Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu
Noul B-MAX de la Ford, dezvaluit la editia 2012 a Salonului Auto de la Geneva, include o combinatie castigatoare de design unic, consum de neegalat si una dintre cele mai avansate tehnologii pentru vehiculele din clasa sa din Europa.
Distribuie pe Facebook

Sistemul de acces usor (Easy Access Door) al Ford B-MAX asigura intrarea si iesirea neobstructionate, cu usile din fata cu sistem clasic de deschidere si cele din spate glisante. care integreaza pilonii centrali. Noul model realizeaza un consum de combustibil de inalta clasa si cele mai mici emisii de CO2 atat pentru motoarele pe benzina, cat si diesel.

Inovativul B-MAX este prima masina europeana care va oferi SYNC, sistemul Ford de conectivitate incorporat cu activare vocala care include caracteristica Emergency Assistance, conceput sa ii ajute pe pasageri sa apeleze serviciile de urgenta in cazul unui accident.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

De asemenea, este primul autovehicul din segmentul sau care ofera siguranta in plus prin sistemul Active City Stop, conceput sa ii ajute pe soferi sa evite coliziunile la viteza mica in trafic stationar sau care se deplaseaza lent inainte.
"Ford B-MAX revolutioneaza realmente gandirea traditionala cu privire la masinile din aceasta clasa si promoveaza un concept care nu a mai fost incercat de alti producatori" a spus Stephen Odell, presedinte si CEO, Ford Europa. "Deschide perspectiva - aproape literal - unor idei noi si incitante legat de ce se poate face cu o masina compacta.

"Dar aceasta este mai mult decat o masina compacta, inteligenta si versatila" a adaugat el. "Ultimele tehnologii Ford implica faptul ca B-MAX este mai distractiv de condus, ofera siguranta sporita si realizeaza un consum de combustibil de inalta clasa. Face lucruri pe care celelalte autovehicule nu le pot face. Credem ca Ford B-MAX va avea un impact major asupra pietei masinilor compacte."

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Noua viziune asupra masinilor compacte
Bazat pe platforma globala B-car de la Ford - comuna cu noul Fiesta de mare succes - B-MAX prezinta viziunea companiei asupra unui vehicul "multi-activity" compact premium, care combina un spatiu extraordinar si versatilitatea cu un exterior inteligent si stilat.


Joerg Beyer, director global de linie pentru autovehicule de clasa mica la Ford, a spus "B-MAX este un rezultat complet al gandiri inovative, de la conceptul unic al usilor pana la motorul avansat EcoBoost de 1 litru, la puternicul sistem de control vocal SYNC. Clientii care cauta un autovehicul compact si versatil au acum o alegere noua si incitanta."


B-MAX are putin peste 4 metri lungime, doar cu 11 cm mai lung decat Fiesta cu cinci usi si este cu 32 cm mai scurt decat noul C-MAX, facandu-l perfect pentru a satisface cerinta in rapida crestere de masini de talie mica, adecvate conditiilor urbane aglomerate fara a face vreun compromis in privinta spatiului interior sau confortului pasagerilor.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu


Sistemul unic de acces al Ford
Sistemul unic de acces (Easy Access Door) al Ford ofera noi niveluri de comoditate, acces si flexibilitate. Include usi fata cu sistem clasic de prindere si usi spate glisante, combinate intr-un design nou al caroseriei. Aceasta integreaza structura traditionala a montantului central in usile fata si spate in loc sa faca parte din caroseria propriu-zisa.


Cu ambele usi fata si spate deschise, accesul in interior este extraordinar, cu o deschidere enorma, neobstructionata de peste 1,5 metri. Aceasta reprezinta o latime de doua ori mai mare decat cea oferita de competitorii cu concepte de usi alternative, usurand semnificativ intrarea si iesirea de pe locurile din spate, la locurile speciale ale copiilor sau incarcarea si descarcarea cumparaturilor2.


Cele doua usi duble glisante din spate ale modelului B-MAX ofera avantaje suplimentare pe strazile aglomerate sau in garajele inguste unde accesul prin usile clasice ar putea fi dificil. Usile din fata si spate pot fi deschise complet independent astfel incat cabina din spate sau din fata sa poata fi accesate la nevoie.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu


Versatilitate interioara exceptionala
B-MAX imbina sistemul de acces usor cu un sistem de amplasare a scaunelor flexibil si usor de utilizat. Scaunele din spate divizate intr-o proportie de 60/40 pot fi rabatabile printr-un mecanism simplu 'dintr-o miscare'. Scaunul din fata al pasagerului poate fi si el rabatat, creand o platforma plata de incarcare din fata in spate, care poate prelua incarcaturi care masoara pana la 2,35 metri lungime.


