4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Turbo electric

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Turbo electric

Vreau sa imi pun turbo electric pe Aixam...merita?
Nu o sa il tin in functiune tot  timpul...o sa fie ceva gen "boost" la depasiri...

Fluxul de aer nu cred ca o sa il restrictioneze pentru ca motorul nu trage atat de mult aer pt a fi restrictionat de acea "turbina".

Stiti unde pot gasi sa cumpar una?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–4 voturi
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Aixam e masina ?Sincer nu cred ca poti sa modifici o masina care are 499 de cmc

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani O iei cum vrei....intr-un fel e o masina...ca se conduce cu B1 ....nu e moped.
+5 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani am vazut in bazar pe 4tuning era in jur de 95 euroi dar sunt curios de parerile altora daca sunt bune sau nu ... si @ DeejayB puteai sa raspunzi la intrebarea pusa sau sa dai un detaliu despre  acest turbo electric nu sa critici omu ca "aia e masina de modificat la 500 cmc" nu toti ne-am nascut bogati si acum fiecare e liber profesionist sa-si modifice propria masina dupa propriile gusturi !
    Nu mai criticati aiurea pentru ca si mie mi s-a zis la fel ce fabia e masina ? Raspuns : uite ca este ! .
–1 vot
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani in fine imi cer scuze pentru remarca de mai sus.Daca tot vrei ceva boost ai putea sa te mai joci cu amestecul de aer si combustibil.Sa-i schimbi bujiile sa pui ceva mai sport, poate un filtru.Dar de Turbo electric nu am auzit.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani E Diesel...am bujii incandescente...filtrul nu ajuta la nimic...debitul cerut de motor este foarte mic...
Daca umblu la amestec prea mult o sa scoata fum...deja am umblat...consuma 4/100km (cam mult) si e pana la limita de a scoate fum.
–1 vot
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani hmmm...e cu du-te vino motorul diesel.O spun din proprie experienta.o evacuare mai sport asa ar merge sa pui.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Se aude urat....am stat vreo 3 zile fara evacuare..am avut decat teava pana la elementul elastic....si se auzea..exact ca un chopper american..

Uite un exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=di99SaBpVGQ
Nu se auzea exact ca la mine pt ca in video e un motor de 400 dar se auzea pe aproape...fluiera la fel...
–1 vot
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Nu prea ai ce sa faci...si sa pui un turbo chiar nu e rentabil.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Turbo electric...e o mare diferenta....
Ma gandeam la inceput sa ii pun un turbo normal...dar e prea mult de munca:ungere,racire,flanse adaptoare,etc etc...prea multe.
–2 voturi
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Pentru un tubo normal chiar aveai de tras.Trebuia schimbat uleiul sa bagi ceva TurboDiesel, iti trebuia intercooler, conducte chestii care nu isi aveau rostul.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Intercoolerul nu este neaparat....si nu ii vad rostul pe un motor asa de mic.
–3 voturi
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Intercoolerul iti da ceva putere, bine nu intercoolerul, dar turbina functioneaza mai mult si trebuie racita repede.Si cam de asta ai fi avut nevoie de un intercooler

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu intercoolerul raceste turbina...ci apa din motor...intercoolerul raceste aerul care intra in motor .
A comentat DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Sau asa.cert e ca iti da un boost de putere in turbo.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani La un motor asa de mic nu iti da deloc putere...din contra...chiar iti ia...pentru ca aerul are mai mult de parcurs...
A comentat DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Nu prea ai ce sa faci sa scoti ceva dintr-un motor asa mic.E gandit de asa natura incat sa nu iasa un mare reisar
A comentat CJ 91 NBY (3,650 puncte) acum 12 ani Daca la un motor asa mic nu ii da putere smart-ul de ce are turbina si e de 600.??
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Eu m-am referit la intercooler...:|
A comentat CJ 91 NBY (3,650 puncte) acum 12 ani Si smartul are.:))
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Daca te referi la motorasul ala cu ventilator , mai bine iti iei abonament la o Cola in centru.Bani aruncati pe geam.
O supraalimentare cere un anumit debit de aer variabil functie de turatia motorului.Cu motorul ala de aspirator nu aduci nici macar 10% din necesarul de aer deoarece saracul nu poate mai mult.Pentru restul de 90% necesar de aer ce faci? Montezi o alta morisca si o manivela.
Lasa motorul in pace.Este gandit sa functioneze asa cum e.
Daca chiar vrei upgrade,monteaza un motor de Smart.Dar sasiul nu rezista la puterea aia,deci mai bine lasa masina in pace.Vrei ceva mai tare ,schimbi toata masina.
0 voturi
A raspuns LFS_mihai (31,070 puncte) acum 12 ani daca doresti sa il cumperi uite aici http://www.srz.ro/pagini/Turbocharger%20universal%20electric.htm

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare