Iarna viitoare, benzina va costa 7 lei/litru

Iarna viitoare, benzina va costa 7 lei/litru
Nu, nu conteaza absolut deloc reactia oamenilor si parerea institutiilor statului care cer o justificare a cresterii pretului la pompa. Companiile petroliere stiu una si buna: oamenii au nevoie constanta de combustibili asa ca putem creste pretul cum vrem. Prin urmare, la vara benzina va ajunge la 6 lei si la iarna urmatoare, la 7 lei.
Distribuie pe Facebook

Asa cum ii sta bine lui Boc, a somat companiile petroliere sa scada preturile, dar acestea au ras de el si nu l-au bagat in seama. Ba mai mult, vor creste in continuare pretul la benzina si motorina.

Si ca sa fie treaba-TREABA, se pare ca iarna viitoare ne vom apropia vertiginos de 2 Euro/litru la combustibili. Unde mai pui ca din octombrie suntem obligati sa avem si anvelope de iarna? Adica orice scumpire in Romania vine cu o alta cheltuiala... Asa ne sta noua bine.

Ion Tache (citat de Click.ro), presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, spune ca scumpirile practicate de companii sunt nejustificate si ca piata de la noi nu se poate raporta la cea europeana.



"Orice scumpire pe care o face o companie petroliera are o motivatie sau cel putin asa ar trebui, doar ca la noi in tara nu se justifica majorarile de preturi din cauza ca mana de lucru este mult mai ieftina si avem si resurse proprii. Circa 40-45% din materia prima vine din pamant romanesc. Pacat este ca aceste scumpiri sunt acceptate de guvernanti, doar pentru faptul ca o data cu cresterea pretului ei incaseaza mai multi bani prin taxele si accizele aplicate", ne-a spus Tache.

Mai mult, acesta avertizeaza ca in acest ritm, in vara vom plati pentru un litru de benzina circa 6 lei, iar spre sfarsitul anului chiar 7 lei.

Acum, cel mai ieftin sortiment de benzina costa 5,01 lei/litru, iar cel de motorina 5,05 lei/litru.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Februarie 2011