Mercedes ne face cunostinta cu noul CLS Facelift

Mercedes ne face cunostinta cu noul CLS Facelift
  • Mercedes a publicat primele imagini si detalii ale noului CLS Facelift
  • Automobilul german se lauda cu numeroase imbunatatiri tehnice si estetice
  • Gama de motorizari include multiple optiuni pe benzina si motorina
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Germanii de la Mercedes au publicat astazi primele fotografii si informatii oficiale ale noului CLS Facelift, automobil ce va debuta in premiera mondiala cu ocazia Festivalului de Viteza de la Goodwood.

Mici modificari exterioare si interioare

Mercedes CLS FaceliftMercedes CLS Facelift

Mercedes CLS Facelift

Urmand a fi disponibila la vanzare incepand cu toamna acestui an, versiunea imbunatatita a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart vine la pachet impreuna cu mici modificari exterioare si interioare, spoilerele fata si spate usor restilizate, grila radiatorului in genul celei ce accesorizeaza modelul CLA si noul display - cu o diagonala de 20.3 centimetri, destinat sistemului de infotaiment fiind cele mai reprezentative detalii in acest sens.

Pentru cei nemultumiti de rezultatul final, germanii de la Mercedes au pregatit si alte surprize de ordin estetic, precum pachetul AMG Line Plus. Mai mult de-atat, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie si un pachet Night, designerii producatorului german de automobile operand cateva schimbari, de asemenea, si in cadrul gamei de personalizare designo.

Premiera mondiala pentru farurile MULTIBEAM LED

Mercedes CLS FaceliftMercedes CLS Facelift

Mercedes CLS Facelift

Si totusi, cea mai importanta noutate caracteristica versiunii imbunatatite a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart abia acum soseste, noul CLS Facelift laudandu-se in fata intregii planete cu farurile sale MULTIBEAM LED, ce ofera un total de 24 de LED-uri ajustabile in mod individual si independent unul fata de celalalt.

Asa cum precizam si in cursul zilei de ieri, la baza acestui sistemul de iluminare se afla nu mai putin de patru unitati de control, plus o camera pozitionata la nivelul parbrizului, care lucreaza impreuna pentru a calcula, de 100 de ori pe secunda, intensitatea ideala a luminii.

Drept urmare, farurile vor fi acum capabile sa "reactioneze" mai rapid ca oricand, un alt avantaj considerabil al tehnologiei MULTIBEAM LED constand in cresterea capacitatii de iluminare la nivelul fazei lungi cu aproximativ 20 de procente, pana la un total de 485 de metri.

Totul despre gama de motorizari

Mercedes CLS Facelift

Mercedes CLS FaceliftMercedes CLS Facelift

In ceea ce priveste gama de motorizari, versiunea imbunatatita a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart propune cinci motoare compatibile cu normele de poluare Euro 6, printre care si un nou CLS220 BlueTEC cu 170 de cai putere si 400 de Newton-Metri sub capota. Tot la capitolul unitati turbodiesel avem de inclus si modelul CLS250 BlueTEC, cu ai sai 204 CP si 500 Nm, lista respectiva incheindu-se in cele din urma cu varianta CLS350 BlueTEC, al carui propulsor V6 turbodiesel livreaza undeva in jurul a 258 CP si 628 Nm.

Pentru cei care prefera motorizarile pe benzina, germanii de la Mercedes ofera atat un V6 biturbo de trei litri si 333 de cai putere (CLS400), cat si un V8 biturbo de 4.6 litri si 408 cai putere (CLS500). Important de precizat, in cele mai multe dintre cazuri livrarea valori maxime catre roti se va face prin intermediul unei transmisii automate cu noua rapoarte de viteza.

Asta pentru inceput. Nu de alta, dar nu lipsesc din peisaj nici versiunile de inalta performanta, noul Mercedes CLS63 AMG gazduind in compartimentul motorul un V8 bi-turbo de 5.5 litri care, in functie de model - cu tractiune spate sau integrala, pune la dispozitie celui aflat la volan fie 557 CP, fie 585 CP.

Mercedes CLS Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Mercedes CLS Facelift
mai multe