VIDEO: Poate cel mai frumos drum din Romania - autostrada A3 peste viaductul Suplacu de Barcau

VIDEO: Poate cel mai frumos drum din Romania - autostrada A3 peste viaductul Suplacu de Barcau
  • Autostrada este in lucru
  • Sectorul Bors-Suplacut de Barcau este cel parasit de Bechtel
  • Viaductul Barcau este cel mai lung din sud-estul Europei
Distribuie pe Facebook

Chiar daca inca este in lucru, noua autostrada A3 se anunta a fi una spectaculoasa. Cel putin langa localitatea Suplacu de Barcau, acolo unde autostrada traverseaza un lac urias, oferindu-le soferilor o panorama de vis.

Dupa multe spagi, falimente, intrari in insolventa si contracte pierdute de Dan Sova, autostrada A3 care vrea sa lege Brasovul de Ungaria devine din ce in ce mai mare si mai frumoasa. Chiar daca unele tronsoane au probleme cu exproprierile sau cu firme neserioase precum Bechtel, sau santiere lasate de izbeliste, acest clip realizat de Asociatia Pro Infrastructura ne da o urma de speranta.

Filmarea cu viaductul Suplacu de Barcau, peste lacul de acumulare Barcau, este cel mai mare de acest gen din sud-estul Europei. In ciuda faptului ca lucrarile sunt in toi si autostrada are intarzieri record, putem totusi sa speram ca peste cativa ani vom putea circula doar pe autostrada de la Bucuresti la Timisoara. In stilul caracteristic romanesc, de munca la ralanti, aceasta celebra Autostrada Transilvania inceputa pe vremea guvernului Nastase, la un moment dat se va termina. Speram doar ca noi o sa mai fim in viata atunci...

Filmul realizat cu drona care zboara peste intinderea de apa ne arata ce o sa vedem atunci cand ne vom indrepta spre vest. Poate ca a fost mai costisitor pentru constructori, dar sigur a fost mai usor cu exproprierile de teren peste un lucriu de apa. Asa ca aceasta alegere de viaduct peste lac se pare ca este o solutie practica si foarte atragatoare pentru cei care circula pe A3.

Distribuie pe Facebook
mai multe