Accesul generos face deosebit de comoda incarcarea obiectelor voluminoase prin usile laterale, cum ar fi mobila demontata sau chiar biciclete. O podea de incarcare reglabila in portbagaj creeaza un spatiu plat cand sunt rabatate scaunele din spate, cu spatiu suplimentar dedesubt pentru ascunderea obiectelor valoroase de la vedere.


Soferii beneficiaza de o pozitie de condus inalta in B-MAX, a carui inaltime totala este cu 12 cm mai mare decat cea a modelului Fiesta. Acest lucru imbunatateste semnificativ spatiul pentru cap si picioare in cazul scaunelor spate.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Conceput sa ofere un nivel de siguranta extraordinar

Inginerii Ford au dezvoltat solutii inovative pentru a se asigura ca B-MAX ofera aceleasi niveluri exceptionale de protectie la coliziune ca si autovehiculele cu o structura mai conventionala.


"Obiectivul nostru central a fost sa pastram toate avantajele sistemului de usi pentru clienti, mentinand performanta legata de siguranta pasagerilor" a explicat Klaus-Peter Tamm, inginer sef program, Ford Europa. "Cu solutii de proiectare inteligente - care fac obiectul unor aplicatii brevetate multiple - echipa de dezvoltare a adus un concept incitant la productia de masa".


Pentru a oferi nivelurile necesare de siguranta la impacturile laterale, structura ambelor portiere fata si spate a fost intarita, cu otel boron de ultra-inalta rezistenta in zonele esentiale de portanta a sarcinii in asa fel incat cadrele usilor sa lucreze impreuna pentru a absorbi energia ca un stalp virtual.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Angrenajele de siguranta speciale si mecanismele de inchidere ranforsate asigura ca portierele sa ramana bine fixate de structurile plafonului si podelei in cazul unui impact si sa le permita sa actioneze impreuna pentru a ii proteja pe ocupanti. Acestea, impreuna cu alte imbunatatiri structurale ale caroseriei si cele mai recente tehnologii ale sistemului de centuri de siguranta creeaza un corp care este proiectat sa ofere niveluri ridicate de protectie la coliziune.


Otelurile de inalta rezistenta si ultra-inalta-rezistenta reprezinta 58 % din structura usilor si a caroseriei si asigura ca este puternica si rigida ramanand foarte eficienta din punct de vedere al greutatii.


Compact, sportiv si stilat
Ford a aplicat limbajul kinetic de design pentru a crea o masina compacta, sportiva si stilata care isi adauga caracterul distinct gamei de modele "multi-activity" de la Ford.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu


"Am dorit sa cream un autovehicul care sa surprinda spiritul modelului S-MAX, dar care sa fie mai mic" a spus Martin Smith, director executiv de design la Ford Europa. "Am dorit sa aratam ca o astfel de masina poate fi foarte spatioasa si practica in interior, avand in acelasi timp aspectul dinamic, atragator care a facut modelul S-MAX atat de popular."
Surprinzatoarea parte din fata a masinii subliniaza o noua interpretare indrazneata a grilei trapezoidale caracteristica pentru Ford. Alte elemente de design kinetic distincte includ forma puternica a farurilor, forta liniei de contur cu unghi puternic, o linie a ferestrelor caracteristica, ascendenta dupa usile spate, si aripile proeminente.


Suprafata indrazneata, tridimensionala a lateralelor caroseriei ajuta la evitarea unui aspect inalt, butucanos, care este obisnuit la aceasta clasa de automobile si include o abordare noua si unica a curburilor, cu o forma 'zig-zag' a usilor spate.


B-MAX este fidel ADN-ului "distractiv de condus" al Ford cu o dinamica de condus de top in clasa sa, care include sistemul Torque Vectoring Control pentru tractiune superioara si agilitate.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Interior spatios de calitate premium
Designul curajos si suprafetele sculpturale dezvolta temele intalnite la cele mai recente modele de marime mica si medie ale Ford. Printre caracteristicile distinctive se numara zona zvelta in forma de aripa a panoului de bord superior, care se intinde catre portiere, si consola centrala proeminenta, care curge inspre spatiul dintre scaunele din fata.

Materialele moderne, de calitate superioara subliniaza maiestria si detaliile de executie, evidentiind faptul ca masinile mici si practice pot fi de asemenea confortabile si bine dotate. Un acoperis panoramic din sticla optional full-size mareste senzatia de spatiu.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu


Cel mai bun consum de combustibil din clasa lui pentru benzina si diesel
B-MAX aduce noi standarde de eficienta a consumului la clasa "multi-activity" compacta cu ultimele grupuri motopropulsoare pe benzina si diesel ale companiei Ford prevazute cu tehnologii ECOnetic cu emisii scazute de CO2.
Gama de motoare pe benzina este condusa de motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1 litru cu trei cilindri, disponibil in versiunile 100CP si 120CP. Dotat standard cu sistemul Ford Auto-Start-Stop, motorul EcoBoost de 120CP realizeaza emisii de CO2 de top in clasa sa de 114g/km si un consum de combustibil de 4,9l/100km (57,6mpg). Alte optiuni pentru motorul de benzina includ unitatea Duratec de 1,4 litri 90CP sau motorul de 1,6 litri de 105CP care este combinat cu transmisia automata cu sase viteze PowerShift de inalta eficienta de la Ford cu tehnologie avansata cu ambreiaj dublu.


