Rezultate Euro NCAP: BMW, Tesla, Skoda si Nissan primesc 5 stele

Rezultate Euro NCAP: BMW, Tesla, Skoda si Nissan primesc 5 stele
  • Renault Megane a fost retestat, primeste 4 stele
  • Suzuki Celerio primeste numai 3 stele la testele de impact
  • BMW Seria 2 Active Tourer primeste cel mai bun punctaj din grup
Distribuie pe Facebook

Ultimele rezultate publicate de Euro NCAP au scos la iveala rezultate deloc surprinzatoare. Din cele 6 automobile testate recent, 4 au primit punctaj maxim de siguranta, una doar 4 stele si alta numai 3 stele...

Autoritatea in domeniul sigurantei rutiere la nivel european, Euro NCAP, a testat un grup de 6 automobile de pasageri in ultima sesiune de teste la impact. Dintre acestea, numai 4 au obtinut "nota de trecere", in timp ce alte doua automobile au dezamagit. Dintre masinile testate, a fost si Tesla Model S, care s-a bucurat de aprecieri din partea celor de la Euro NCAP.

BMW Seria 2 Active Tourer - 5 stele

Micul monovolum nemtesc, primul autoturism modern BMW cu tractiune fata, s-a comportat excelent, reusind sa obtina cel mai bun punctaj din sesiune. Masina a primit 84% pentru protectia pasagerilor adulti si 85% pentru protectia copiilor. In plus, pietonii sunt protejati la un nivel mediu, masina reusind sa ia 60% punctaj. Iar pe partea de sisteme de protectie active si pasive, BMW sta excelent, dovada fiind cele 70% de puncte obtinute.

Euro NCAP

Euro NCAPEuro NCAPEuro NCAP

Skoda Fabia - 5 stele

Noul model de Fabia a fost testat de Euro NCAP si a reusit sa obtina punctaj maxim. In ceea ce priveste protectia pasagerilor adulti si a copiilor, masina din Cehia a primit in ambele cazuri 81% punctaj. La capitolul protectiei de pietoni, Fabia a reusit sa ia 69%, la fel ca si pe partea de sisteme active si pasive de siguranta. Ceea ce inseamna ca micul subcompact este cu siguranta o masina de incredere.

Euro NCAP

Euro NCAPEuro NCAPEuro NCAP

Nissan Pulsar - 5 stele

Masina japoneza care se va pune incet dar sigur in vanzare si pe piata europeana, modelul Pulsar, a stat foarte bine la toate testele de impact. 84% a fost punctajul pentru protectia pasagerilor, cel mai mare din sesiune, iar 81% a primit pe partea de protectie a copiilor. Un punctaj mare de 75% a primit si pentru protejarea pietonilor, in timp ce 68% a primit pentru sistemele auxiliare de protectie.

Euro NCAP

Euro NCAPEuro NCAPEuro NCAP

Tesla Model S - 5 stele

Euro NCAP a testat masina americana electrica si a reusit sa obtina rezultate foarte bune de la ea. 82% pentru protectia pasagerilor adulti, 77% pentru protectia copiilor, 66% pentru protectia pietonilor si 71% pentru multitudinea de sisteme auxiliare care te tin in siguranta. Masinile electrice trec printr-un proces special de testare, pentru ca acumulatorii nu trebuie sa prezinte un risc de explozie la impact. Si Tesla S s-a comportat exemplar.

Euro NCAP

Euro NCAP

Euro NCAPEuro NCAPEuro NCAP

Renault Megane hatchback - 4 stele

Euro NCAP a mai testat recent acest model, caruia i-a acordat un punctaj de numai 3 stele. Francezii au facut la acea vreme scandal, pentru ca masina este numai un facelift, si a fost supusa la normele 2014. Insa acum, Euro NCAP a retestat masina si tot nu i-a acordat punctaj maxim de siguranta, ceea ce este cam rusinos pentru Renault. Megane a primit 83% pentru protectia pasagerilor, 78% pentru protectia copiilor, 60% pentru protectia pietonilor si doar 56% pentru sistemele auxiliare de protectie. De fapt, la acest ultim capitol Renault a fost depunctat.

Euro NCAP

Euro NCAPEuro NCAPEuro NCAP

Suzuki Celerio - 3 stele

Codasul sesiunii de testare a fost Suzuki Celerio. O masina de oras care s-a comportat prost la mai toate capitolele. Numai 61% de puncte a primit pentru protectia pasagerilor, 74% pentru cea a copiilor, 68% pentru protectia pietonilor si un penibil 38% pentru sistemele auxiliare de siguranta. Cu alte cuvinte, Celerio nu vine din fabrica mai cu nimic care sa te tina in siguranta, in domeniul sistemelor active si pasive.

Euro NCAP

Euro NCAPEuro NCAPEuro NCAP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Euro NCAP
mai multe