Martisor pentru soferi: De la 1 martie ies pe strazi radare nedetectabile

Martisor pentru soferi: De la 1 martie ies pe strazi radare nedetectabile
In genere, 1 Martie se sarbatoreste cu ghiocei si martisoare. Pentru 2010, insa, Politia Romana s-a gandit la un mod inedit de a surpride participantii din trafic: 450 de Logan-uri dotate cu radare nedectabile vor intra de luni pe strazi, in toate judetele Romaniei.
Distribuie pe Facebook

Care sunt caracteristicile de baza ale acestor noi dotari ale Logan-urilor Politiei Romane? Ei bine, in ciuda faptului ca inregistrarile video ale camerei de supraveghere cu care vine la pachet radarul nedectabil pot fi folosite ca proba in instanta, organele Politiei declara ca radarele vor functiona in stand-by. Fie ca masina Politiei stationeaza sau se afla in miscare. 




Asta, bineinteles, daca nu este detectat un sofer care ruleaza la o viteza mai mare decat cea prevazuta de lege - atunci, la o simpla activare manuala, intra in functiune radarul nedetectabil.

Martisor pentru soferi: De la 1 martie ies pe strazi radare nedetectabile


Dupa cum ii spune si numele, acest radar este imposibil de identificat in timp util de vreun detector de radar, indiferent de performantele anterioare inregistrate. Asadar, soferul cu pricina nu are timp nici macar sa franeze, in incercarea de a scapa cu basma curata. Acest fapt se datoreaza, in mod specific, timpului foarte scurt de trecere din functia stand-by in functia radar.

Noile radare nedetectabile - Part 2



De asemenea, masinile vin dotate si cu un sistem GPS incorporat in statiile TETRA. Dispecerul monitorizeaza non stop pozitia, deci GPS-ul contectat la aparatul radar reprezinta contraargumentul in cazul unei eventuale contestari a soferului "inculpat".

  • Sunt  omologate aceste radare?
Da, acest radare sunt omologate pentru toate functiile instalate pe masina.

  • Care este capacitatea de stocare a noilor camere?
60 de ore, dupa care vor fi descarcate in Arhiva Nationala a Politiei Rutiere.

  • Care este raza de actiune a noilor dotari ale Politiei Rutiere?
Potrivit producatorului britanic, aceste radare isi demonstreaza eficienta chiar si atunci cand automobilul vizat se afla la o departare de 1,6 km.

  • Functioneaza noul sistem si pe timp de noapte?
Da, filmarea va putea fi realizata si pe timp de noapte, datorita posibilitatii de inregistrare a imaginilor prin infrarosu.

  • Masinile pe care sunt instalate radarele nedetectabile sunt inscriptionate sau, dimpotriva, este vorba de masini incognito?
Da, masinile pe care au fost instalate noile radare sunt inscriptionate, iar soferii le pot recunoaste usor dupa numerele de inmatriculare de forma B-18-Z(??) si, pana in momentul de fata, toate sunt Logan MCV combi, cu motor de 1.5l, pe motorina.

  • In ce banda functioneaza aceste radare?

Noile radare folosite functioneaza in banda K si sunt model Bee III, produs de firma Traffic Safety Systems din Marea Britanie.

Sursa: Pro TV, Realitatea TV, Antena3, www.politisti.ro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze De la 1 martie ies pe strazi radare nedetectabile
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2010