4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Numar De Inmatriculare ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Numar De Inmatriculare ?

Salut Tuturor . Am si eu o intrebare .. de la un timp tot sunt oprit de politie si se ia de mine de ce am numarul de inmatriculare pus pe bara din spate si nu pe haion intre stopuri . Tin sa specific ca am un Vw Vento.. sunt curios daca exista o lege ceva care ma obliga sa am nr intre stopuri sau ce pot face in cazul in care vrea sa'mi iau talonul . Si daca exista vreo lege care ma poate ajuta in problema mea. 
! Multumesc !

Imagini atasate

A intrebat NRA (270 puncte) acum 11 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Din cate stiu nu exista o lege in aceasta privinta.Numerele de inmatriculare trebuie sa fie curate,neacoperite si cam atat...Ca exemplu,alfa romeo 156 are din fabrica numarul fata pus pe bara in partea stanga ..In concluzie ai voie sa circuli fara probleme cu el asa!
+3 voturi
A raspuns codrinn1337 (3,610 puncte) acum 11 ani nu exista nici o lege care spune sa fie intre stopuri dar te opreste pentru ca nu sunt luminate si noaptea nu se vad ... numarul pe fata poti sa-l pui unde vrei pentru ca nu e luminat din fabrica dar cel din spate e problema ...
+7 voturi
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani gresiti prieteni,,exista o lege pt asa ceva,,si scri clar nr de inmatriculare trebuie sa fie montat in locul prevazut din fabrica pt acesta,,nici in stanga nici in bara sau in alta parte,,,eu din cauza asta k aveam nr de inmatriculare pus ca prietenul k wento am luat 6 puncte  si amenda deoarece nu era pus in locul unde este specificat

Comentarii:

A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Si ma rog de unde stiu politistii in ce loc a fost prevazut sa fie numarul pozitionat...chestia asta se poate desfiinta in orice proces fara probleme...daca masina nu are prevazut nici-un loc pentru pus numerele ce faci...mergi fara ele ??? In cartea masinii sau certificatul masinii nu scrie unde trebuiesc pozitionate numerele!!
A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani @ nat04u.. chestia cu numerele e evidenta si vizibila la cele mai multe dintre masini.. in cazul de fata este un vw vento, masina pe care politistii o stiu mult prea bine.. nu scrie niciunde in carte, asta nu inseamna ca imi montez numarul pe aripa din spate stanga ca asa am eu chef.
+8 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Legea spune destul de clar ca placutele de inmatriculare trebuie sa fie in parmanenta curate,referire se face in special la cel din spate,care trebuie sa fie in locul prevazut de producator,iluminat(mai nou parca trebuie si ziua) si pastrat mereu curat.
Amenda poti primi si daca e murdar si nu se vede,nu mai zic de pozitia lui cum e montata la tine.
Asadar,informeaza-te unde era initial numarul la modelul tau,parca pe capota porbagajului si pune-l acolo unde trebuie,neaparat sa ai si lumini la el.
@colegii nat04u si codrin:Orice masina are din fabrica un locas pentru numarul de inmatriculare,pentru cel din fata poate fi si pe bara (mitshu,alfa) dar cel din spate e mereu intr-o pozitie vizibila si iluminat.Nu se mai fac de ani buni masini cu numerele in geam.
Amenzile pentru asta stiu ca sunt destul de maricele si includ si puncte de penalizare.
+2 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani eu nu am vazut pana acum vreo marca de masina care sa nu aiba loc prevazut in bara pentru numarul de inmatriculare, atat pe fata cat si pe spate. In alta ordine de idei Alfa Romeo are numarul  prevazut sa fie in partea stanga a masini, iar in spate obligatoriu trenuie sa fie in zona luminata de becurile din fabrica fie ca e pe hayon sau bara de protectie.
+3 voturi
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani au dreptate colegii de mai sus.,,orice masina are loc in bara fata sau spate pt placute,nu le pui unde te apuca gandul pe tine,din partea mea poti sa le pui pe plafon,,,,nici eu nu credeam k este o lege pt asa ceva,si knd ma oprit am zis unde scrie asa ceva,,si mi-a aratat cartea cu codul rutier si era subliniat sa vad bine k nu e voie sa pun nr unde vreau eu,tu poti sa faci ce vrei,eu doar ti-am zis
0 voturi
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani pareri pro si contra.unii zic ca ai voie altii ca nu ai voie!
ITI DAU EU O IDEE:pune nr in lunete iar cand te opreste garcea ii zici ca acu vii de la service si ca tre sa iti ies suport de nr......si asa..inainte....:((

ps:parerea mea e ca se vede si un pic naspa....incearca sa il pui in mijloc deasupra carligului
baFTA
0 voturi
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 11 ani nu ai voie!nu e iluminat locul esti PA cu tot cu talon....cunosc pe cineva,600lei amenda a luat....oricum trebuia sa stii asta decand ai luat permisul sau tu ai citit ziarul in loc de Legislatie?!