Senatul a pus piciorul in prag: iarna asta, anvelopele de iarna sunt obligatorii!

Senatul a pus piciorul in prag: iarna asta, anvelopele de iarna sunt obligatorii!
Dupa multe eschivari si variante de lege referitoare la obligativitatea masinilor de a fi dotate cu anvelope de iarna, iata ca ne apropiem incet-incet (foarte incet) de forma finala a legii care se refera la cauciucurile de iarna. Senatul a adoptat ieri Ordonanta de Urgenta prin care vom fi obligati sa "purtam" incaltari speciale de iarna.
Distribuie pe Facebook
Senatul a adoptat, marti, Ordonanta de Urgenta prin care se impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, sub pedeapsa retinerii talonului auto si a unei amenzi de pana la 4.000 lei.
Ordonanta adoptata de Senat prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna, incepand cu 1 noiembrie al fiecarui an, pana la data de 1 martie.
Potrivit MEDIAFAX, textul de lege a fost adoptat cu 63 de voturi "pentru", 16 "impotriva" si cinci abtineri, si stabileste ca neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport persoane cu peste 9 locuri, atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi intre 2.500 si 4.000 lei.

Proiectul de lege pentru adoptarea OUG 5/2011 urmeaza sa fie dezbatut si de Camera Deputatilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 27 Aprilie 2011