Noul Volvo V90 debuteaza oficial, ne face instant sa uitam de concurenta

Noul Volvo V90 debuteaza oficial, ne face instant sa uitam de concurenta
  • Volvo a publicat primele informatii si fotografii oficiale ale noului V90
  • Break-ul suedez va debuta in mod public la inceputul lunii viitoare, la Geneva
  • Clientii au la dispozitie cinci motoare si puteri maxime de pana la 408 CP
Distribuie pe Facebook

Linii si forme dintre cele mai atragatoare caracterizeaza caroseria noului Volvo V90, pe cand interiorul break-ului suedez abunda in tehnologii de ultima ora. Adaugam in meniu si gama de motorizari ce ofera pana la 408 CP din unitati de doi litri, iar concluzia este cat se poate de clasa.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva intre 3 si 13 martie, noul Volvo V90 pare sa se bucure de toate ingredientele necesare pentru a te face sa uiti de concurenta formata din Audi A6 Avant, BMW Seria 5 Touring si Mercedes E-Class.

Primul argument in acest sens consta in design-ul modern si extrem de atragator al exteriorului, care aduce in prim plan o parte frontala impunatoare, caracterizata de lumini de zi stilizate sub forma unui T orizontal, aripi laterale proeminente, dar si blocuri optice posterioare alungite pe inaltime.

Volvo V90Volvo V90

Nici departamentul interior nu se lasa insa mai prejos, mult anticipatul break suedez impresionand la acest capitol atat prin calitatea materialelor folosite - pielea, lemnul si metalul acopera aproape orice suprafata intalnita aici, cat si prin tehnologiile adoptate - vezi ecranul tactil din echiparea sistemului de infotainment.

La final, noul Volvo V90 pluseaza cu o gama de motorizari pe masura, clientii avand de ales dintre cinci propulsoare supraalimentate in patru cilindri si de doi litri. Vorbim, bineinteles, despre aceleasi unitati disponibile inclusiv sub capota proaspat lansatului S90, astfel ca atractie principala o reprezinta de departea versiunea de top T8.

Volvo V90Volvo V90

Versiune care, dupa cum precizam si anterior, ofera o putere maxima de 408 CP prin combinarea unui motor electric cu un benzinar livrat la pachet alaturi atat de o turbina, cat si de un compresor mecanic. In ciuda unui 0 - 100 km/h in 5.2 secunde, varianta cu pricinare are un consum mediu de numai 2.1 litri la 100 kilometri.

Alte optiuni de propulsie anuntate de mult anticipatul break suedez includ un T6 de 320 CP si 400 Nm, un T5 de 254 CP si 350 Nm, dar si un D5 de 235 CP si 480 Nm sau un D4 de 190 CP si 400 Nm. Toate cele unitati vin in standard cu o cutie automata in opt rapoarte.

Volvo V90Volvo V90

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (33) Poze Volvo V90
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Februarie 2016