4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Etrier sarit in mers.Probleme ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Etrier sarit in mers.Probleme pe viitor?

Salutare tuturor!

Masina in cauza,fiat  600,an '99,motor 1.0,70k km.

Problema e cam asa,masina e in garantie(oferita de salonul de unde a fost cumparata,ofera garantie 6 luni pentru orice).A fost in service la ei pentru un schimb de ambreiaj si de placute frana plus filte.2 saptamani dupa a inceput un zgomot ca  un falfait la roata din stanga fata,in cele din urma la aproximativ 60 la ora s-a auzit o pocnitura,volanul s-a dus in dreapta si am ramas fara directie si frane.

Masina a ajuns in service pe platforma,etrierul sarise din locul lui si a rupt bieleta de directie,discul precum si janta indoita.Mecanicul care se ocupase de masina a zis ca e din vina 'unei utilizari necorespunzatoare si a circulatului cu viteza excesiva',in cele din urma a oferit piesele necesare.

Au fost schimbate discurile(st-dr),etrierul,placutele,conducta de frana si bieleta de directie.cateva zile dupa a fost facut si unghiul,dar a ramas volanul un sfert de tura dreapta.Daca unghiul este bun,de unde este problema si de ce sta volanul intr-o parte(spre dreapta)?Janta e una noua,specifica modelului.

Ce altceva ar mai fi putut afecta etrierul sarit?
A intrebat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Din cate stiu eu in cazuri de lovituri in zona rotilor, mai ales ce responsabile cu directia, se verifica atat piesele enumerate de tine cat si telescopul, flansa acestuia, fuzeta, rulmentul, caseta de directie.
De ex tata a avut un accident usor, janta un pic zgariata, s-a schimbat bieleta si telescopulo dar nu putea sa faca directia si volanul statea stramb, problema era din fuzeta.
Sanatate.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Unghiul a fost facut pe un elevator cu senzori(nu am mai vazut) si a fost reglat dupa parametrii oferiti de o baza de date.Cica caseta de directie ar fi buna(directia e mecanica,daca masina sta pe loc si misc cu mana de roata pot misca lejer de volan).rotile sunt echilibrate,caseta a fost verificata pe stand.
Discul are o abatere de 0,5 la exterior,jumatate de mm nu cred ca e asa de mare.
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Daca la service directia au facut-o bine desi nu prea cred ca nu are cum sa iti arate pe diagrama ca e in parametri iar pe sosea sa stea intr-o parte.
Masina iti trage dreapta sau merge drept cu volanul stramb?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @stefanST:Masina merge drept,daca las volanul liber nu trage in nici o directie,daca tin volanul drept atunci se duce in dreapta.Sincer,inainte de problema luasem o bordura bine de tot si de atunci tragea putin,acum e amplificat.
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Din punctul meu de vedere mergi si fa o constare pentru jocuri la directie (poate nu au verificat corespunzator la primul service) daca aici nu apar probleme, fa o geometrie completa sa verifice paralelismul atat fata-spate cat si pe aceeasi punte, si iti recomand sa stai langa ei, la sfarsit nu platesti pana nu faci test sa vezi daca problema s-a remediat.
E ciudat sa inlocuiasca bieleta rupta cu una noua si masina sa se comporte ca si cum bieleta ar fi stramba, in conditiile in care sa zicem ca geometria s-a facut corect dupa parametri masinii.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Problema a fost rezolvata,se pare ca au gresit modelul de masina cand au facut unghiul.Am fost din nou in service,pe fisa masinii era scris 500,ea fiind 600.Unghiul a fost facut de ei la valori gresite,acum s-a remediat.
Daca tot am deschis aici topic,arunca din senin apa afara pe la vasul de expansiune dupa ce am desfacut capacul pentru a vedea cata apa este(e extrem de murdar in interior si nu se vede nimic),apa era ok,am pus capacul la loc si acum cand se incalzeste fierbe apa in borcan si arunca afara,termostatul are cateva luni(a fost schimbat din aceleasi motive,ventilatorul porneste in bord nu se aprinde nici un martor pentru temperatura).Capacul este pus bine,am incercat cu alt capac aceeasi problema.Vreo sugestie pentru ce as putea face?Urmeaza sa demontez tot sistemul si sa il curat piesa cu piesa,daca tot desfac ce altceva as mai putea sa ii fac?
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Bine ca ai rezolvat problema cu directia, la cea de-a doua problema nu stiu ce sa zic, ai spus ca vasul era murdar si ma gandesc sa nu se fi blocat termostatul pe inchis, in alta ordine de idei daca tot desfaci si te apuci sa cureti acorda o atentie mai mare radiatorului, curata-l bine si verifica-l.
Cam asta e ordinea, capacul de la vas, radiatorul, termostatul, daca nu, problema poate fi mai serioasa.
Niveul de ulei e ok? Uleiul arata bine pe joja? sau are o culoare cafenie?
+3 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Ori unghiul nu este bun ori nu au tinut cont de pozitia volanului.Este pozibil ca in momentul cand au facut unghiul au infiletat mai mult partea stanga , si ce ar mai putea fi uitate putin la cseta de directie sa nu fie depalsata
,,Cat despre mecanic eu ii rupeam spinarea,,

Succes

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Am scris mai sus cum au fost facute procedurile pentru unghi,directie etc.AM mers vreo 30 de km fara unghi facut,la primul service am schimbat doar piesele.
A comentat petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani am patito si eu Stefan de aceea zic si pana nu am tinut eu de volan nu a iesit bn.ei il tragea intr.o parte eu il puneam drept si tot asa vreo jumatate de ora pana au nimerito il tragea cand DR..cand ST e posibil la tine sa fie asa dasta ziceam......ne mai interesam