4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Rev-limiter la buton ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Rev-limiter la buton ?

Salut exista cumva posibilitatea instalari a unui limitator de turatie actionat de un buton. Adica cand tin butonul apasat turatia motorului sa nu depaseasca de exemplu 3500 RPM ? As vrea sa il folosesc pentru plecari mai sportive fara a pierde aderenta.Multumesc frumos.
A intrebat stefansr (2,220 puncte) acum 10 ani in categoria Tuning motor

editat de stefansr acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–5 voturi
A raspuns mosumosu (8,050 puncte) acum 10 ani lasa ne lasa ne ...si dute la NFS tau revino peste 2 ,3 anisori pe aici.sterge intrebarea sa nu te faci in continuare de comando....sa nu zic cacao sau....mai mult ce sa mai spun...trag si colegi de pe aici singuri concluziile.

Comentarii:

A comentat stefansr (2,220 puncte) acum 10 ani Prietene tu in calitate de ce vorbesti ? Ok daca nu stii sa raspunzi la intrebare nu-i nici o problema treci peste ;). Stai linistit ca nu e nici un Need For Speed . Mi-am montat Shift Light asa ca vreau si limitator la buton. Sper ca intelegi ce indrug eu pe aici . Apropo si ,,dute" se scrie cu cratima (du-te ) . O zi buna in continuare.

Cel mai bun raspuns:

+6 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Nu are nici o logica ce vrei sa faci,plecari sportive fara pierdut de aderenta inseamna 'condus',inseamna sa cunostii combinatia intre turatii si ambreiaj sa le sincronizezi in asa fel incat sa nu pierzi din aderenta(cred ca e vorba de o tractiune fata).
De facut se poate face orice,dar tine cont ca nu a mai fost facut pana acum 'la buton',de exemplu civic typeR are o limitare la 4500 si 9000 la plecare de pe loc.
Tot ce trebuie sa faci e acel buton sa il amesteci in ecu,lucru deloc usor,si sa copiezi secventa de soft 'limitarea turatiei maxime' sau o seceventa de limp-mode si sa le faci sa devina active in momentul in care apesi butonul.
Buton,fire controller(traductorul din semnal electric in semnal ecu.nu prea vad unde il pui tu pe placa de baza de la ecu).
Mai simplu ar fi sa faci modificare in soft,atunci cand viteza este sub 10 la ora turatia sa fie limitata la x rpm.
In nici unul din cazuri nu e simplu,riscuri sunt destule si iti trebuie un pasionat,jumatate mecanic jumatate programator.
PS.Mai bine joaca-te cu masina pana te obisnuiesti care e turatia ei maxima corelata cu pozitia ambreiajului si ai scapat de beculete si butoane si alte complicatii.

Comentarii:

A comentat stefansr (2,220 puncte) acum 10 ani Multumesc frumos , crezi ca la o firma care se ocupa cu chiptuning si resoftari as putea sa intreb ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Poti sa intrebi,vad ca sunt jucarii care se pot monta auxiliar,in comenturil de la video ala scrie ca multi nu il folosesc deoarece provoaca daune...la cum se misca turometrul ala...
Eu zic mai intai sa te interesezi despre sistem,cauta pe net ceva care se adauga la mufa de diagnoza si e mai simplu decat sa umbli in ecu.
Da,cam la orice firma de chiptuning poti sa ai un raspuns daca se poate face sau nu.
A comentat stefansr (2,220 puncte) acum 10 ani Multumesc frumos .

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns stefansr (2,220 puncte) acum 10 ani http://www.youtube.com/watch?v=-M6ITkLd-Bc , despre asa ceva este vorba.
0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Ce vrei tu sa zici se numeste Launch Control adica iti limiteaza turatia exact unde este cuplul maxim al motorului ca sa ai o "decolare" puternica.
Ceva de genu:
http://www.youtube.com/watch?v=kVtUy1j6U50
http://www.youtube.com/watch?v=dkGjMLXcCqk

Poti sa iti pui tu limitarea si la 2000 rpm ca daca ii dai drumul la ambreaj brusc tot iti patineaza.

Intrebari asemanatoare

Rev limiter .. (2 raspunsuri)