4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Se suspenda permisul pentru ac...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–1 vot

Se suspenda permisul pentru accesul interzis?

Salut, este a 2 a oara cand sunt oprit pe strada cu sens unic de cate un gunoi de la militie si ma ameninta ca imi suspenda permisul.. prima data am scapat in 2012 cu amenda de 65-70 lei si ieri doar m-a amenintat ca il suspenda si m-a iertat.
am cautat pe net destul de mult si, singura sanctiune pt. accesul interzis este amenda intre 70-105 ron. spuneti-mi va rog, se suspenda sau nu permisul pt. treaba asta?
A intrebat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 9 ani da se suspenda permisu!

Comentarii:

A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani pe ce perioada? imi poti da un link ? ca eu pe cel de sus am vazut ca nu implica si suspendarea, vreau sa ma asigur. multmesc
0 voturi
A raspuns jemis90 (450 puncte) acum 9 ani Mai bine ti-l suspenda de fiecare data daca mergi cu buna stiinta pe interzis.

Comentarii:

A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani nu stau sa iti povestesc cum s-a intamplat ca nu vei intelege, gandesti ca un basist!
A comentat florinos (10,920 puncte) acum 9 ani Este ca tu erai nevinovat si militienii aia aveau ceva cu tine? Sunt sigur de asta.
A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani aici e o sectiune de intrebari si raspunsuri, daca vreti dezbatere pe o tema ca asta, ok. am motivele mele sa condamn politia chiar daca m-a iertat doar ieri in schimb fac tot felul de abuzuri. haideti sa ne limitam doar la a raspunde si nu sa ma criticati pe mine. ii povestesc ce s-a intamplat exact celui care v-a intelege, nu voua cu gandire basista.
A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 9 ani Ce P***********LA mea are de-a face Basescu cu treaba asta ma :)) ?
A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani e secret!!!!!
+1 vot
A raspuns florinos (10,920 puncte) acum 9 ani Da, se suspenda. Cauta mai bine, la sanctiuni complementare.
Ciudat ca dupa ce acei "militieni" te-au iertat de doua ori, cu toate ca meritai sa-ti suspende permisul, tu tot faci afirmatia : "gunoi de la militie". Si mai vreti sa fie Romania civilizata! Cum? Trage si tu concluzia, asta seamana a comportament de .............

Comentarii:

A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani sunt multe de povestit, o sa scriu mai tarziu cum s-a intamplat. inca astept raspunsuri concrete cu trimitere la un site sau o anumita carte, ceva. asa pot raspunde si eu orice. multumesc.
A comentat florinos (10,920 puncte) acum 9 ani

editat de florinos acum 9 ani

Pai cauta si tu pe goagal : OUG 195/2002 republicat si citeste pana la capat, dar fii atent ca cel care a "a inventat aceasta  ordonanta de guvern" are "o gandire basista". Succesuri.
0 voturi
A raspuns florinos (10,920 puncte) acum 9 ani Cauta in OUG195/2002 republicat, la art. 101 alin. 3 lit. d. Succesuri.
–1 vot
A raspuns mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani multumesc pt. efortul depus dar din pacate ai muncit degeaba si ai gresit sau nu sti care e diferenta dintre "circulatia pe sens opus" si "accesul interzis pe pe o strada cu sens unic"
circulati pe sens opus se refera la intrarea pe contrasens (ex. cam ce a facut unu zi cu un BeaMW cand circula pe drum cu doua benzi pe sens si el a depasit pe a3a adica pe contrasens)
ar fi trebuit sa iti dai seama si tu si cel care ti-a dat plus ca nu are cum sa se refere la accesul interzis ca se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa III de sanctiuni. din clasa III fac parte amenzile mari care nu ar fi justificate pt. o intrare pe sens unic.
"succesuri"

Comentarii:

