemul de esapament in asa fel incat gazele sa iasa cat mai liber (curbe putine, inox, etc). Sigur ca va trebui sa schimbi si bujiile cu unele mai reci dar cu ce bujii le schimbi pe cele originale, tot in urma unor calcule stabilesti. Dupa ce ai facut modificarile astea, regleaza parametrii calculatorului, in asa fel incat sa ai nivelele optime pentru noua configuratie. Ai sa castigi destui cai putere, ai sa ai si un cuplu mai bun la turatie mai mica si chiar consum mai mic!

Asta e un exemplu de ce ai putea face, fara sa te usuce la buzunare dar cum ziceam, ce poti face, e aproape fara limite!
0 voturi
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 6 ani Aproape la orice motor se poate imbunatatii puterea ...