4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Pot sa fac dintr-un motor aspi...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot sa fac dintr-un motor aspirat?

Va salut!Intrebarea mea este: pot sa fac dintr-un motor aspirat un motor turbo?
A intrebat Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Bineinteles ca se poate face un aspirat turbo,acu depinde si daca renteaza investitia.
Despre ce motor e vorba?
O sa ai nevoie de multe piese,de multi bani si de multi nervi si rabdare.
0 voturi
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Motorul este mic dar vroiam doar sa stiu.Si cam cat m-ar costa toata distractia asta?
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani In functie de puterea pe care vrei sa o obti, mai mult ca sigur cateva mii de euro!
0 voturi
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Pai de exemplu daca am 90 de cp si vreau sa o duc la 150 aveti idee cat m-ar duce toata afacere?

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani ca sa cresti cu 60 de caluti iti trebuiesc mai multi bani decat ai plati pe un motor care sa se potriveasca pe masina
gandeste-te ca doar pe turbina o sa dai +300euro, radiatoare, unele anexe, furtune, etc si mai ales mana de lucru buna...eu as inclina pt un alt motor care sa se potriveasca pe masina, DAR daca tu vrei orice se poate;)
A comentat Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Eu am zis ca ies mai ieftin cu turbina si plus de asta imi place si sunetul de turbo cand schimbi
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @madalyn turbo nu suna cand schimbi,cred ca te referi la blow-off.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
60 de cai de adaugat la un aspirat sunt destul de multi,nu ai precizat marca si modelul masinii precum si motorul.
In  primul rand turbina,apoi intercooler,apoi toata tubulatura,modificari in ecu,injectoare si pompa de benzina cu debit marit plus o scadere drastica de fiabilitate.
Motorul e gandit sa functioneze la presiune atmosferica,cand tu ii adaugi 1 sau 2 bari de presiune crezi ca o sa ii convina?
Plus manopera,se cere mana calificata,ajungi la o cifra destul de mare.
Cred ca cel mai simplu e sa ii schimbi motorul si ai rezolvat problema,daca era masina turbo si o resoftai era altceva.La motoarele aspirate e greu de jucat cu calutii.
0 voturi
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Pai si daca schimb motoru` cei de la RAR nu or sa zica nimic? adica pot sa il omologhez?
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu ai specificat marca model motor.Motorul trebuie omologat,la transplant nu stiu de la ce putere in plus de fac teste dinamice.Specifica despre ce masina e vorba si iti pot da mai multe detalii.
0 voturi
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Proiesctul vreau sa ramana in "umbra" deocamdata.O sa ma interesez pe la RAR si o sa vad poate schimb motorul.Multumesc tuturor pentru raspunsuri

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani daca i pui un motor mai mare care s-a pus pe acel sasiu, nu ai nici o problema la rar
–1 vot
A raspuns m3mihai (170 puncte) acum 11 ani vinde masina sau daca nu vrei sa o vinzi strangi 1000 euro cumperi o pisica obosita pe bulgaria un 320 sau un 325 iti faci damblaua si pe urma vezi tu cum iti e mai bine.Madalin,ceea ce vrei tu sa faci nu are nici un rost,ar fi trebuit sa iti zica cineva dar aici sunt numai "experti" in domeniul turbo care vor sa stie ce motor ai etc...eu nu comentez in general pe 4tuning dar chiar m-am ofticat avand in vedere ca dupa parerea mea personal intrebarea ta a fost non sens si raspunsurile deplorabile de la colegi.ar fi fost mult mai intersant daca sunt discutate probleme mai serioase si raspunsuri cat mai profesioniste si competente!

