4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning Aixam A741

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–7 voturi

Tuning Aixam A741

Saptamana viitoare o sa imi cumpar un Aixam A741 cu urmatoarele caracteristici:motor 505 cmc ,2 cilindri,diesel.

Masina este limitata la 50 km/h.Detin permisul de conducere categoria B1 si vreau sa il inmatriculez la autovehicul,nu ca moped,si vreau sa il delimitez sau sa il fac cumva sa prinda in jur de 80-100 km/h.Cum il pot delimita sau modifica ?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

13 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns marian92 (30,710 puncte) acum 12 ani E limitat la 50km/h cu un scop.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani

editat de alex.sparco acum 12 ani

E limitata ca sa fie moped.Dar eu am spus ca am permis categoria B1 ,deci pot circula cu viteza mai mare.
+6 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani pai da este limitat cu in scopul sigurantei tale . una e sa opresti o "masina" de la 50 km/h su alta e sa o opresti de la 100km/h . si nu numai in urma unui impact se schima mult datele problemei .  bafta dar ai grija ca e viatza ta in joc .
+6 voturi
A raspuns mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani auzi, daca tu vrei sa mergi cu 100 km/h cu o masina care sare de pe drum cand vine un tir din fata inseamna ca nu prea te gandesti la consecinte...si vorbesc serios....daca ai b1 nu inseamna ca automat nu poti sa patesti nimic.

si apropo, parca ai mai deschis acum cateva zile discutia despre masina asta obosita...daca poti sa ii zici masina...sincer nu se merita, mai bine mergi cu bicicleta decat cu chestia aia...

si inca una, nu e limitata neaparat ca sa fie moped.dupa cum a zis colegul de mai sus, e limitata pentru siguranta...
+7 voturi
A raspuns liviuio (15,820 puncte) acum 12 ani dupa cum observi parerea tuturor e sa o lasi asa pt siguranta ta. in conditii meteo dificile e greu sa eviti un pericol iminent cu o masina care sta bine pe asfalt cu abs si cauciucuri late cu aderenta la 100km/h. masina aia are niste roti zici ca sunt de liza de carat navete de bere, asa ca 50km e prea mult deja. daca o sa o delimitezi te asigur ca motorul crapa in cateva mii de km si franele o sa ti se prajeasca la franari repetate de la 80-90.treaba ta..........
+2 voturi
A raspuns fulgerash (8,220 puncte) acum 12 ani Ai curaj sa mergi cu asa ceva ?

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Da.Am curaj sa merg....dar nu asa cum este.Am vorbit cu cineva care ar putea sa imi faca un rollcage....

O.T.:Am fost astazi si m-am interesat,masina poate fi modificata,doar schimband ceva la cutie si scoaterea unui surub de la injectie.
A comentat fulgerash (8,220 puncte) acum 12 ani Succes               .
A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani Sper sa mai fi printre noi, dupa ce iesi cu ea pe strada.
Toate cele bune!
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani ai grija la radare . cand te prinde circuland cu mopedu' cu viteza de 100/h  :))
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pai ,cum am zis,o sa il inmatriculez ca masina.Deci nu e nici o problema.
+2 voturi
A raspuns Alex42 (1,000 puncte) acum 12 ani Chiar esti dispus sa risti asa de mult?Rollcage pe asa ceva?ai luat in calcul greutatea lui,greutatea pasagerilor,greutatea scaunelor?ai mai luat in calcul ca trecerea de la 50km/h la 100km/h inseamna schimbarea sistemului de franare, schimbarea cauciucurilor(asta daca incap) plus multe alte piese.Masina nu a fost gandita pentru o asa viteza.
+1 vot
A raspuns mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani omu, inmormantare placuta daca chiar nu vrei sa intelegi...alt ceva nu mai putem sa iti zicem...
daca tu crezi ca aia care au facut masina sunt prosti ca nu au facuto sa mearga cum vrei tu, doar ca sa o modifici tu...
+5 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani lasand tuningul deoparte... peste 2 ani o sa blestemi ziua cand ai ales sa dai 2-3 poate chiar 4000 de euro pe bicicleta aia... si ar trebui sa stii ca ce are motor peste 50 de cmc este autovehicul, dar imi este imposibil sa inteleg de ce tu insisti sa platesti rca, impozit, taxa de drum si asa mai departe. vrei un sfat? nu te grabi, ca ajungi si acolo.
scoaterea unui surub de la injectie... ceva imi spune ca nu este chiar atat de usor...
+5 voturi
A raspuns TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani Pune-i codita de rechin si o sa fuga ca vantul.
–5 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani hahahaha.
Nu am mai luat acest model pentru ca mi se pare foarte scump, foarte foarte prost,si foarte fragil.
+2 voturi
A raspuns b06lsx (590 puncte) acum 12 ani Chestia aia nu e incadrata la autovehicole pentru simplul motiv ca nu este. Sa dublezi atat viteza cat si capacitatea de transport a unei jucarii mi se pare o imensa tampenie.  Sa convingi pe cineva sa se urce in ea mi se pare imposibil.  Deja imi imaginez o coloana de 4 oameni pe un scuter mergand cu suta si, daca vrei sa-i faci sa zambeasca trebuie sa pui frana sau sa faci drifturi. Eu zic sa-ti iei un Tico.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Tico depaseste 550 kg.Oricum,"masina" a fost omologata(fara nici o modificare) ca CVARDICICLU L7e(cum sunt ATV-urile).
–4 voturi
A raspuns farasperante (90 puncte) acum 12 ani pai eu cred ca toata treaba este din variator probabil sa pui o curea de transmisie mai lata cu cati va mm 3mm nu stiu exact doar presupun eu nu gasesc pe nimeni din zona mea care sa repare motoare de aceste masinute aixam sunt interesat daca poate cineva sa ma ajute sa-mi dea un numar de telefon de la cineva care se ocupa cu reparatile din sibiu sau macar in zona sibiu va rog

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Este o bucsa in variator care trebuie polizata si dupa o sa mearga cu 85- 90 km/h.
0 voturi
A raspuns cipike (280 puncte) acum 11 ani ce de idioti???ati condus asa ceva??am fost primul din tara care am inscris asa ceva si merg chiar bine!destul de sigure si confortabile,sa-ti faci traba.au un limitator la injectie care regleaza si turatia maxima,cred ca este acum in jur de 150 de lei la importatorul de motoare si piese lombardini din cluj(gasesti pe net)ajungi la 12,5 cp si creste turaria cu 700-800 de ture.bafta dar si multa grija:))

ps.care sunteti cu pluta....gura ca nu e cazul sa comentati ce nu stiti!!!!