B-MAX este disponibil cu o gama de doua motoare diesel Duratorq TDCi, fiecare oferind cea mai buna eficienta de combustibil din clasa sa. Motorul de 1,6 litri de 95CP ofera emisii CO2 de 104g/km si consum de combustibil de 4,0l/100km (70,6mpg). Modelul diesel de 1,5 litri de 75CP, care este foarte apropiat de motorul de 1,6 litri, apare pentru prima data in gama de produse europeana a companiei Ford. Realizeaza emisii de CO2 de 109g/km si un consum de combustibil de 4,1l/100km (68,9mpg).


Tehnologiile ECOnetic standard prevazute la toate autovehiculele B-MAX includ sistemul Electric Power Assisted Steering, care necesita mai putina energie decat sistemele de directie cu asistare electro-hidraulica, Gear Shift Indicator pentru a sublinia cele mai eficiente puncte de schimbare a vitezelor si sistemul de informatii pentru sofer Ford Eco Mode care ii ajuta pe soferi sa adopte un stil de condus mai economic. Sistemul Smart Regenerative Charging, care incarca bateria in cel mai economic punct pe parcursul unei calatorii este de asemenea inclus in motoarele Duratorq de 1,5/1,6 litri si EcoBoost de 1,0 litri.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Tehnologia SYNC Ford cu Emergency Assistance
B-MAX va fi printre cele mai avansate automobile din punct de vedere tehnologic din Europa atunci cand va intra in vanzare in ultima parte a anului 2012.


SYNC este o interfata de conectivitate avansata si integrare a dispozitivelor cu control vocal. Permite utilizatorilor sa se conecteze la telefoanele mobile si playerele de muzica prin Bluetooth sau USB, sa efectueze apeluri telefonice hands-free si sa controleze muzica si alte functii utilizand comenzile vocale. Poate transfera automat informatiile de contact de la un dispozitiv Bluetooth conectat la autovehicul, permite activarea apelurilor catre contacte folosind comenzile vocale directe si citeste mesajele de text de la telefoanele conectate prin Bluetooth MAP.


Sistemul are deja un succes urias in Statele Unite ale Americii si este preconizat sa apara la peste 3,5 milioane de autovehicule noi in Europa pana in 2015. SYNC permite modelului B-MAX sa ofere noua caracteristica Emergency Assistance, conceputa sa ii ajute pe pasageri sa apeleze operatorul local pentru servicii de urgenta in cazul unui accident.

Emergency Assistance este cel mai avansat sistem de acest tip, care poate sa comunice cu serviciile de urgenta in peste 30 de tari si este pus la dispozitia clientilor gratuit pe intreaga durata de viata a autovehiculului. Prin dispozitivul de localizare GPS din autovehicul, se pot asigura comunicatiile cu operatorul serviciilor de urgenta in limba corecta in Europa, oferind clientilor B-MAX liniste si o tehnologie potential salvatoare pentru vietile umane.

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu


'Dimensionat corect' pentru motorizare moderna
B-MAX include tehnologiile premium cerute de cumparatorii care cauta sa isi 'dimensioneze corect' noua lor masina. Se preconizeaza ca in jur de 40 % dintre clientii B-MAX sa aleaga B-MAX dupa ce au avut inainte un autovehicul mai mare.


Caracteristicile de confort pentru satisfacerea acestor clienti includ un exclusivist sistem audio Sony cu opt boxe, sistemul Key Free, Ford Power Button, Rear View Camera si tapiterie premium, complet din piele gofrata.
B-MAX s-a axat in mod special pe realizarea unui tip de agilitate si manevrabilitate care se vor dovedi deosebit de pretioase in valtoarea condusului urban.


De asemenea, este primul autovehicul din segmentul lui care ofera siguranta adaugata a sistemului Active City Stop, creat sa ii ajute pe soferi sa evite coliziunile la viteza mica in trafic stationar sau care se deplaseaza incet inainte.
"Credem ca noul model B-MAX de la Ford este masina potrivita la momentul potrivit" a declarat Stephen Odell. "Combinatia lui de stil, versatilitate si tehnologii premium aduce ceva nou pietei masinilor compacte si va atrage marcii Ford multi clienti noi."

Noul Ford B-Max - Prezentare in detaliu

Ford B-Max - Video Oficial



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Ford B-Max - Galerie Foto
mai multe