4Tuning.ro > 4Tuning Help > Versus > Ford focus benzina vs diesel

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ford focus benzina vs diesel

M-am hotarat in urmatoarele 2 luni sa achizitionez un ford focus 2007. Insa nu stiu pt ce motor sa optez. Ar fi de ales dintre 1.6 de 115 cai pe benzina si 1.6 de 109 cai diesel. Mentionez ca pana acum am avut masini numai pe benzina...si de aceea deocamdata ma inclin spre motorul pe benzina plus ca si costurile sunt mult mai mici decat la un motor diesel. Voi ce ati alege?
A intrebat nego (1,190 puncte) acum 12 ani in categoria Versus

editat de nego acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Dar pe vreun diesel de cam aceeasi putere ai mai mers? Ca sa faci o comparatie?
Uite ce zic eu,mergi mult afara sau 60-70 la suta din drumuri,cumpara diesel eu am mers si cu diesel si benzina si mie mi se pare diesel mai placut la condus la viteze mai mari,mai ales ca motorul pe benzina acela de 115 cai nu are turbo ceea ce il dezavantajeaza.Poti sa te uiti si pe youtube sa vezi cum se comporta masinile.La diesel na e mai pretentios trebuie sa bagi motorina mai scumpa ma rog si la benzina depinde de motor trebuie sa bagi cu cifra octanica mai mare (deci mai scumpa).Dar nu vad asta un dezavantaj sa nu iei diesel,daca tu poti sa mergi cu el,iti place mergi mai mult in afara orasului cumpara diesel,plus un consum mai bun si se va simti.Daca mergi in oras o plecare-2 pe an in afara lui cumpara benzina.
+1 vot
A raspuns LP_2011 (2,810 puncte) acum 12 ani Eu as zice sa iei diesel...Masina e relativ noua nu cred sa ai probleme cu fiabilitatea ,consumul  mai mic ...Singurul dezavantaj ar fi pretul de achizitie dar nu cred sa fie prea mare diferenta intre cele doua...E alegerea ta pana la urma.Eu am avut majoritatea masinilor pe benzina si daca ar fi sa imi iau mi-as lua tot benzina pe considerente care tin strict de preferitne.Daca ar fi sa imi iau o masina pe considerente economice mi-as lua diesel...
0 voturi
A raspuns nego (1,190 puncte) acum 12 ani Majoritatea km il fac in oras. Dieselul este mai pretentios si mai scump de intretinut decat motorul pe benzina...desi este mai lejer in depasiri unde ai cuplu maxim la turatie mica...pe cand la benzina trebuie sa urci in 5000 rpm ca sa ai acea putere... Avand in vedere ca masina va fi probabil 2007 presupun ca nu o sa fie chiar atat de uzat motorul in cat sa se strice... Alt dezavantal al dieselului ar fi acela ca atunci cand cumperi o masina sh cum am eu de gand sa fac ai multe lucruri in plus fata de benzina care se pot strica...cum ar fi injectoare (care sunt exagerat de scumpe) turbina etc. In general am vazut ca focusul 2007 costa cam 5000 e pe diferite site-uri de vanzari auto. La banii astia nu-mi permit sa iau o masina care sa ma lase si sa bag bani in ea in afara de consumabile schikbate la timp...

Comentarii:

A comentat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani Eu am un Ford Focus 1.8 benzina...si fac lejer depasirile in 3-4000 de rpm.Masina am luato sh si in 4 ani de zile am schimbat doar kitul ambreiaj si catalizatorul.E mult ,e putin?
0 voturi
A raspuns Adrian2610 (240 puncte) acum 12 ani Am avut eu focus cu motorul diesel despre care vorbesti tu ...si am schimbat la el ..volanta ...pompa de inalta presiune ...2 turbine + ca la motor masina trancanea mereu....in privinta motorului ...e o masina jalnica, mai bine alegi benzina chiar daca ai cuplu mai mic, si daca vrei turbo iti poti pune tu , si mai si castigi CP, in functie de turbina ;)
–1 vot
A raspuns Gaga04 (1,800 puncte) acum 11 ani Clar dizel!E nr1#