4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Am o Skoda Fabia de 1.9 SDI co...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Am o Skoda Fabia de 1.9 SDI combi si as vrea sai maresc puterea de tragere a motorului. Ce as putea face sa nu maresc

Am o Skoda Fabia de 1.9 SDI ( 47kw) combi  si as vrea sa-i maresc puterea  motorului. Ce modificari i-as putea face si pana unde as putea ajunge (CP)?

Imagini atasate

A intrebat lacatus (360 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

–24 voturi
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani daca ai bani te duci si in 200 de cai .
schimbi turbina, intercooler, filtru de aer custom ,ii pui chip .
dar te complici  . las-o asa. :)

Comentarii:

A comentat free2hot4you (6,170 puncte) acum 12 ani sdi nu are turbo
A comentat rostov105 (2,880 puncte) acum 12 ani Esti tare cu turbina!! Se vede ca le ai...
+16 voturi
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani @ buggghy  Nu poate schimba turbina pentru ca nu are.Eventual poate monta una.In rest...modificari clasice:filtre sport, evacuare, chip.Performantele deosebite necesita investitii mari, insa, nu intotdeauna merita(ma refer la motor).

P.S.(offtopic) De ce toata lumea doreste putere cat mai multa?nu am vazut pe nimeni care sa ceara sfaturi pentru achizitia unui sistem mai bun de franare.Ar trebui sa existe un echilibru intre cele doua si nu numai.

Toate cele bune!

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Respect pentru offtopicul tau boffTy :)  ....... dar unele persoane vor marire de cai, deoarece sa ai un SDI ( si ma scuzi lacatus... nu zic in nume de rau ), daca vrei sa faci o depasire ceva, ti-e si frica, tragi de ea pana dr*cu` te ia. Eu am avut tot o Skoda Octavia pe dreapta de Anglia 1.9 SDI si un rover 620 SDI si ... crede-ma ca vrei marire de putere cand vezi ca nu ai cum sa te infigi intr-o depasire si trebuie sa stai pana cand ai culoar liber de 1km-2km ca sa depasesti 1 tir - 2 tiruri.
Salut :)
+3 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Ma scuza-ti de offtopic scriind la boffTy, dar acum
On Topic :
Po-ti creste puterea prin niste pasi simplii :
- pui un kit turbo ( intercooler, tot de la a-z )
- chiptuning
- evacuare schimbata ( toate galeria )
- kit ambreiaj

Salut :)
–3 voturi
A raspuns anndi (510 puncte) acum 12 ani Cel mai simplu in cazul de fata e achizitionarea unui TDI. Toata lumea vrea putere pe sobele de motorina. Daca vrei putere si sa traga masina pui un 1,8T. Din ala ai ce sa scoti, dintr-un 1,9 aspirat nu merita, raportat la investitie/puterea obtinuta. Iar economia de combustibil dispare odata cu tuningul. Deci ce vrei tu nu se poate realiza!
–3 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Foloseste un filtru sport, evacuare partea cu chip-ul deja devine costitor si dupa parerea mea ii dai peste cap motorul . Daca avea turbina se merita, dar las-o asa, ai consum bun.
Intradevar daca vrei modificari sa o duci in extrema cealalta necesita multi bani si mult timp .

