Transalpina Banatului este de acum finalizata!

Transalpina Banatului este de acum finalizata!
  • Drumul are o lungime de 60 km
  • Se numeste DJ 582 Valiug - Slatina Timis
  • Soseaua e localizata in Caras-Severin
Distribuie pe Facebook

Romania are deja 3 drumuri la o altitudine mare cu care se poate mandri: Transfagarasanul, Transalpina si Transbucegiul. Acum mai putem adauga si noua sosea din Banat, numita si Transalpina Banatului, o sosea care traverseza Muntii Semenic.

Trans-Semenic este numele soselei care a fost recent modernizata. Acest drum face legatura intre Resita si Slatina-Timis, insa numai 36 de kilometri au fost pana acum finalizati, intre Valiug si Slatina-Timis. Drumul poarta numele de DJ 582 si a fost deja inaugurat de soferii bucurosi ca au o alternativa pentru a ajunge de la Caransebes la Resita.

Muntele Semenic poate fi de acum traversat dintr-o parte in alta, dupa o lunga perioada de lucrari, chiar daca soseaua nu a fost oficial inaugurata. Adica mai are mici probleme ce trebuie rezolvate, insa este aproape finalizata portiunea cea mai frumoasa. Lipsesc numai cateva zeci de metri de asfalt, acolo unde autoritatile au intampinat probleme cu terasamentul.

Mai mult, noua varianta de a ajunge pe varf ar putea fi mai atractiva chiar si pentru timisoreni sau pentru locuitorii din zona Lugojului, fiind mai rapida si mai la indemana decat vechiul drum prin Resita. In plus, parcurgerea intregului drum Trans-Semenic poate deveni o atractie turistica in sine, asa cum s-a intamplat cu TransAlpina.

In total sunt 60 de kilometri de serpentine si drum prin padure, peisaje alpine superbe si natura in forma neatinsa. Si Timisorenii, la fel ca banatenii, se mandresc cu noua sosea despre care spun ca poate rivaliza cu celebrele "Trans"-uri din Carpatii Centrali. Insa altitudinea maxima este de numai 1410 metri a acestor munti, nu peste 2000 de metri, asa cum se intampla cu Transalpina si Transfagarasan. Dar chiar si asa, acest drum promite sa intre pe harta soselelor de interes pentru turisti si sa contribuie la turismul zonei.

Reabilitarea soselei a costat 20,5 milioane Euro, din care 86% a fost finantat de Uniunea Europeana. Finalizarea in procent de 100% se va face in aceasta vara.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2014