Cum sa te racoresti intr-o masina care nu are aer conditionat, Rural Edition

Cum sa te racoresti intr-o masina care nu are aer conditionat, Rural Edition
  • Aerul conditionat auto poate cobori temperatura din interior pana la minimum 15 grade
  • O masina fara aer conditionat face o economie de numai 0.5 litri/100 km
  • Bordul unei masini poate atinge chiar si 100 de grade
Distribuie pe Facebook

Desi sunt tot mai putine masinile care nu vin dotate cu aer conditionat, mai exista cativa producatori care nu ofera aceasta optiune de confort in varianta standard. Dar majoritatea celor care sufera de caldura la venirea verii pe motiv ca nu au aer conditionat sunt cei cu masini mai vechi. Pentru acestia, avem cateva sfaturi.

Odata cu instalarea caldurii incepe si cosmarul soferilor care sunt nevoiti sa petreaca o mare parte din timp in trafic intr-o masina fara aer conditionat sau climatizare automata. Temperaturile insuportabile din ultima vreme, alimentate de caldura emanata de asfalt in marile orase sunt cel mai cumplit lucru pentru un sofer. Daca te afli in aceasta situatie, trebuie sa stii ca exista cateva metode prin care poti supravietui calvarului creat de caldura intr-o masina fara aer conditionat. Iata cateva dintre acestea:

1. Utilizeaza carpe ude

Daca vrei sa obtii mai multa racoare in masina, poti pune carpe umede peste grilele de aerisire. Aerul care va intra in masina va fi mult mai rece, insa singurul inconvenient va fi acela ca lavetele se vor usca rapid si va trebui sa le schimbi destul de des.

2. Condu descult

Sofatul fara incaltaminte, care este interzis in anumite state din America, este o alta metoda care te poate ajuta sa te racoresti intr-o masina fara aer conditionat. Incaltamintea contribuie si mai mult la supraincalzirea corpului, asa ca nu ezita sa conduci descult. Vei simti mai multa racoare si vei conduce mult mai relaxat.

3. Foloseste gheata

Daca pui o cutie de plastic plina de gheata langa una dintre grilele de aerisire, vei obtine mult mai multa racoare in masina. Aceasta metoda a fost folosita pentru prima data de locuitorii din Arizona, in anii '40 si '50. De asemenea, daca deschizi si una dintre ferestre, acest lucru va ajuta la un flux mai bun de aer.

4. Echipeaza-ti masina cu geamuri ionizate

Geamurile ionizate sau geamurile cu folie de protectie solara sunt o alta alternativa de a reduce caldura emanata de soare in masina ta. De asemenea, acest tip de geamuri poate oferi si o mai buna protectie a tapiteriei si a bordului masinii.

5. Monteaza-ti un ventilator

Daca vrei sa ai mai multa racoare in masina, monteaza-ti un ventilator micut, de 12 volti, deasupra sau sub oglinda retrovizoare. Aceste ventilatoare se gasesc la comerciantii auto si se conecteaza la priza-bricheta a masinii.

Distribuie pe Facebook
mai multe