Exclusiv! Se pregateste Dacia Duster de 850 cp!

Exclusiv! Se pregateste Dacia Duster de 850 cp!
Da, ati citit bine. E vorba de o Dacia Duster cu motor de Nissan GT-R modificat complet, cu o putere de 850 cp. Cea mai puternica masina Dacia din toate timpurile are un singur scop: sa duca numele constructorului roman la limita extrema a motorsportului. Mai precis, Dacia vrea sa cucereasca cele mai periculoase curbe din lume, in America, la Pikes Peak.
Distribuie pe Facebook

Daca avem un brand cu care sa ne mandrim, ala este cu siguranta Dacia. Si ce daca ne-am vandut francezilor si Dacia se vinde acum si sub alte nume in toata lumea? Si ce daca exista si Dacia Duster si Renault Duster si Lada Duster? Trecand peste asta, marca Dacia a fost salvata de la moarte si ii merge bine. Din ce in ce mai bine.

Dupa ce pilotul de Formula 1, Alain Prost a dus Dacia Duster pe prima pozitie a Trofeului Andros, se pare ca marca romaneasca va ajunge si mai sus. Rivalul lui Alain Prost de la BMW, Jean-Philippe Dayraut, a declarat ca-si doreste sa cucereasca varful Pikes Peak la bordul unui Dacia Duster. In plus, isi doreste sa depaseasca recordul stabilit de Nobuhiro Tajima in 2007, care a scos un timp de 10 minute si 1,4 secunde, la bordul bolidului sau Suzuki Sport XL7 Hill Climb Special.

Pilotul francez a mai declarat neoficial ca masina cu care va concura va avea in jur de 850 de cp si cel mai probabil va fi pregatita de catre cei de la Tork Engineering, cei care au preparat si Dacia Duster Ice, participanta din Trofeul Andros. Motorul V8 de 3.8 litri insa va fi urcat de la cei 530 de cp stoc la 850 cu ajutorul celor de la Sodemo. Asadar, o putere de 850 de cp pentru o greutate de 900 de kg, cat estimeaza pilotul francez, nu e deloc rau.

Ultima victorie franceza din Colorado, la Pikes Peak, a avut loc in 1985, cand pilotul de sex feminin Michele Mouton a realizat un nou record la bordul unui Audi Quattro. Urcarea de coasta de la Pikes Peak, un fel de proba VTM pe macadam si asfalt, dateaza inca din 1915 si este a doua competitie ca vechime din Statele Unite, dupa cursa de 500 de Mile de la Indianapolis. Traseul incepe la o altitudine de 2865 de metri, are 156 de viraje intinse pe o suprafata de 19,93 de km. Linia de sosire este cu 1440 de metri mai sus decat cea de start, fiind la 4305 metri altitudine.

Dacia Duster Pikes Peak va fi pregatita in cursul acestui an si isi va face debutul cel mai probabil in 2012 in Statele Unite, pe colina celebra din Colorado, Pikes Peak.

Distribuie pe Facebook
mai multe