Masinile Dacia, in topul celor mai poluante masini, langa Mercedes si BMW

Masinile Dacia, in topul celor mai poluante masini, langa Mercedes si BMW
Chiar daca este la polul opus marcilor de lux BMW, Mercedes si Audi, Dacia se pare ca are totusi ceva in comun cu acestea: polueaza la fel de mult. Cu toate ca in gama Dacia exista numai 3 motorizari mari si late, acestea nu sunt cele mai prietenoase cu mediul inconjurator, cupa cum spune compania de consultanta Jato.
Distribuie pe Facebook
Automobile Dacia a intrat pe locul cinci in topul celor mai poluante marci auto la nivel european din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta Jato.
Se pare ca modelele Dacia au inregistrat anul trecut un nivel mediu al emisiilor de aproape 148 de grame de CO2 per kilometru, in scadere cu aproape patru procente fata de anul anterior.
Emisiile Dacia sunt depasite numai de marcile premium prezente pe piata europeana precum BMW (153 g), Audi (153 g), Volvo (157 g) si Mercedes-Benz (172 g).
Cea mai "verde" marca de pe piata europeana este Fiat, cu emisii de 123 g de dioxid de carbon, urmat de Toyota cu 128 de grame.
Modelul cu emisiile cele mai mari din gama Dacia este in prezent SUV-ul Duster 4x4 cu motor pe benzina de 1,6 litri, care are emisii de 185 g de dioxid de carbon per kilometru.

Spre comparatie, un BMW X5 cu motor diesel de 3,0 litri de 245 CP are un nivel al emisiilor de 195 g. Cel mai ecologic este Sandero cu motorul diesel de 1,5 litri dCi care are un consum mediu de 4,1 litri/100 km si un nivel al emisiilor de 108 g CO2/km.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2011