4Tuning.ro > 4Tuning Help > Versus > Intrebare versus pentru mecani...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Intrebare versus pentru mecanici?

Salutare tuturor! O sa fiu scurt, as vrea doar pareri informate ale mecanicilor...

Intrebarea este se merita 29000 euro pentru un kia sportage nou, cu aia 7 ani garantie sau mai degraba 22000 euro pentru un bmw x5 de prin 2008-2009?

Intreb pentru ca la kia ai cei 7 ani de liniste in schimb la masina sh ai o alta clasa de masina, premium, alta putere, alta cutie de viteze si alta tinuta de drum/stabilitate

Mentionez ca ambele masini vin in motorizare diesel cu cutie automata.

 

Intrebarea propriuzisa este : cat de fiabil este modelul x5, si ce costuri obisnuite are aceasta masina(nu ma refer frane, cauciucuri ci daca are "hibe ale ei" care mereu cer intretinute)

Va rog nu comentati "nu compara mere cu pere bmw cu kia" comparatie e strict dpdv financiar, ce dai si ce primesti, stiu deasemenea ce inseamna intretinerea la o masina premium, posed un jaguar.

Multumesc mult!
A intrebat Nukeblast (3,880 puncte) acum 10 ani in categoria Versus
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani este doar alegerea ta daca vrei o masina buna da in care este posibil sa bagi bani si una bunicica da stai lin ..... Ca fiabilitate bmw este destul de bun... Daca ii dai ulei bun nu ai treaba mai pica injectoare din cauza motorinei bune de la noi si turbo din cauza mersului subturat sau dat in gura la rece....
+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Personal am condus ambelele modele,kia era manuala si per total a fost o impresie foarte buna.Foarte usor de condus,foarte comoda si totul la locul ei.
X5 e in primul rand mai mare,consuma ceva mai mult(minim 14% pe cb,e vorba de 4,0d),deci va cere per total mai multi bani decat Kia.
Fiabilitate e cam devreme sa ne dam cu parerea,X5 in cauza e din 2010 si nu a avut absolut nici o problema,doar ulei si filtre pana acum.
Kia e o masina noua,total diversa fata de primele generatii(sper ca isi va pastra fiabilitatea specifica),are un avantaj cei 7 ani de garantie(intereseaza-te inainte sa nu faca in reprezentanta ca cei de la fiat sau opel).
O comparatie directa intre cele 2 nu se poate face,kia e mai mult un suv de oras,usor de manevrat,mic poate putin incomod in spate si limitat putere/senzatii,in timp ce X5,cel putin 4,0d iti poate oferi mai mult,va cere mai mult si daca locuiesti in oras aglomerat o sa ii cauti mult si bine un loc de parcare.
Daca iti place x5,daca ai nevoie de spatiu si ai unde sa ii folosesti resursele,atunci cumpara-l.Daca ai nevoie de o masina de oras,practica,cu un consum decent atunci kia.

Comentarii:

A comentat Nukeblast (3,880 puncte) acum 10 ani Locuiesc in afara orasului, cu masina fac naveta pana in bucurest, loc de parcare am la serviciu... per total cam tot ce ai scris tu, desi apreciez, nu ma ajuta cu absolut nimik... ma intereseaza probleme constante ale motorului de 3 litri diesel si daca apar probleme scumpe des.... si aici ma refer probleme cu cutia sau trenul de rulare, reparatii scumpe si dese in motor etc.... fiind masina premium automat toata intretinerea e mai scumpa.... dar e vorba de 7000 de euro diferenta, bani care sa zicem ar fi disponibili pentru reparatii ale masinii pe o perioada de 4-5 ani, exact cat as tine si acel sportage.... practic tot la suma aia ajungi...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Nu vreau sa ma intelegi gresit,dar nu cred ca bmw face motoare de 3 ani.Adica,x5-ul nou a aparut in 2009 si motorul 3,0d 6 cilindri vine cu 4 puteri diverse adica 3,0d 3,5d 4,0d x5m care de fapt e unul si acelasi fizic.Problemele nu sunt in fiecare zi si nici nu cred ca exista vreo 'piesa care se duce',sau posibil sa nu fi auzit.
Forumurile la fel,sunt pline de intrebari how to si nu cu intrebari despre electrice si sau probleme.
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani nu ai ce sa compari intre bmw si kia ,Personal daca as gasi un x5 cu kilometri putini maxim 80000 sa zic ,las lua ,dar altfel kia +ca e masina noua
0 voturi
A raspuns freku (1,040 puncte) acum 10 ani bmw....este o alegere fff buna!
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Kia,cum ai spus si tu ai 7 ani garantie,este noua,cei drept nu se compara cu bmw-ul