Comentarii:

A comentat Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Mda eu intrebam din curiozitate sa vad cum ies mai bine prin turbo sau alt motor.Pai si ce sa fac imi iau o pisica omorata si ce rezolv eu vreau sa fie o masina modificata de mine, am o pasiune daca intelegi nu vreau lucrurile da`gata
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @m3mihai:In primul mult tin sa iti multumesc de raspunsul competent si de injuriile adresate.Nivelul dvs de inteligenta e net superior tuturor de aici si am ales eu sa imi cer scuze personal ca am jignit o personalitate care recomanda masini deja puternice si trecute pe bulgaria in schimbul unei incercari de a modifica ceea ce ai tu si de a savura satisfactia muncii tale,in materie de tuning.
In primul rand,cum am putea cei incompetenti de aici sa dam un raspuns daca nu stim nici macar de la marca sau grup de marci e motorul initial?Facem tuning dupa ureche,colegule madalyn mergi in targ,ia o turbina de la dezmembrari si pune-o pe masina,sudeaza,leaga cu sarma si gata ai facut tuning?
Cred ca dvs sunteti se sectiunea gresita aici se discuta despre tuning,adica modificari schimbari de motor dar nu cumparat de harburi care nu mai trebuie nemtilor si decat la remat la ei mai bine la smecherii din est,traiasca bulgaria.
Imi cer scuze inca o data pentru deranj,si va invit la un test de bun-simt.
O seara buna!
Respect!
A comentat m3mihai (170 puncte) acum 11 ani Stefan,la cat ai scris se pare ca te simti cu musca pe caciula,ramaneti voi cu mareata satisfactie ca ai pus turbo pe un motor de 90 cai si a iesit de 150.mare realizare!!!!!!...P.S. unde se fac teste de bun simt?si acum Madalin,te contrazici sigur ori pui turbo pe motorul tau sa multumit sufleteste de marea realizare a ta cu toate ca nu il pui tu ci il pune la service tu decat platesti,sau schimbi motorul si pui unul de mai mare si inseamna ca il "da gata" cum tu defapt ai afirmat ca nu iti place lucrul asta!? aaaaa....stefanica tata ai facut 10 momentarii la intrebarea asta si tot nu ai rezolvat nimik... chiar nu vezi? Inteligentule!!!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @mihai Testelu de bun simt ti le face viata nu se gasesc de cumparat.Nu e problema nimanui cum imi petrec eu timpul liber,fie ca e la pc sau la geam,pe 4 tuning sau pe alte site-uri.
@madalyn:Ca tot veni vorba de putere,ai de ales intre cateva mii intr-un turbo care sa tina si cateva sute pentru un alt motor.Timpul si restul ti de dedici tu.
A comentat Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani @m3mihai:eu am zis clar ca vreau sa modific aceasta masina si nu sa o duc la service sau sa mi-o modifice cinevea, masina vreau sa fie modificata DE MINE.Si chiar daca nu-ti vine sa crezi eu vreau sa o fac pt ca doar asa ai satisfactia,la finalul proiectului,aceea care te face mandru ca tu ai pus fiecare surub la acel motor/turbina.Si nu conteaza ca nu este o putere mare dar se simte oricum si daca te crezi chiar asa superior cu bmw  tau pe Bulgaria te rog frumos sa nu mai comentezi la acest topic,sau chiar pe acest forum, tara asta nu are nevoie de oamenii ca tine.
A comentat m3mihai (170 puncte) acum 11 ani si uite asa am impuscat 2 iepuri....nu mai comentez.si renuntz si la cetatenia Romana,esti mai fericit acum ca ati scapat de mine?
A comentat Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Mult mai fericit!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Citez:'Am un m3 pe bulgaria si renunt la cetatenia romana!'
Spune ca asculti si manele ca sa ne dam seama daca ai avut vreo data cetatenie romana:))
Spor la prins iepuri si drumuri bune pana la itp in bulgaria:))
A comentat m3mihai (170 puncte) acum 11 ani Stefane esti cam bou tu asa de fel ,si poate mai ai timp sa treci pe la scoala! poate inveti ce inseamna cuvantul "citez" m3-ul e pe romania asa ca nu fac ITP- ul la bulgari si manele sa asculte neamul tau de "angelo" nume predestinat manelelor.asa taci in plm din gura si rezolva problema cu madalin ca "ii place cum suna turbo cand schimba vitezele" retardatilor!
A comentat Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Bai Eminescu al zilelor noastre cine p*zda mamicutei tale te-a pus sa raspunzi aici?Nu te mai da dur ca nu impresionezi pe nimeni si nu e treaba ta ce modificare fac sau nu fac eu la masina sau daca imi place ceva sau nu.Cocalar obosit ce esti!