Dacia se gandeste la lansarea unui model Duster cu 7 locuri

Dacia se gandeste la lansarea unui model Duster cu 7 locuri
  • Masina ar putea fi lansata in toamna lui 2015 la Paris
  • Pretul masinii va incepe de la 15.000 de Euro
  • Noul SUV se va numi Duster 7 sau Duster L
Distribuie pe Facebook

In trecut, Dacia vindea modelul Logan MCV ca varianta pentru cei care doreau o masina cu 7 locuri. Ulterior, MCV-ul a fost inlocuit de Dacia Lodgy, singura masina din gama producatorului roman care poate fi comandat intr-o configuratie cu 7 locuri. Zvonurile francezilor spun insa ca la anul vom putea cumpara si primul SUV romanesc cu o asemenea capacitate, un Duster ceva mai mare cu doua locuri suplimentare in portbagaj.

Tot mai multe zvonuri venite din partea inginerilor francezi incep sa fie confirmate. Printre ele si acela conform caruia, marca romaneasca Dacia va lansa pe piata la finele acestui an un SUV cu 7 locuri. Masina ar urma sa-si faca debutul la Salonul Auto de la Paris din aceasta tomana si se va pune in vanzare in 2016. Numele acestui nou vehicul pentru familie ar urma sa fie Duster 7 sau Duster L.

Chiar daca momentan nu exista nicio confirmare oficiala, se pare ca Dacia incepe sa experimenteze noi segmente in care preturile actuale sunt ridicate. Si, ca sa fie competitiva si accesibila oricui, Dacia pastreaza aceeasi filosofie de a produce masini dotate numai cu strictul necesar, la preturi minime. Este si cazul acestui Duster Long care, se pare ca va avea cu 20 de centimetri in plus fata de un Duster obisnuit. Platforma folosita va fi aceeasi, la fel si subansamblele, diferenta va fi insa numai la partea din spate care se va bucura de putin spatiu in plus.

Zvonurile venite din Franta spun ca viitorul Duster 2016 va avea aceeasi configuratie ca si vechiul MCV, adica accesul la cele doua locuri din portbagaj se va face prin rabatarea banchetei spate. Masina va veni din fabrica cu 7 locuri dar se va vinde in paralele cu Dacia Duster normala, cea care este si acum disponibila cu 5 locuri si fabricata la Mioveni.

Nu se cunosc insa detalii despre locul in care va urma sa fie produsa aceasta noua masina. Insa, daca ne gandim ca la Mioveni se fabrica foarte multe automobile Duster, circa 40% din productia totala de masinii fiind reprezentata de SUV-ul autohton, uzina romaneasca are toate sansele sa mai bifeze un model nou incepand cu acest an. In schimb, un viitor model de oras care sa coste undeva sub 6000 de Euro, va fi realizat la uzina din Maroc, in Tanger. Pana la noi date oficiale, nu ramane decat sa asteptam si sa vedem care este realitatea.

Distribuie pe Facebook
mai multe