Salut.
0 voturi
A raspuns Ticutzu (760 puncte) acum 11 ani In primul rand SDI-ul de la VW este facut pentru consum si durabilitate si nu vad de ce sa bagi bani in  el, mai bine-l schimbi ca de consumat nu-ti va consuma la fel in veci... Cauta sa-i schimbi motorul...
0 voturi
A raspuns powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani cu skoda sdi fabia am dat eu de permis nu prea ai ce sa ii faci vinde-o si iati 1,9tdi fabia si atunci se schimba placa au cam acelasi consum diferenta de 500ml pe 100km dar vei fi multumit de cei 101cp sau varianta mai noua 105cp sau 131cp vrs tdi eu detin 1,9tdi 101cp fabia pe sdi ca sa nu il vinzi ii poti pune cip dar nu scoate mai mult de 10cp in plus ..... daca nu punei turbina dar costa detul de mult....
–1 vot
A raspuns Gaga04 (1,800 puncte) acum 11 ani Motorul asta poate mult ajunge la 180cp doar cu o turbina racing
0 voturi
A raspuns Wup (140 puncte) acum 11 ani am si eu o skoda fabia sdi  si daca ai un mecanic care sa se priceapa putin poti sa ii dai  din pompa de injectie  un mic avans si masina capata ceva putere in plus  consuma putin mai lult da se merita
+1 vot
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani salut.
am vazut ca a trecut dejea un an decand te intrebai cam ce poti face la motorul sdi ca sa-i cresti puterea. ai primit tot felul de idei, dar nici una fiabila. pentru cei care se uita la raspunsurile si parerile unora, vreau sa va spun ceva. daca vrei sa montezi o turbina de sdi, o poti face dar nu te ajuta cu nimic, mai rau te incurca. diferenta intre sdi si tdi nu este doar o turbina, ci tot sistemul de alimentare, ca sa nu mai vorbim ca motoarele turbo sunt decompresate fara de cele aspirate normal
0 voturi
A raspuns BoaArmis (780 puncte) acum 5 ani Aparat pentru multiplicarea puterii, motoarelor cu aprindere interna fie ele motoare pe benzina sau diesel
 
  
                    Acest aparat creste puterea unui motor,nu trebuie facuta nici o interventie fizica la motor sau instalatia de alimentarea motorului respectiv, nu se face nici o interventie asupra softului din calculatorul maisni. Acest aparat se ataseaza la   acumulatorul masinii, in momentul pornirii motorului, acest aparat emite plasma { ioni negativi} tot autoturismul este invaluit intr-un halou {invizibil ochiului} de cativa mm.Tot acest proces NU are legatura cu fizica Newtoniana {ce-a invatata in scoala}  
Stiu o sa spuneti ca Nu se poate asa ceva , ca ce spun este o aberatie, pentru scepticisi pentru cei care nu cred , trebuie sa cautati raspunsuri si le ve-ti gasi sigur in Mecanica Cuantica, de ce acolo?, pentru ca acest aparat in momentul activarii, el se {leaga} la eter. Din acel moment cand motorul este pornit, totul se schimba in bine pentru motorul respectiv. Motorul devine mai silentios in mers, puterea ii creste foarte mult , puteti sa observati la demaraj, masina se pune in miscare mult mai usor, iar dupa circa 10-15 km. Nu mai este masina care o stiati, directia este mult mai usoara {parca pluteste}, aceleratia nu mai trebuie calcata cum o facea-ti odata ci mult mai putin, iar consumul este acelasi, dar puterea este foarte mare in comparatie cu ce erea odata .
                     Odata pornit motorul , nu influenteaza persoanele care stau in masina , telefonul mobil nu este afectat , se poate vorbi  lejer si fara restrictii {binenteles trebuie sa aveti credit pe telefon sau abonamentul activ}, se poate asculta muzica, calculatorul masinii este operabil, deci totul functioneaza ok.
                              Acest aparat se poate atasa dupa cum am spus la TOT ce este motor cu aprindere interna, incepand de la Motociclete, Autoturisme, Tir, Tractor, Buldozer, Tanc, Yaht sau Avion, binenteles aparatul trebuie construit {calibrat} dupa capacitatea motorului respectiv {una este autoturism si alta este un Tir sau Tanc} , spuneam mai sus despre elasticitatea mmotorului , este ca, atunci cand punea-ti la schimbul de ulei si tratamentul Dura Lube, cei care ati folosit stiti la ce ma refer!
                              Dupa trei saptamani de folosire cei care au motoare diesel, veti observa ca pe esapament, nu mai iese fum {eu am masina diesel} Acesta tehnologie o sa fie acceptata si de constructorii de masini, dupa ani si ani, binenteles ca multi ani.

Contact Boa tel. 0768130588 consumul ramane acelasi dat de fabrica.

Comentarii:

A comentat Stefan2212 acum 4 luni Mai este cumva valabil contactul?