Trofeul Teliu 2013: Cristian Stoicanea Cismas reuseste un nou rezultat pozitiv

Trofeul Teliu 2013: Cristian Stoicanea Cismas reuseste un nou rezultat pozitiv
Desi abia a debutat in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta, tanarul pilot brasovean Cristian Stoicanea Cismas nu are nici un fel de reticenta pe traseele de concurs.
Distribuie pe Facebook

Desi este unul dintre debutantii din acest sezon ai Campionatului National de Viteza in Coasta, Cristian Stoicanea Cismas nu are nici un fel de reticenta pe traseele de concurs. Tanarul pilot brasovean acumuleaza experienta la fiecare dintre competitiile la care ia startul, singurele sale regrete fiind ca nu reuseste rezultate mai bune decat locul 3.

Dupa etapa de la Ranca, unde a avut o abordare excesiv de prudenta, Cristian Stoicanea Cismas s-a prezentat optimist la cursa de la Teliu, organizata la Brasov in weekend-ul 8 - 9 iunie. Vremea nefavorabila i-a oferit pilotului brasovean o experienta noua si importanta, iar atunci cand se astepta mai putin a fost ajutat de doi concurenti.

“Dupa cursa buna de la Ranca, alergata multumita prietenilor de nadejde, a urmat o perioada de revizie a masinii de competitie, ocazie cu care am bifat o noua reusita: parteneriatul tehnic cu firma Eptec Engineering, prin bunavointa careia am beneficiat de o serie de piese noi astfel incat am putut pregati cum trebuie masina pentru etapa a treia a CNVC 2013, cea de la Teliu.

Fiind o etapa «de casa», am reusit sa incropesc un buget satisfacator si m-am prezentat plin de optimism la startul acesteia. O noua etapa, o noua experienta acumulata. De aceasta data, vremea a fost cea care mi-a oferit o lectie destul de importanta, orice mic detaliu conteaza.

Vremea de sambata, in care s-au desfasurat recunoasterile si antrenamentele cronometrate care stabileau ordinea de start pentru concurs, a fost una dominata de o ploaie intensa pe parcursul marii parti a zilei. Constrans de bugetul limitat, am efectuat primele doua urcari pe anvelopele de uscat, total neadecvate in conditiile siroaielor prezente pe mare parte a traseului, in speranta ca profilul de raliu va mai diminua din neajunsuri.

Din pacate, nu a fost aşa. Parcursul a fost unul total dezamagitor, luptandu-ma cu masina ca sa o tin pe drum nereusind sa invat astfel traseul. Am avut si de data aceasta noroc, primind un ajutor neasteptat din partea mult mai experimentatilor piloti Andrei Serban si Florin Rosca, care mi-au oferit imprumut un set de pneuri de ploaie.

Parcursul a fost total diferit, am reusit sa ma acomodez destul de repede cu comportamentul masinii in conditii de carosabil umed, am obtinut timpi destul de buni si am descoperit o masina total schimbata fata de situatia anterioara, foarte docila si precisa, ” a declarat Cristian Stoicanea Cismas.

Cristian Stoicanea Cismas la Trofeul Teliu

Dupa vremea deosebit de capricioasa inregistrata pe parcursul zilei de sambata, duminica a fost ceva mai ingaduitoare cu sportivii. Si de-aceasta data insa, problema pe care trebuia sa o rezolve tanarul pilot brasovean o reprezentau pneurile.

“Ziua de duminica a debutat sub auspicii mai bune, vremea s-a indreptat putin, dar a devenit foarte schimbatoare. Astfel, dupa doua manse de recunoasteri derulate pe uscat, o rafala de ploaie m-a pus in situatia delicata de a decide pe ce pneuri sa efectuez prima mansa de concurs.

Daca varianta slickuri era cea mai riscanta, dar care ar fi putut aduce castiguri mai mari, varianta mai sigura era cea a pneurilor de ploaie. Pornit initial sa urc pe slickuri, am ales in ultimul moment sa urc pe pneurile de ploaie, ceea ce s-a dovedit a fi varianta corecta, traseul aproape in totalitate ud fiind parcurs fara probleme, cu un timp bun.

Mansa a doua de concurs am parcurs-o pe un traseu uscat, vantul si soarele timid reusind sa usuce in timp record mare parte din traseul de concurs. Pneurile slick s-au dovedit a fi varianta cea buna, timpul de parcurs fiind imbunatatit simtitor. ” a adaugat Cristian Stoicanea Cismas.

Asadar, la finele celor doua zile de concurs, in care vremea a jucat un rol mai mult decat important in desfasurarea ostilitatilor, tanarul pilotul brasovean a ocupat din nou treapta a treia a podiumului clasei H1 si locul 5 in clasamentul debutantilor.

Cristian Stoicanea Cismas multumeste pe aceasta cale pilotilor Andrei Serban si Florin Roşca pentru ajutorul dat, lui Vlad Teodor si Bogdan Talasman pentru sfaturi, echipei de mecanici care l-a ajutat si, nu in ultimul rand, firmei Eptec Engineering pentru sprijinul si increderea acordată.

Cristian Stoicanea Cismas la Trofeul Teliu

Distribuie pe Facebook
mai multe