A comentat florinos (10,920 puncte) acum 9 ani Ia dute tu intr-o zi si circula in sens opus directiei de mers pe acel drum cu sens unic si ai sa vezi ce se intampla. Dar roaga-l pe acel "gunoi de la militie" sa nu te mai ierte si sa aplice legea exact cum trebuie si sa nu mai fie baiat de treaba. Scuza-mi gandirea "basista" Succesuri.
–1 vot
A raspuns mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani dca tot nu te-ai convins ca ai gresit e grav. bine, eu nu o sa stau sa te fac sa intelegi. ti-am spus ca prima data nu m-a iertat gunoiul, mi-a dat amenda si ar fi putut sa imi suspende permisul daca implica si treaba asta! a2a oara "m-a iertat" (de parca as fi stat la mila lui)
daca nu reuseste nimeni sa imi dea un raspuns concret inseamna ca sectiunea asta e degeaba, mai ales ca va dau voie sa  imi faceti morala in loc sa raspundeti, in fine.. puteti spune orice nu o sa iau in seama critici de la oameni cu gandire basista.
tare mi-e frica, ca si gunoaiele care ameninta ca imi suspenda permisul se refera tot la articolul 101 la care faci referire..
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Da, poate sa ti-l suspende pe 30 zile.
Dar de ce tot intrii pe interzis ?

Comentarii:

A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani multumesc, observ ca esti expert, sper sa imi dai un link sau cv daca vrei ca sa ma asigur, ca eu sincer am cautat si nu am reusit sa gasesc as ceva.
problema e ca stau intr-o zona unde de pe strada mea dau intr-una cu sens unic si sensul permis este in dreapta.. ca sa ajung in stanga nu am voie, si tre sa merg in dreapta si sa fac un stop sa stau la 3 semafoare+2 treceri de pietoni (pe un bulevard) mai ocolesc vreo 700-800m, treaba asta dureaza 7 minute minim minim. precizez ca atunci cand s-a reparat strada cu sens unic era vorba sa ii schimbe sensul pentru ca primul sens accesibil din zona mea este cel de pe bulevard duce tot in dreapta si nu se justifica practic sa fie doua strazi paralele care duc in acelasi sens in conditiile in care in celalalt sens tre sa prierzi timp si sa ocolesti, este mai comlicat sper ca se intelege ceva. strada cu sens unic este cu doua benzi si nu intru sa incurc circulatia si cand s-a intamplat sa vina masina din fata, m-am refugiat intre alte masini parcte am lasat doar luminile de pozitie aprinse si nu am incurcat pe nimeni. daca ma vor sanctiona a2a oara in conditiile astea si nu vor intelege ca e o prostie le voi explica, ca data viitoare voi merge cu spatele si atunci probabil chiar voi incurca. eu asa vad lucrurile, daca ma veti injura nu aveti decat.
si cand m-a oprit acum doua zile la intrarea pe str. cu sens unic erau doi militieni de la ordine publica, am trecut pe langa ei, am intrat  cu motorul normal pe strada 100m sa las geaca in masina la un prieten apoi am intors si automat ma aflam pe interzis (sincer, initial nu mi-am dat seama) apoi am obs. si nu am vrut sa intorc sa ma vada.. sperand ca vor intelege, m-au oprit si intr-un final m-au iertat cu conditia sa ma intorc si sa ii cinstesc pana la ora 22..ca era concert in zona. nu stau sa va povestesc toate intamplarile mele cu militienii in urma carora am ajuns ei sa ii detest.
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Nu gasesc sincer, am sa caut amanuntit, dar stiu cu exactitate chiar de la un amic de la politia rutiera ca se retine permisul daca mergi pe interzis.
Cel mai bine, intra pe site la politia rutiera si intreaba ca nu iti da ``nimeni in cap`` vorba aceea, ca sa te convingi.
A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani ok, o sa incerc sa intreb dca se poate.
multumesc!
0 voturi
A raspuns mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani am incercat sa pun o schita cu zona in care stau dar nu apare..

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns florinos (10,920 puncte) acum 9 ani

editat de florinos acum 9 ani

Da man, ai dreptate, recunosc ca am gresit, sorry ptr postarile anterioare. Deci 100% nu se ia permisul daca intri pe interzis pe sens unic, te alegi cu amenda contraventionala si 2 puncte penalizare. M-am edificat ieri dar am fost la munci si n-am acces pe net acolo sa-ti raspund. Succesuri. OUG195/2002  art.108 alin.1 lit.a pct.5.

Comentarii:

A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 9 ani OUG195/2002  art.108 alin.1 lit.a pct.5.  : circulatia pe un sector de drum pe care Accesul este Interzis atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
a) 2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte.
Multumesc pt. documenare! inseamna ca militienii care imi spun ca il suspenda se refera la articolul 101..

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns simy89 (670 puncte) acum 9 ani Salut. am un sfăt nu mai intra. Dacă tot intri ia și schimba indicatoarele în tre ele ok