Zece SUV-uri eficiente care se vand pe piata din America

Zece SUV-uri eficiente care se vand pe piata din America
  • Nu toate SUV-urile au un consum urias de carburant
  • Exista si modele care inghit mai mult de 10% la 100 km
  • Nissan Juke sau Buick Encore sunt doar doua dintre acestea
Distribuie pe Facebook

Cand spui SUV, in mod sigur nu vorbesti despre o masina care sa consume putin si care sa fie usor de intretinut din punct de vedere financiar.

In schimb, atunci cand spui SUV, vorbesti despre o masina care este spatioasa, impunatoare si care te poate transporta in conditii de maxima siguranta pe drumurile foarte lungi.
Totusi, exista SUV-uri care sa consume putin, iar acestea sunt printre cele mai cautate in randurile pasionatilor de masini cu un gabarit mare. Iata zece SUV-uri pe care americanii le apreciaza pentru consumul lor redus de carburant.
1. Subaru Forester
Are o tractiune 4x4 si un motor de 2.5 litri, cu 170 de cai putere. Consumul mixt pentru o astfel de masina este de doar 10.5 la suta de kilometri, un consum mai mult decat rezonabil avand in vedere gabaritul acestei masini si puterea pe care o are.
2. Mitsubishi Outlander Sport 2WD
Acest model costa in jur de 20 de mii de dolari si are un motor de 2 litri, in patru cilindri. Dezvolta o putere de 148 de cai putere si ajunge la un consum mediu de 10.5 la suta de kilometri. In cazul in care iti doresti un SUV pe care sa te bazezi, care sa nu coste o avere si sa consume putin, Mitsubishi Outlander este o alegere buna.
3. Mercedes-Benz GLK250 Bluetec 4MATIC
Mercedes GLK250 Bluetec 4Matic nu putea lipsi din acest top. Are un motor de 2.1 litri pe motorina, care dezvolta 200 de cai-putere. Costa in jur de 40.000 dolari si are un consum mediu de 10%.
4. Subaru XV Crosstrek
Un alt model Subaru isi face loc printre SUV-urile cu un consum redus de carburant. Are un pret mic, in jur de 24 de mii de dolari, si un motor de 2 litri, in patru cilindri, cu 148 de cai putere. Consumul in oras este de aproximativ 11%, in timp ce pe autostrada consumul este de 8.5%.
5. Buick Encore
Ar trebui sa ne mire oarecum ca in aceasta lista exista si un model american, stiindu-se placerea acestora de a face masini cu motoare mari si puternice. Totusi, Buick Encore are un motor de 1.4 litri, cu 138 de cai-putere. In plus, pretul de pornire este in jur de 25 de mii de dolari, iar consumul mediul este de 10 litri la suta de kilometri.
6. Nissan Rogue FWD
Modelul Nissan Rogue FWD este destul de ieftin pentru o masina din aceasta categorie, care ofera confort si spatiu. Pretul de pornire este in jur de 23 de mii de euro si vine cu un motor de 2.5 litri cu patru cilindri, care dezvolta 170 de cai-putere. Consumul mediu al masinii este de 10%.
7. Mazda CX-5 2WD
Avand tehnologia SkyActiv, Mazda a dovedit ca este capabila sa produca modele care au un real succes. Printre acestea se numara si Mazda CX-5, care este un SUV de aproximativ 20 de mii de euro, cu un motor de 2 litri, care dezvolta 155 de cai-putere. Din punct de vedere al consumului, Mazda CX-5 are un consum mediu de 9.5 litri la suta de kilometri.
8. Nissan Juke
Modelul Nissan Juke a reprezentat o revolutie in materie de design al SUV-urilor, starnind admiratia multor critici. Totusi, aceasta masina nu doar ca arata bine si este foarte ieftina, dar are si un consum mic. Avand in vedere ca pretul este de aproximativ 18 mii de euro, Juke are un motor de 1.6 litri in patru cilindri, care dezvolta 188 cai-putere si are un consum mediu de doar 9.5 la suta de kilometri.
9. Lexus RX 450h FWD
Cea mai scumpa masina din acest top este Lexus RX 450h FWD, pentru ca modelul ajunge sa coste aproximativ 45 de mii de euro. Are un motor V6 de 3.5 litri, care aduce masinii 295 de cai-putere. Chiar si modelul ajunge sa consume 9.4 litri la suta de kilometri, un real succes pentru o masina atat de puternica.
10. Subaru XV Crosstrek Hybrid AWD
Dupa cum o sugereaza si denumirea sa, modelul Subaru XV Crosstrek Hybrid AWD ofera un sistem de propulsie hibrid. Are un motor de 2 litri, dar si unul electric, care ofera masinii in total 160 de cai putere. Modelul costa aproximativ 25 de mii de euro si are un consum mediu de 9 litri la suta de kilometri.
Distribuie pe Facebook
mai multe