4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > Update:De ce nu intra in nici ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Update:De ce nu intra in nici o viteza?

Salutare tuturor! Revin cu un mic update la o problema mai veche,nu am avut timp sa ma ocup de ea si se pare ca a revenit in plan.

Masina e un peugeot 206cc,2,0 benzina,100k km.

Acum cateva luni bune a suferit un accident,a fost izbita din lateral stanga si impinsa in bordura.Bratul de la suspensie fata dreapta a fost indoit,pivotul rupt si janta rupta.Fuzeta nu a fost afectata.

Pana acum am inlocuit planetara si brat suspensie plus alte cateva elemente de la caroserie.

Problema cea mai mare e ca nu intra in nici o viteza,cu motorul pornit sau oprit.

Am verificat in felul urmator,am gasit un 206cc cu aceleasi motor,cablurile de la timonierie se misca ok,se aude un fel de poc! cand bag in viteza,ce e drept la cealalta se si simte ceva in schimbator.Pana acum daca incercam sa bag in R,cu motorul pornit incepea sa troncane urat,acum nu mai face nici un zgomot.Am incercat sa bag si cu mana tragand de cabluri totul este ok.

Ambreiajul are o anumita forta cand il apas,nu este cablul rupt dar nu am de unde sa stiu daca e bun si in interior adica discul,arcul rulmentul de presiune.

Mentionez ca nu are deloc ulei in cutia de viteze,l-am dat jos ca sa il schimb dar nu am avut timp sa il pun.Cand avea uleiul vechi aceleasi probleme.

Un mecanic a zis ca poate fi de la diferential,sa fie rupt in momentul in care a facut praf suspensia si janta.Tot el a zis ca planetara am montat-o corect.

1.Ce ar trebui sa desfac,cu ce sa incep si la ce sa ma uit?

2.Daca dau cutia de viteze jos,trebuie demontate si planetarele?Sau cum pot face sa verific ambreiajul?Mentionez ca atunci cand e actionata pedala,parghia se misca normal,cum as putea verifica daca misca si furca?

Multumesc anticipat de raspunsuri.
A intrebat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani in categoria Transmisie

editat de stefan.angelo acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

–5 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani cel mai sigur contacteaza un service auto pentru constatare pentru ca daca stai dupe toti mecanicii dupe aici ...sti si tu rasunsul numai trebuia sa pui intrebarea !

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In primul rand merci de ajutor,foarte util:)
In al doilea rand,nu locuiesc in RO,si aici o ora de service e cat jumatate de masina,fara nici un rost.Mi-au cerut 400 de euro ca sa verifice timonieria,plus alti bani daca e ceva de schimbat.Si pe aici se lucreaza sa mearga 2 3 saptamani si apoi te asteapta iar.Automat nu imi convine sa ma duc la service si sa dau bani pe manopera lor doar "pentru verificari de rutina",acelasi mecanic a venit de vreo 3 ori si a zis 3 defecte diferite:ambreiaj,cutie de viteze diferential.Cica trebuie sa le desfaca pe toate....
De aia am zis ca ma apuc eu sa o fac,imi e putin mai greu ca nu am mai avut de a face cu desfacut cutii de viteze si ambreiaje si cateva sfaturi imi sunt utile.
+1 vot
A raspuns vldmx (2,950 puncte) acum 11 ani Practic daca era de la discul de ambreiaj trebuia sa intre in viteza cu motorul oprit,ce e drept,mai greu.Deci poti incepe sa verifici discul de ambreiaj.
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani verifica tijele de la cutie ambreiajul,se poate ca de la izbitura sa se fi deplasat cutie si sa nu iti mai intre in viteza
0 voturi
A raspuns GILLCAT (820 puncte) acum 11 ani DUPA CUM SPUI TU CA S-A INTIMPLAT,PAREREA MEA E CA ACEA CUTIE DE VITEZE ARE CEVA RUPT IN EA,CEL MAI SIGUR AR FI SA DAI CUTIA JOS SI S-O DESFACI BUCATI,IN CAZ CA NU COSTA MAI MULT REPARATIA EI , DECIT O ALTA CUTIE LA MINA A DOUA.TREBUIE NEAPARAT DESFACUTA.SOCUL DE LA ACCIDENT S-A TRANSMIS PRIN PLANETARE IN DIFERENTIAL,CARE E POSIBIL SA FIE SPART.
+2 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani daca ai diferentialul spart adica grupul conic nu are treaba cu intratul in viteze trebuie sa intre in orice viteza vrei tu . daca vrei sa dai cutia jos trebuie neaparat o planetara data jos adica cea (scurta) de pe partea stanga apoi demontate toate surubelele dintre cutie si motor + suportul de la cutie care este sub baterie .....ai grija sa suspenzi bine motorul in timpul operatiuni sa nu pice ca acel suport de la cutie tine si motorul pe partea stanga . treaba cu furca de la ambreiaj e iarasi e relativa ar trebuii sa intre in viteza si chiar daca nu ar avea cursa completa cu motorul oprit . cel mai sigur sa verifici bine timoneria sa nu fie stramba . schimbatorul are cursa norlama sau sta doar la punctul mort ?  verifica capacul de tabla din partea stanga de la cutie de langa roata sa nu fie stramb pt ca acolo sunt sincroanele de la marsalier si de la vit 5-a si posibil din cauza lor sa fie afectata toata cuia.
 parerea mea e ca mai bine schimbi toata cutia daca defectul este maricel ca nu renteaza piesele duc ceva mai mult decat una sh . eu personal asa am procedat la a mea .
bafta !

Comentarii:

A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani pt mai multe detalii poti pune intrebari si pe  www.club-206.ro
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Multumesc mult de raspuns,o sa verific si acel capac.
Schimbatorul are cursa normala,nu agata nu nimic.Cele 3 parghii de la schimbator la cutie se misca fara probleme,nu am incercat daca intra in viteza de la parghii.
La fel m-am gandit si eu ca nu se merita sa cumpar bucatele de cutie,dar ma gandesc sa nu fie defect de ambreiaj sau diferential.
0 voturi
A raspuns sLi4bmw (3,330 puncte) acum 11 ani sa iti verifice cineva care se pricepe timoneria.salut