4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > De ce nu-mi porneste masina?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce nu-mi porneste masina?

Deci am o vesnica problema, inca de la achizitionarea masinii (acum fix 3-4 saptamani).

Practic, CATEODATA, cand incerc sa-mi pornesc masina, sa dau la automat, nu porneste, iar in momentul ala, cand nu porneste, imi dau seama din 2 motive : nu se aprinde martorul la bujii si ramane aprins ESP-ul si cateodata martorul la volan. Practic invarte motorul dar, nu-i permite sa porneasca.

Din cate am inteles este din cazua antifurtului(asta a zis-o si fostul proprietar, dar nu doar el), nu da curent la bujii si blocheaza pompa de motorina.

Stie cineva cum pot rezolva, sa dezactivez acest sistem antifurt, sau orice altceva? Chiar numai suport, mi-a facut fita asta o data si aveam masini in spate care ma claxonau, dar ei nu stiau ca masina nu-mi pornea =)).

Astept un mic, dar mare pentru mine, ajutor de la voi!

 

GOLF 5 TDI


A intrebat Mafios_X (120 puncte) acum 9 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
De care tdi?Antifurtul nu are treaba cu bujiile la diesel,ele doar incalzesc motorul cand este frig afara.Nu sunt un component vital functionarii si poti porni si fara ele(mai greu).
Becuri de la directie si esp se aprind de obicei din cauza incarcarii foarte slabe a bateriei,defectiuni in alternator sau drumuri extrem de scurte cu porniri foarte dese.Cu motorul pornit se verifica incarcarea bateriei(fara consumatori,cu faruri,cu ventilatie si ac).Deasemeni se verifica si capacitatile bateriei(este un mini-computer sau tester special).
Ideal,atunci cand ai problema,sa faci o diagnoza cu un vag,macar afli eroarea si stii 'pe cine sa arunci vina'.Senzor presiune combustibil,immo(antifurtul de ai specificat,nu porneste pompa din rezervor fara el) sau lipsa de informatii de la unul din senzorii pozitie motor/ax came duc la aceleasi simptome(nu la toate motoarele).