Noul Ferrari F12tdf debuteaza oficial, ofera 780 CP si directie integrala

Noul Ferrari F12tdf debuteaza oficial, ofera 780 CP si directie integrala
  • Ferrari publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului F12tdf
  • Supercarul italian ofera un motor V12 de 6.3 litri si 780 de cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in doar 2.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Iar surprizele nu se opresc aici, acelasi supercar italian impresionand audienta inclusiv prin productia limitata la numai 799 de exemplare.

2015 a fost un an plin pentru Ferrari, italienii reusind sa ia prin surprindere intreaga planeta cu noul 488 GTB. Sau, mai bine zis, cu motorul V8 bi-turbo de 3.9 litri si 670 CP ascuns sub capota noului 488 GTB.

Cateva luni mai tarziu de la prezentarea modelului ce avea sa inlocuiasca popularul 458, compania din Maranello revenea in centrul atentiei cu versiunea 488 Spider, caracterizata de un plafon retractabil realizat din aluminiu.

Surprizele pareau sa se opreasca aici, insa nu si in acceptiunea celor de la Ferrari, italienii publicand in urma cu numai cateva momente primele fotografii si informatii oficiale ale noului F12tdf.

Produsa in doar 799 de exemplare, varianta de top a modelului italian cu motor V12 frontal ofera un total de 780 de cai putere si 705 Newton-Metri multumita mai multor modificari suferite de unitatea aspirata de 6.3 litri.

Ferrari F12tdf

Ferrari F12tdf

Numeroase imbunatatiri au fost operate, de asemenea, si la nivelul transmisiei cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte, schimbarea treptelor de viteza facandu-se acum cu pana la 40% mai rapid.

La final, noul Ferrari F12tdf cantareste cu aproximativ 110 kilograme mai putin comparativ cu modelul standard, toate aceste detalii facand posibila sosirea primilor 100 de kilometri pe ora dupa doar 2.9 secunde.

In schimb, acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in aproximativ 7.9 secunde, fisa tehnica a supercarului italian culminand cu viteza maxima despre care se spune ca depaseste 340 de kilometri pe ora.

La fel de interesante se anunta si performantele pe circuit, automobilul din Maranello venind cu numeroase optimizari la nivelul suspensiei si sistemului de franare, plus - atentie!, directie integrala Virtual Short Wheelbase.

Pe plan estetic, noul Ferrari F12tdf ne intampina cu spoilerele fata si spate dramatic stilizate, praguri laterale proeminente si jante cu design in cinci spite duble. Prizele de aer suplimentare si luneta de dimensiuni reduse completeaza pachetul exterior, pe cand meniul interior include insertii de piele, cusaturi contrastante si ornamente din fibra de carbon.

Ferrari F12tdf

Ferrari F12tdf

Ferrari F12tdf

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ferrari F12tdf
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2015