4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Anvelope iarna sh !

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Anvelope iarna sh !

Am cumparat ieri de la o vulcanizare 2 anvelope sh de iarna marca Dunlop (are profilul in V) nu stiu exact modelul pe dimensiunile 195 65 r15.Dupa ce le-a montat, pe drum a mers normal iar pana sa ajung acasa au inceput sa se aude un sunet ciudat de la ele asa ca de tractor (destul de tare am crezut ca a patit ceva ) :) si stiu ca trebuie sa se auda diferit dar am niste kormoran aproape noi de anul trecut (niste anvelope sub medie...) si nu se aude nimic de la ele.

Mentionez ca ele (dunlop-urile) sunt pe spate si tractiunea este pe fata.Sa ma duc sa le schimb cu ce marca sau care ar putea fi cauza ?
A intrebat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Anvelopele cu profil de iarna sunt mai zgomotoase decat cele de vara.
Banuiesc ca au fost echilibrate, nu?

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Da au fost echilibrate Poate fi de la asta ? Da stiu ca sunt mai zgomotoase dar nici asa am zis ca cele de anu trecut nu se aud foarte rau se aud ce e drept dar nu diferenta mare cu cele de vara...
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Pai e bine ca au fost echilibrate. Putea fi de la asta, dar acum este exclus.
De obicei anvelopele de iarna in stare f. buna si noi, fac zgomot semnificativ mai mare decat cele de vara. Acum, daca zici ca cele Kormoran sunt tot de iarna si nu fac la fel de mult zgomot, e destul de ciudat.
Sunt in stare de uzura asemanatoare? Adica cele Kormoran au la fel de multa 'carne' ca cele Dunlop?
A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Nu cele Kormoran sunt pe fata si sunt ca noi iar cele Dunlop sa zic 60 la suta si sunt pe spate.Stiu ca pe anvelope exista sageata dupa care se monteaza poate sa le fi pus invers sau cumva ?

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns vladdd (13,540 puncte) acum 12 ani Pai am patit si eu la fel cu cauciucuri second - hand. Mi-am cumparat in vara 2 cauciucuri second care aratau foarte bine, mai aveau cel putin 70% cretele. am mers la vulcanizare le-am montat, le-am echilibrat. cand am plecat cu masina la drum tot asa auzeam un zgomot destul de puternic, ca un huruit. Am oprit la o alta vulcanizare dupa vreo 20 de km sa vad care este problema. Eu am crezut ca nu au fost echilibrate cu trebuie dar cand mi-a demontat una dintre roti, baiatul de la vulcanizare mi-a zis ca este rupta sarma in cauciuc... se vedea pe lungimea cauciucului un santulet foarte mic. Am montat roata de rezerva si am plecat si nu se mai auzea nici un zgomot, deci ai putea avea si tu aceasi problema.

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Da am fost astazi si mi-au zis ca sunt deformate si o sa mi le schimbe,mi le-a schimbat si din fericire numai face asa.Mersi de raspunsuri
A comentat vladdd (13,540 puncte) acum 12 ani Ma bucur ca ti-am fost de ajutor ;)